Právě budu objednávat pro svého pesana tento
http://www.krmivahulin.cz/Ostatni-krmiv ... a-1-l.htmlJe levný, také za studena lisovaný a ve vysoké krmivářské kvalitě. Tak zvažuji, že bych místo předražených "lidských" užívala tento, ale nevím, zda čistota oleje bude dostatečná.
Jak jsem psal výše tak já beru od Essential (pouze pro psy). Sice jsme ho chutnal, ale rozhodně neberu dlouhodobě.
A také jsem poptal info i od prodejce viz váš odkaz. A co se týká vhodnosti pro lidskou spotřebu s těmi krmnými si nejsem jist....ale taky nedokážu říct co by tam mohlo být co by vyloženě škodilo?
Každopádně níže je email od prodejce. Ale jednoznačně cena je zajímavá oproti tomu co beru já. Takže budu asi brát taky, zkusím zjistit výrobce a uvidím.
Dobrý den,
nejde o potravinářský olej, ale o krmivo, rozhodně nevhodné pro lidi !!!
Olej bereme od specializovaného českého dovozce, zabývajícího se krmnými doplňky. Pokud mi napíše, že jde o olej určité kvality nemám důvod mu nevěřit. Jde o krmivo a to certifikát kvality nemá. Je k němu jen technologický list se základními údaji o obsahu vody, oleje, atd. Viz níže.
TECHNICKÝ LIST rev. 0 ze dne 16/03/2012
aktualizováno dne 12/10/2012
OLEJ Z NORSKÉHO LOSOSA
CHARAKTERISTIKA: lososový olej je přírodním zdrojem Omega-3 nenansycených mastných kyselin, DHA
(kyselina dokosahexaenová) a EPA (kyselina eikosapentaenová).
TYPICKÁ ANALÝZA
(ve hmotě)
ACIDOGRAM
V sušině % 99,5 C22:6 % 18
Vlhkost % 0,2 C 20:5 % 13
Tuk hrubý % 99,5 C 16: 0 % 9,8
Nezmýdlenitelné % 0,5 C 16:1 % 4,8
Hustota % 0,924
Jódové číslo % 130-160
Číslo zmýdelnění % 183-189 EPA+DHA
(vjádřeno v trygliceridu)
% 28
PŮVOD:
Norsko
OSTATNÍ ÚDAJE:
zamíchat s ostatními komponenty tvořícími
dietu podle doporučení technika výživáře.
POZNÁMKY:
obsah nežádoucích látek podle limitů stanovených
nařízeními CEE. (reg. 2001/102 CE-2002/32 C
-2003/57/C -2003/100/CE)
BALENÍ :
kanystr 25 kg, barel 190 kg, cisterna 900 kg
DOPORUČENÁ SPOTŘEBA:
12 měsíců
Tyto uvedené informace vycházejí z aktuálně dostupných znalostí dodaných výrobcem a v souladu s nimi jsou
přesné a kompletní. Přesto vše, co je zde specifikováno nemůže být považováno za pravidlo nebo za garanci.
--
S pozdravem Petrův Zdar
ing.Roman Küršner
Krmiva Hulín, Kostelní 988., areál Fy. Unitex
okr. Kroměříž
http://www.krmivahulin.czT: 739 050 079