ctihodnymuz píše:
Myslím si, že jsi to už hodně přehnal a jíš degradované věci. Přeměněné. Nevěřím, že dobrým způsobem. Hodně jsi se vzdálil od přirozené, vyýživné, jednoduché, stravy, plné energie, vitamínů, mierálů, enzymů, životodárných substancí. Magoříš a ničíš nejen potraviny, ale i své zdraví, obloukem a bumerangem vráceno i své postoje ku věci.
Zpátky na zem, kámo. Zpytuj svědomí ve slova smyslu ... "položme se na otázku" ....
Co tě ku tomu všemu vede? Kde jest prapůvod tvého třeštění? Nebylo by lépe řešit příčinu?
(malé info - rád a dobře vařím - kaši, do které jsem před čtyřmi dny zamíchal vejce, bych nedal ani psoj .... a kaši z obilnin či luštěnin, do které někdo zamíchal vejce, bych nejedl ani čerstvou .... šílíš, patláš páté s devátým .... mimoto nemáš ku disposici svěží, čerstvá, dobrá, včera snesená, vejce od zdravé slepice, která se pase na tvé louce a dvoře ... )
Ty dobre "perlíš".... Najprv dáš kvalitný koment, hneď na to blud ako delo...
Asi si neuvedomuješ, že tými postupmi (netvrdím to o vajíčku uvarenom 4 dni v chladničke, ale o všetkom ostatnom) vlastne uľahčujem tráveniu, vstrebávaniu, a znásobujem v jedle vitamíny (fermentáciou zŕn), mením štruktúru škrobov...
Veľmi som sa vzdialil od prirodzenej, výživnej, jednoduchej stravy ? Aký matroš berieš ??? ... KAŽDÝ KMEŇ fermentuje obilniny a strukoviny.... Vynecháva ti pamäť, či sa to dozvedáš teraz prvý krát ? ...
A čo ma k tomu všetkému vedie ? Chcem z potravín vyťažiť MAXIMUM. To.
Mimochodm, ako sa aj píše v článkoch o rezistentnom škrobe, čím viac krát (zas netrvrdím, že desať krát) sa obilná/strukovinná či zemiaková kaša zohrejú po ich prvom, druhom, treťom...vychladnutí (ktoré by malo trvať aspoň 12 hodín), tým viac rezistentného škrobu tam bude...
A o akých enzýmoch to básniš... Myslíš, že v tebe uvarenej kaši z nefermentovaných obilnín/strukovín tam budeš mať viac enzýmov (ktoré sa zničia varom, že o tom nevieš...) než ja ??
... Akurát tak menej vitamínov, horšie vstrebateľné minerály, a budeš to mať ťažšie na strávenie.
Čo sa ti zdá divné na kombinácii kvalitných fermentovaných a potom uvarených obilnín/strukovín, do ktorých sa pridá živočíšna bielkovina (mám k tomu k dispozícii BIO vajíčka) ??? VEĎ TO BEŽNE ROBILI NAŠI PREDKOVIA (to pridávanie napr. vajíčka alebo kusu údeného mäsa k napr. strukovinovej kaši) ....
Ty si viac "mimo tohto sveta", než na Zemi... Uvedomuješ si to ? ... Buď si maximálny narcis, ktorý sa ukája na svojich chaotických odpovediach (kdekomu), alebo ja neviem...
Absolútne mi nedáva zmysel tvoja odpoveď... Bolo by fakt fajn, keby si sa k mojim príspevkom už nevyjadroval, lebo ti neskutočne "ujela střecha", nič rukolapné, a si TOTÁLNE NEVYSPYTATEĽNÝ
to Jarda : Tak si takto "predpripravím" porciu s vajíčkami 12 hodín pred konzumáciou... čo už...