Alopat píše:
SemTamTuPrídem, právě jsi plivl do ksichtu léčitelům jako Rudolf Breuss a páter Ferda ze Sušice, jejich bezbílkovinné dietě podobné hladovce a strkáš hlavu do písku před vědeckým potvrzením jejich tvrzení.
Jsi na řadě s vysvětlením, proč se lidem na ketogenní dietě bez kalorické restrikce onemocnění vrací. Zapomínáš na skutečnost, že hladinu glukózy a insulinu v krvi můžeš snížit pouze na určitou úroveň (ideálně úroveň hladovění), tělo si ji v potřebném rozsahu dokáže vyrobit na úkor svalů, i když žádné sacharidy jíst nebudeš. Co však lze snížit na nulu je přísun živočišných bílkovin. Maso je fajn v případě nabírání svalové hmoty, chrání ji i během hubnutí, ale u raka bych ho vyřadil.
Ako vieš, že sa ľuďom na ketogénnej diéte bez kalorickej restrikcie choroby vracajú ??? Ja by som dnes neveril ničomu...... Keď vedecké štúdie ohľadom jednej a tej istej veci sa môžu v závislosti od vedeckých týmov až DIAMETRÁLNE líšiť... A hlavne - niekto môže mať veľký záujem na tom, aby sa ketogénna diéta neuchytila v dostatočne veľkom objeme...
Ty nevieš čo sa dá použiť miesto kalorickej restrikcie, aby to malo účinok ako kalorická restrikcia (na určité samoliečenie organizmu), no bez kalorickej restrikcie ? Tak ja ti to napíšem........
JE TO JEDENIE JEDNÉHO JEDLA DŇA, resp. jesť v jednohodinovom okne........JEDLO S VYSOKÝM OBSAHOM TUKOV, STREDNÝM OBSAHOM BIELKOVÍN A NÍZKYCH OBSAHOM SACHARIDOV...
Jasné, že keď si človek s rakovinou bude dávať 3 jedlá denne dajme tomu o 2000-2500kcal (spolu tri jedlá), prvé zje ráno o 7:00, druhé večer o 19:00, tak sa organizmus nebude mať kedy prepnúť na určitý stupeň autolýzy, pretože nech človek zje akékoľvek výživné jedlo (keď jeme, mali by sme jesť len také jedlá), trvá 8-12 hodín nie kým sa strávi, ale kým sa VSTREBE (trávenie trvá kratšie)... AŽ PO VSTREBANÍ sa začne organizmus zaoberať vnútornou samodetoxikáciou formou (hlavne) autolýzy prebytku, a začnú sa prečisťovať bunky.
Ak sa dlhodobejšie konzumuje len jedno, ALE VYSOKOVÝŽIVNÉ JEDLO (aby nedošlo k podvýžive) DENNE, kľudne o energetickej hodnote 2000-3000kcal, tak má človek každý deň čas 11-15 hodín (keďže vstrebávanie jedla trvá 8-12 hodín) na to, aby jeho telo začalo BLAHODÁRNE katabolizovať (autolýza), a tým katabolizovať aj rakovinné bunky (ničiť ich, postupne, pomaly, ale postupne).
Ak chce človek rýchlejšie odstránenie nepotrebných buniek, útvarov, atď, JE TU HLADOVKA.
Dôležité však je, že PRI HLADOVKE rovnako ako pri JEDNOM VYSOKOVÝŽIVNOM, VYSOKOKALORICKOM (nízkosacharidovom zároveň) JEDLE DENNE sa organizmus NEDOSTANE do podvýživy, nebudú mu chýbať dôležité veci na jeho fungovanie a detox.
Lenže pri konzumovaní nízkej kalorickej hodnoty (400kcal v 100g sacharidov z možno 1L šťavy), BEZ vitamínov rozpustných v tukoch (bez tukov sa vitamín A, D, E NEVSTREBE), BEZ bielkovín (neslúžia len na svalovú hmotu !), telo sa začína PODVYŽIVOVAŤ, dochádza K PODVÝŽIVE.
Treba su uvedomiť, že cesta je V DVOCH EXTRÉMOCH, lebo extrém je PRIRODZENÝ.... Všade na svete sa striedajú EXTRÉMY.... Je sucho, zrazu prší.... Je bezvetrie, zrazu veterno.... Deň strieda noc a naopak......Spánok strieda aktivita...... NIKDY NIE SME "POLOAKTÍVNY V POLOSPÁNKU". Preto by sme nemali NIKDY jesť minimum kalórií z hľadiska X týždňov či mesiacov, lebo to len UŠKODÍ.
Buď jesť kalórií veľa (IDEÁLNE V JEDNOM JEDLE DENNE), alebo nejesť NIČ (v hladovke).KALORICKÁ REŠTRIKCIA JE PRE TÝCH, KTORÍ CHCÚ JESŤ OD RÁNA DO VEČERA PO TROŠKÁCH (troškách sračiek...keďže tuk má 2 násobne viac kalórií, tak už vidím, ako budú miesto neho jesť sacharidy...). Ak človek konzumuje JEDNO JEDLO DENNE, NEMUSÍ PRIŠKRCOVAŤ KALÓRIE. A na rozdiel od toho čo to robí, nebude podvýživený, a bude dokonca ešte lepšie prečistený, PRETOŽE ZA 8-12 HODÍN sa mu to JEDNO JEDLO DŇA VSTREBE, a bude mať denne 11-15 hodín času na to, aby priebehala v jeho tele autolýza. U priškrtení kalórií, ale jedení od rána do večera, to bude pre organizmus OVEĽA ŤAŽŠIE.JE TOTÁLNA IDIOTINA A PROTI PRÍRODE JESŤ X KRÁT DENNE JEDLO KTORÉ NEZASÝTI, miesto jedenie LEN JEDNÉHO JEDLA (max. dvoch) V DNI, KTORÉ ZASÝTI........ Minimálne z hľadiska autolýzy, ktorá sa stará o čistotu buniek a o veľmi silnú profilaxiu pred nádormi (rakovina), a inými civilizačnými chorobami.
Organizmus na dlhovekosť potrebuje čo najkratšie okno na jedlo (čo sa vody týka, tam záleží aj od konštitúcie a ročného obdobia), a čo najdlhšie časové okno na nejedenie. A v tom okne na jedlo sa môžete najesť koľko len chcete (čiže veľa), ale nie do bolesti žalúdka, a nie sacharidov na úkor tukov a bielkovín....LOGIKA :
chôdza = fyzické cvičenie, fyzický pohyb...... V prírode sa zvieratá hýbu neustále, bez toho sa nepohnú z miesta. Preto je najlepšie cvičenia si rozkúskovať na viac "cvičiacich jednotiek" denne.... aspoň dve, ak čas dovolí
jedenie + spanie + nejedenieTieto tri veci majú spoločnú jednu VEĽMI DôLEŽITÚ VEC......... Najlepšie je, keď sa dejú RAZ DENNE, NEPRERUŠOVANE.
JEDENIE = ANABOLIZÁCIA (pitie má inú funkciu, preto ho tu nespomínam)
SPANIE = REGENERÁCIA (zároveň katabolizácia)
NEJEDENIE = KATABOLIZÁCIA (zároveň čiastočná regenerácia, samozrejme spánok nenahradí, ako všetci vieme)
Nie je dobré si tieto veci rozkúskovať na X častí počas dňa...
ÁNO, PLATÍ TO AJ O JEDENÍ...... čím menej krát denne človek je, tým lepšie. ALE NECH NEJE MÁLO KALÓRIÍ, V TOM TO CELÉ JE.
_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa.
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda