Zappy píše:
Xion,
precital som si tvoje poradie obilninovych produktov, co si myslis o 100% celozrnnom chlebe zo Zvolenskej Slatiny?:
http://www.celozrnnychlieb.sk/obrazy/chlieb1.gifZlozenie na noím uvedene vyzera v poriadku:
http://www.celozrnnychlieb.sk/zlozenie.htmlJe to vsak masovo vyrabany chlieb a predava sa hadam vo vsetkych marketoch. Cize aj surovina bude nakupovana vo velkom od velkododavatelov. Dalsim nedostatkom bude zial balenie v plastovom sacku. My ho vzdy odkladame do mraznicky a ohrievame v hriankovaci.
Tak ci tak, myslis, ze je to z doszupnych chlebov v marketoch dobra volba?
Ten chlieb poznam, aj som ho raz ochutnal. Nekupoval by som ho. Nieje to dobra volba, a je navyse pridrahy. Je to to typicke oblbovanie zakaznikov, nieje vobec zdravsi nez bezny chleba. Ale vidim, ze na ludi zabera dobra, vsetci co chcu zdravsie su nim nadseny a kupuju ho a vychvaluju ho.
Navyse je prekrajany. Uz zo zasady by som nekupoval nakrajany chleba. Chleba sa ma skladovat ako bochnik v utierke, tak vydrzi najdlhsie a clovek nema byt lenivy odkrojit si krajcov, kolko zje.
Kupil by som teda radsej obycajny razny chlieb, ale nekrajany, neviem odkial si, ale v Bratislave napriklad Prva Bratislavaska Pekarenska predava razny chlieb za 59 centov pol kila, a rozhodne je lepsi co sa tyka zdravia. Kvalita je uspokojiva, na tu cenu.
Z celozrnnych by som kupil jedine ako som pisal, poctivo vykvaseny razny celoznny chlieb, teda 12 hodin kvaseny, cez kvasok. Taky napriklad ako predava Biopekaren. Ak nemozes taky, tak potom kup obycajny razny chlieba, najlepsie 100% raznej muky. Raz ma najviac fytazy, 2x viac ako psenica, takze pri rychlokvaseni cez drozdie sa aspon akotak odburaju antinutrienty. A urcite hladku raznu muku, ak sa ide cez drozdie, aby tam bolo co najmenej antinutrientov.
V Bratislave mas potom este jednu moznost, nedavno pribudla nova pekaren Bageta, a predavaju 90% razny chlieb.
http://blog.sme.sk/blog/14449/323227/90percmensi.jpgTen je tiez dobry, ale 2x taky drahy ako ten predtym. Myslim si, ze vzhladom na to, ze chlieb je tak ci onak skodlivy, tak radsej by som usetril a kupil ten prvy.
No a najlepsia moznost je v Bille, BIO razny chlieb od Naglaiteru. Ten neprekona nic ine, co je v supermarketoch a beznych prevadzkach. To je najmensie zlo z beznych chlebov, cena je napodiv tiez celkom prijatelna. Ak ti ide o zdravotnu nezavadnost, tak iny ako ten Bio chlieb z Billy by som nebral. Je to ten napravo
http://static1.asmira.com/photo/13/6296 ... 1_1600.jpg