Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=415
Stránka 93122

Autor:  redbat [ ned led 19, 2014 10:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

a co teplota oboch veci? mali jogurt i olej rovnaku teplotu? nemoze to byt aj v tom? ale asi si obe veci vytiahla naraz z chladnicky ci?

Autor:  ivana p. [ pon led 20, 2014 8:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Dobry den,
chcela by som sa opytat, ako to je s omega3, nedodava lanovy olej len ALA? Nemal by sa teda pouzivat aj rybi olej, ktory obsahuje DHA a EPA? Mozno to tu uz bolo niekde spominane. Dakujem za odpoved.

Autor:  Ates [ úte led 21, 2014 6:29 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

ivana p. píše:
Dobry den,
chcela by som sa opytat, ako to je s omega3, nedodava lanovy olej len ALA? Nemal by sa teda pouzivat aj rybi olej, ktory obsahuje DHA a EPA? Mozno to tu uz bolo niekde spominane. Dakujem za odpoved.

Máte pravdu, lněný olej je nutné doplnit olejem rybím kvůli DHA a EPA. Ale i tento olej musí být za studena zpracovaný, stejně jako lněný! Tepelně zpracovaný rybí tuk je silně rakovinotvorný! Upozorňuji, že 999 z 1000 doplňků rybího oleje, co jsou na trhu, jsou tepelně zpracované, tudíž způsobují rakovinu. Vyberte si jedině kvalitu a na ceně nešetřete.

Autor:  Lenka [ stř led 22, 2014 6:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Dobře, děkuji, používám již tyčový mixér a vypadá to lépe \":-)\" I dříve jsem dělala ručním šlehačem, a problém jsem neměla. Nyní mám nový, a divím se tedy. Tak nic, tyčák to jistí.
Krásný den všem!

Autor:  Marola [ úte led 28, 2014 8:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Začala jsem si dělat sirnou patlaninu, ale způsobuje mi pocit těžkosti, plnosti, zvlášť po ránu. Má s tím někdo podobný problém? Chtěla bych tomu dát ještě šanci, ale nevím, jak tedy s optimálním poměrem surovin. Používám základní recept: 6 lžic tvarohu a 3 lžíce oleje od Agro-EL + dvě lžíce mletého semínka.

Autor:  Jarda [ sob úno 15, 2014 7:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

[quote="jajda22":10cyxqva]Pane Jardo,nevím přesně,kam tento dotaz vložit-tak tedy-začala jsem brát ráno na lačno solanku,po 14ti dnech sisnou patlaninu a ostropestřecovou kašičku,asi po 10ti dnech jsem začala od jedné kapky zinek od Vás do solanky-osmý den -po osmi kapkách zinku v solance mibylo celé dopoledne dost zle-bolení břicha,slabost,průjem.Od toho dne mám úplně světlou stolici ikdyž ne průjem-je to způsobeno tím zinkem nebo čím? a je to na závadu? Od toho dne-10 dní jsem zinek neměla-bojím se,jinak vše ostatní ano a světlá stolice je stále -nevím,jak se mám dál zařídit Děkuji[/quote:10cyxqva]
Tak, že by zinek vyvolal podobný problém, mě nenapadá jak, ale blbě po větší dávce člověku být může. Uvedený problém, bych spíše viděl jako nízké vylučování žluče a podpořil

Autor:  Jarda [ sob úno 15, 2014 7:47 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

horal píše:
Dobrý den ve spolek,
prosím Vás, už to tu možná někde je, ale jsem teprve u str. 26, přesto si patlaninu dělám od pozdního jara s vyjímkou léta, kdy jsem byla ve světě.
Jak moc je nutné přísady mixovat, nebo šlehat?
Dělám si ji denně z kefírky a daří se mi přísady promíchat tak, aby byl olej zapracován do kefírky. Olej se neodděluje, ani nevystupuje na povrch, či okraj misky. Je to tak v pořádku i bez mixování?
Děkuji a přeji všem pevné zdraví a Jardovi hlavně za trpělivost a spoustu času, který tomuto fóru věnuje, kloubouk dolů!

Tam ani tak nejde o mechanický, jako chemický proces a právě to dokonalé spojení komponentů umožní tu chemickou reakci i když pokud nic vážného neřešíte, asi bych se toho nebál.

Autor:  Jarda [ sob úno 15, 2014 7:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Lenka píše:
Dnes jsem poprvé dělala patlanici z tvarohu z obchodu (taková ta kostka - "měkký tvaroh na pečení"), 250 g.
Vůbec se mi nedařilo to spojit s olejem. Přilila jsem vodu, aby to mělo ideální konzistenci, bylo to pak i krásně hladké, avšak jak se točí ty metličky, tak pořád jakoby odněkud, pod ty metličky, minicestička žlutého oleje. Mixuju třičtvrtě hodiny, s několika přestávkama, vždy aspoň 3 minuty, pak nechám mixér odpočnout, aby se nezavařil. Může být chyba v oleji, nebo v tvarohu? Fakt čekám, až neuvidím nikde ani stopy po žluté barvě.
Tohle se mi ještě nikdy nestalo.
Děkuji za odpověď!!

Pokud se používá hnětač a ne přímo mixér, výsledek nebývá nic moc, prostě se to nespojí.

Autor:  Jarda [ sob úno 15, 2014 7:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Lenka píše:
Posílám ještě jednu fotku. Omlouvám se za ten formát, posílám sem fotky poprvé \":-)\"

Opravdu se vám to moc nepojí, což je dost divné, jinak se vše zdá být v pořádku, já bych vyzkoušel ten mixér.

Autor:  Jarda [ sob úno 15, 2014 9:06 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

ivana p. píše:
Dobry den,
chcela by som sa opytat, ako to je s omega3, nedodava lanovy olej len ALA? Nemal by sa teda pouzivat aj rybi olej, ktory obsahuje DHA a EPA? Mozno to tu uz bolo niekde spominane. Dakujem za odpoved.

Tak asi by to vhodné bylo i když tělo si umí z ALA vyrobit ty ostatní, ale lidské tělo je schopné přeměnit pouze omezené množství ALA na Omega 3 s dlouhým řetězcem EPA a ještě méně na DHA.

Autor:  Jarda [ sob úno 15, 2014 9:09 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

[quote="Marola":1m7m8hvq]Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Začala jsem si dělat sirnou patlaninu, ale způsobuje mi pocit těžkosti, plnosti, zvlášť po ránu. Má s tím někdo podobný problém? Chtěla bych tomu dát ještě šanci, ale nevím, jak tedy s optimálním poměrem surovin. Používám základní recept: 6 lžic tvarohu a 3 lžíce oleje od Agro-EL + dvě lžíce mletého semínka.[/quote:1m7m8hvq]
Tak poměr máte dobře, možná bych dával méně toho semínka, ale třeba máte slabší

Autor:  Zuzanya [ čtv úno 20, 2014 12:57 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Zdravím, mam specialnu otazku (asi trosku provokativnu po vasnivych debatach o percentach tvarohu a inych poziadavkach na dodrziavanie cistoty povodneho receptu) - myslite, ze by aspon scasti mohla splnat kriteria "sirnej patlaniny" majoneza zo suroveho vajicka? V niektorom prispevku som citala, ze toto tiez obsahuje sirne zluceniny. Som si vedoma, ze by to nebolo optimalne, len by som kvoli rozmanitosti (a B12 a niektorym aminokyselinam a ktovie comu este) chcela do stravy zaradit aj 1-2 vajicka tyzdenne a kedze som sa rozhodla pre "patlaninovu kuru", trosku sa to bije s tym mnozstvom tuku a bielkovin v original patlanine (co by som v ramci dna nechcela opakovat ). Neriesim akutny zdravotny problem, moznost dat si do poriadku omegu3 ma zaujala. Kedze do takejto majonezy (btw dakujem za tip pan Jaroslav) ide tiez dost oleja, rozmyslam, ci by pozadovane jadro Budwigovej reakcie mohlo prebehnut aj pri vajicku - ci by tam pouzity lanovy olej reagoval zelanym sposobom (+siru obsahujuca cibulka ako doplnok).
PS: Som celkovo velmi vdacna za toto forum, ktore je pre mna uzasnym zdrojom kvalitnych aj velmi specialnych informacii (pomohlo mi zbavit sa iluzie, ze viem toho vcelku dost o zdravej strave \":-)\"

Autor:  miram [ ned úno 23, 2014 10:55 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Pane Jardo je prosim vas pekne mozne udelat si sirnou patlaninu take z tohoto koziho syra? Ziji na Floride a nevim co na to pouzit, ja se nikde ke kozimu mleku nedostanu.
Dekuji!


Autor:  Jana26 [ ned bře 02, 2014 2:28 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Dobrý večer, zdá se Vám vhodná kombinace: Namletý ostropestřec zalitý lněným olejem(ostropestř. kašička) a tuto směs pak použít na sirnou patlaninu? Děkuji.

Autor:  pv33 [ ned bře 02, 2014 2:43 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Jana26 píše:
Dobrý večer, zdá se Vám vhodná kombinace: Namletý ostropestřec zalitý lněným olejem(ostropestř. kašička) a tuto směs pak použít na sirnou patlaninu? Děkuji.

Patlanina to urcite bude \":)\" , ale pokud se bavis o diete podle dr Budwigove, kterou lecila kde co a predevsim rakovinu, tak te to odporuje. Tam se doporucuje smichat lneny olej s nizkotucnym tvarohem a az potom pridavat neco dalsiho. Takze mne se to jako vhodna kombinace nezda.

Stránka 93122 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/