NOWOCAYN píše:
Xion : Ovocný šalát so sírnou patlaninou ( či ako sa to volá, neviem o tom nič, naštudujem ) ti nedodá toľko energie, aby si spolu s rozcvičkou, cvičením a strečingom odcvičil 125 minút ( rozcvička 10 min., cvičenie 95 min, strečing 20 min - tak je to u mňa, tri krát týždenne chodím cvičiť celé telo ). Z toho proste nebudeš rásť, ale len rysovať ( ale čo ? ). Som presvedčený o tom, že keď niekto posilňuje, musí to byť na pohľad známe každému. Ak to nebude platiť u teba ( teraz začínaš cvičiť ? Do leta máš času dosť, takže pohoda ), tak budeš vedieť, že robíš niečo zle, keď to iní nevidia.
Kedysi som posiloval pomerne vela, ale nic na mna nefungovalo. Pretoze som mal traviace problemy, pokazeny metabolizmus tukov, parazitov, prekyselene telo, zanesene creva, a do toho som sa riadil radami od beznych ludi co chodia do posilovne a niekolkych "odbornikov na vyzivu a posilovanie". Bolo to kvantum tvarohu, dost vela masa, vajicka, a gainer. Pochopitelne som si ublizil, a poskodil si zdravie este viac.
Teraz som vo fazi davani dokopy metabolizmu. Najprv treba motor dobre vycistit, vyladit, az potom ho rozbehnut na plny vykon, to hovorim. Neviem odhadnut, kolko to bude trvat, ale je mozne, ze zacnem uz toto leto, ked nie, tak proste ked sa budem citit na to zacat. Posilovanie totiz nieje ako ine druhy fyzickej aktivity, zatazuje to organizmus a prekyseluje.
Co sa tyka mojej teorie, sirna patlanina s ovocnym salatom mi da tolko energie ako nic ine, cca na 3 hodiny. Pribera sa nie ked cvicis, ale ked oddychujes, a vtedy treba jest zvysene mnozstvo bielkovin a tukov... nie pocas treningu. Pocas treningu a tesne po, si myslim, ze treba sacharidy a tie z obilovin sa mi nezdaju vhodne za ziadnych okolnosti (navyse zle skombinovane so strukovinou, kedy sa predlzuje travenie).
Co sa tyka sposobu cvicenia a priberania, moj plan je stiedat obdobia naberania a rysovania. Naberacie obdobie je kratke a intenzivne, kedy sa je vela, a cvici sa menej, ale tazsich cvikov na vacsie partie. Makat hodinu a pol v posilovni v tomto obdobi sa mi zda plytvanie energiou. Naopak, v rysovani sa zhodi tuk a vyniknu svaly, vtedy treba makat viac a dlhsie, no i tak si myslim, ze ovocie by to zvladlo utiahnut.