Abstinující Bojovník píše:
Ještě jednou děkuji. Ale pro jistotu se ještě jednou zeptám, ikdyz pravděpodobně vím, jak to myslíte. Myslel jste to tak, že kolem výroby mléka přes mixér je dlouhodobě moc práce a zabere to moc času, a že jen krátkodobe to snad nevadí? Čili s obsahem živin tam podle vás problém není? A ještě jeden dotaz. Pokud se doporučují nizkootackove odšťavňovače pro maximalni zachování živin ve stavach, neměla by podobná logika platit i u těch mlek? Nevznikne v mixéru taková teplota, že to minimálně část živin ze zdrojů mlek zabije?
Ohledně těch otáček mixéru to nemusíte řešit tam čím více tím lépe, jde o to semeno ideálně rozdrtit, což u odšťavňovače dovede tlak hřídelí. Myslel jsem to tak že všeho moc škodí, neexistuje zdravá jednostranná výživa, takovou neznám.