Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 21, 2024 11:48 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 174 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: čtv dub 18, 2013 10:51 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
NOWOCAYN_2 píše:
Pointa je v tom, Kachně, že ja som už 26 mesiacov na dávke sacharidov okolo 80-90g/deň, a posledných asi 16 dní (týmto dňom) som to znížil na spomínaných 15-20 - 30g sacharidov/deň.
Preto sa cítim VÝBORNE, plný energie, hoci priznávam, o 00:00 v posteli, po dni keď som mal tréning v posilňovni, a keď som v tme 2 hodiny, tak.....energiu nemám, resp. prirodzene chcem spať... Ale to je dúfam každému jasné, veď predsa čas 00:00, hoci aj 23:00, hlavne keď je doprevádzaný tmou či silne stlmeným svetlom, bez zvuku hudby...tak...asi ťažko sa mi bude chcieť...robiť niečo...(dohoď si tu čo len chceš...)... v noci sa má spať, večer sa môže sexovať... \":D\"
Takže, mám kopu energie cez deň, aj večer, len v noci, keď nie som "podporovaný" svetlom zo žiarovky či nejakou inou aktivitou "nerelaxačného charakteru", tak vtedy som "fit" aj po polnoci, niekedy. Na tejto mojej strave, na ktorú NEDÁM DOPUSTIŤ.
A aké ovocie, zeleninu ? GOJI (možno 10g denne - v sušenom stave, ale dám to namočiť na pár hodín), ananásová šťava, zeler, mrkva.....niekedy špenátový pretlak (mrazený - kúpený).... V takom množstve, aby som bol ideálne na 15-20g sacharidov denne... \":)\" ...

Vševěd : Si totálny PRIMITÍV (druhý krát spomínaš moje meno a priezvisko, to je znak tvojej TOTÁLNEJ DEBILITY), skončil som v debate s tebou, NADOBRO.... NAVŽDY... \":wink:\"

To je škoda. Třeba bychom se dopracovali k tomu, že na túto svoju stravu s nutričnou ketózou, na kterou nedáš dopustit, jsi přešel asi tak před týdnem, když jsem ti napsal, že ani nevíš, co to ketóza je.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: čtv dub 18, 2013 8:51 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
NOWOCAYN_2 píše:
Pointa je v tom, Kachně, že ja som už 26 mesiacov na dávke sacharidov okolo 80-90g/deň, a posledných asi 16 dní (týmto dňom) som to znížil na spomínaných 15-20 - 30g sacharidov/deň.
Preto sa cítim VÝBORNE, plný energie, hoci priznávam, o 00:00 v posteli, po dni keď som mal tréning v posilňovni, a keď som v tme 2 hodiny, tak.....energiu nemám, resp. prirodzene chcem spať... Ale to je dúfam každému jasné, veď predsa čas 00:00, hoci aj 23:00, hlavne keď je doprevádzaný tmou či silne stlmeným svetlom, bez zvuku hudby...tak...asi ťažko sa mi bude chcieť...robiť niečo...(dohoď si tu čo len chceš...)... v noci sa má spať, večer sa môže sexovať... \":D\"
Takže, mám kopu energie cez deň, aj večer, len v noci, keď nie som "podporovaný" svetlom zo žiarovky či nejakou inou aktivitou "nerelaxačného charakteru", tak vtedy som "fit" aj po polnoci, niekedy. Na tejto mojej strave, na ktorú NEDÁM DOPUSTIŤ.
A aké ovocie, zeleninu ? GOJI (možno 10g denne - v sušenom stave, ale dám to namočiť na pár hodín), ananásová šťava, zeler, mrkva.....niekedy špenátový pretlak (mrazený - kúpený).... V takom množstve, aby som bol ideálne na 15-20g sacharidov denne... \":)\" ...

Vševěd : Si totálny PRIMITÍV (druhý krát spomínaš moje meno a priezvisko, to je znak tvojej TOTÁLNEJ DEBILITY), skončil som v debate s tebou, NADOBRO.... NAVŽDY... \":wink:\"

Tak to jo, já teď budu držet kolem 100g sacharidů denně, to mi vyhovuje, na ketózu se musí holt přejít postupně. A uberu kalorie, ale nechám 300g masa denně abych neměl hlad.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: úte kvě 07, 2013 11:12 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Vševěd píše:
Kachně píše:
Kalorie jako kalorie je nesmysl.

Třeba 200g šunky má kalorií asi jako 60g cukru. Ale šunku musí žaludek strávit, na to vydá dost energie. A potom bílkoviny použije k obnově tkání, jen když má málo energie, tak je spálí. A když nebude mít cukr ani tuk, tak je přemění glukoneogenezí na cukr a to je hodně energeticky náročný, tak ho moc nevyrobí.

To zní logicky. Takže nakonec když jsi sežral celou kačenu tak jsi vlastně víc energie vydal než přijal \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"
Kachně ty to máš celý tak zmáknutý že by člověk myslel, že ti nemůže dělat problém zhubnout. Tak kde je zakopanej pes?

Ta debata je už skoro tak výživná jako vývary, akorát o nich už vůbec není, no alespoň je u toho trochu srandy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: čtv kvě 16, 2013 9:41 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Elkimek píše:
No, já sice zatím na protikvasinkové dietě nejsem, ale taky používám sodu, šťávu z okurky a směs od Tepperweina na odkyselení. http://tepperwein.lekarnadc.cz/produkty/royal-plus.htm

Další možnosti i při protikvasinkové dietě jsou citronová šťáva, čaj bancha, jablečný ocet a šťávy ze zelených listů a rostlin, případně smoothie z nich.

Například mě vývary, pokud jsou i se zeleninou nepřekyselují, ph zústane buď stejné nebo jde mírně nahoru.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Vývar z kostí
PříspěvekNapsal: pon čer 12, 2017 5:09 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
V časopise "Recepty prima nápadů píše pán Jardo jak vyrobiť vývar z kuracích kostier. V článku píše aj o hovädzích a jahňacích kostiach, je teda aký vývar lepšie pripraviť?
http://www.receptyprimanapadu.cz/zdravi/1163-trapi-vas-bolave-klouby-jak-na-ne-pohyb-ano-ci-ne.htm

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývar z kostí
PříspěvekNapsal: pon čer 12, 2017 7:39 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Cim dlhsie budes vyvar varit, tym lepsie. Na najnizsej intenzite stredneho plynu v 25 litrovom prikrytom hrnci sa za 48 hodin vyparia mozno 2cm.... Vyvar z klbovych hovadzich, atd....a nezabudni pridat bravcove nozky a koze... Na 10kg surovin pridaj 2dcl jablcneho octu. Ja pridavam potom aj cierne korenoe v celku a asi 6 bobkovych listov.... Nech to prijemnejsie vonia pocas varenia.

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývar z kostí
PříspěvekNapsal: stř čer 14, 2017 4:24 pm 
Offline

Registrován: stř srp 04, 2010 12:31 am
Příspěvky: 153
Já bych byl při vyvařování kuřecích kostí dost opatrný aby to nebylo vyhánění čerta ďáblem. Zejména pak u kuřat z velkochovů, které jsou krmeny směsmi s hormony a vším možným podporujícím jejich rychlý růst. Zkuste někdy sehnat kuře ze dvorku, které se nikdy s těmito sračkami nedostalo do styku a porovnejte jeho bílé kostičky s těmi tmavými, mnohdy až černými, v nichž jsou všechna ta svinstva obsažena.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývar z kostí
PříspěvekNapsal: stř čer 14, 2017 9:06 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Len aj tie z domáceho chovu sú kŕmené zmeskami.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývar z kostí
PříspěvekNapsal: čtv čer 15, 2017 10:49 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
pecador píše:
Já bych byl při vyvařování kuřecích kostí dost opatrný aby to nebylo vyhánění čerta ďáblem. Zejména pak u kuřat z velkochovů, které jsou krmeny směsmi s hormony a vším možným podporujícím jejich rychlý růst. Zkuste někdy sehnat kuře ze dvorku, které se nikdy s těmito sračkami nedostalo do styku a porovnejte jeho bílé kostičky s těmi tmavými, mnohdy až černými, v nichž jsou všechna ta svinstva obsažena.

Právě jsem se díval na krmnou směs pro nosnice a kromě přídavku vitamínů a minerálů obsahuje navíc ještě enzym fytázu, kterou by uvítal i leckterý člověk, například makrobiotik. Pakliže je Vám znám velkochov, kde jsou používány hormony, oznámil jste to dozorovým orgánům a chlupatým? Stal byste se slavným, barone P. Byla by to aféra srovnatelná s lihovou a třeba v Itálii před lety celou bandu pochytali a zavřeli. Ani jste se neobtěžoval zjistit si, že je to u nás a v celé EU zakázané, resp. jsem si jistý, že pokud by se agent Bureš rozhodl používat růstový hormon, tak by si ho ve sněmovně pořešil jako své jiné legalizované zlo glyfosát a GMO.

Takže pecadore, pokud se v brojlerech vyskytují hormony, tak jsou to jejich vlastní a asi by bylo vhodné, abys doložil kolik a jaké, když před nimi naléhavě varuješ. Cvičenci si jako náhražku anabolických steriodů mohou přidat maralí kořen.

http://www.bezpecnostpotravin.cz/pohlavni-hormony-v-mlece-a-vejcich-v-trzni-siti.aspx
http://www.bezpecnostpotravin.cz/prednaska-rostlinne-napoje-jejich-vyzivove-hodnoceni-a-srovnani-s-kravskym-mlekem.aspx
http://naschov.cz/nutricni-uroven-krmnych-smesi-a-uzitkovost-brojlerovych-kurat/
http://www.bezpecnostpotravin.cz/nepovolene-latky-v-mase-v-italii_1.aspx
http://www.bezpecnostpotravin.cz/vliv-rezidui-rustovych-hormonu-aplikovanych-dobytku-na-zdravi-cloveka.aspx
http://www.bezpecnostpotravin.cz/vyhledavani/hormony.aspx

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývar z kostí
PříspěvekNapsal: ned črc 16, 2017 10:21 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Deane píše:
V časopise "Recepty prima nápadů píše pán Jardo jak vyrobiť vývar z kuracích kostier. V článku píše aj o hovädzích a jahňacích kostiach, je teda aký vývar lepšie pripraviť?
http://www.receptyprimanapadu.cz/zdravi/1163-trapi-vas-bolave-klouby-jak-na-ne-pohyb-ano-ci-ne.htm

To je spíše otázka zdroje surovin než že by se něco dalo doporučovat jako jediné dobré řešení. Postup vám dobře popisuje člen SemTamTuPrídem a pochopitelně z kuřete bude vývar z pohledu obsaženého kolagenu mnohem slabší než z vepřových nožiček ten můžete udělat opravdu hutný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: pát srp 13, 2021 6:02 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 29, 2020 12:08 am
Příspěvky: 757
Má význam vyvariť znova kosti (rebierka, kuracie), ktoré zostanú z nie príliš dlhého grilovania (max. 45 min) alebo varenia?
A koľko sa musia kosti variť, aby z toho bol výživový produkt - krátko? dlho?
Robí niekto pravieľne vývary a ak áno, z čoho najradšej? videl som vlog s lekárkou, ktorá vyvarila kuracie nohy - dala do hrnca celú armádu slepačích nôh, ale tá želatína na konci vyzerala chutne.

_________________
Fanatici všech zemí, vyližte si prdel!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: pát srp 13, 2021 6:48 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
neti píše:
Má význam vyvariť znova kosti (rebierka, kuracie), ktoré zostanú z nie príliš dlhého grilovania (max. 45 min) alebo varenia?
A koľko sa musia kosti variť, aby z toho bol výživový produkt - krátko? dlho?
Robí niekto pravieľne vývary a ak áno, z čoho najradšej? videl som vlog s lekárkou, ktorá vyvarila kuracie nohy - dala do hrnca celú armádu slepačích nôh, ale tá želatína na konci vyzerala chutne.

Smysl má vysát morek a kosti rozdrtit na krmnou masokostní moučku. Takové kosti, kde měl řezník ostrý nůž a dal si na očištění záležet, bych si nekoupil. Zmiňovaná kuřecí kostra není holá a obsahuje i krky a celá křidýlka. Co je vlastně lepší, vývar, sulc, želatina, kolagenní peptidy anebo čisté aminokyseliny?

Aminokyselina Prolin – na co je dobrá a jaké má účinky na zdraví?
https://www.rehabilitace.info/vyziva-a-jidlo/aminokyselina-prolin-na-co-je-dobra-a-jake-ma-ucinky-na-zdravi/
Má výživa kloubů smysl ? Proč jsou kolagenní peptidy důležité ?
https://www.orling.cz/cs/clanky/prof-adam-a-kolagen/sv-hildegarda-z-bingenu-1473162262/ma-kloubni-vyziva-smysl-proc-jsou-kolagenni-peptidy-dulezite-pro-vyzivu-kloubu.html

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: pát srp 13, 2021 7:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
neti píše:
Má význam vyvariť znova kosti (rebierka, kuracie), ktoré zostanú z nie príliš dlhého grilovania (max. 45 min) alebo varenia?
A koľko sa musia kosti variť, aby z toho bol výživový produkt - krátko? dlho?
Robí niekto pravieľne vývary a ak áno, z čoho najradšej? videl som vlog s lekárkou, ktorá vyvarila kuracie nohy - dala do hrnca celú armádu slepačích nôh, ale tá želatína na konci vyzerala chutne.

Tak určitě v těch kostech po grilování je hromada výživných látek tedy určitě se vyplatí je prohnat v pomalém hrnci dlouhodobým varem a uvolnit z nich co se dá. Vaření ideálně 12 a více hodin, čím déle tím lépe.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: pát srp 13, 2021 7:29 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Jarda píše:
Tak určitě v těch kostech po grilování je hromada výživných látek tedy určitě se vyplatí je prohnat v pomalém hrnci dlouhodobým varem a uvolnit z nich co se dá. Vaření ideálně 12 a více hodin, čím déle tím lépe.

Zajímavé, že se z toho ještě něco dostane.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: pát srp 13, 2021 11:30 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 29, 2020 12:08 am
Příspěvky: 757
Ďakujem obom za odpoveď. A premýšľam, koľko zdraviu prospešného "odpadu" som vyhodil von oknom. Na grilovanie používam klasickú remosku a vždy mám plnú misku vývaru z koží : keď je čerstvý, tak len tak vypijem menšiu šálku (strašne mi chutí, takže v ňom budú živiny, ktoré telo potrebuje a zároveň pôsobí ako balzam na žalúdok), na druhý deň+ ho dávam do kefíru (je chutnejší).

Premýšľal som dlhšie, že rozmlátim kosti a skonzumujem špik v strede. Len som nevymyslel (neobjavil) použiteľnú technológiu v byte. Ale určite nazbieram viac kostí a vyvarím ich - to je pohodlnejšie.

Pre zaujímavosť: homoidi sa údajne začali exponenciálne rozvíjať, keďže ako jediní primáti používali kamenné nástroje, pomocou ktorých dokázali rozbiť kosti zvierat (ktoré zabili iní predátori) a zožrali špik - je vysoko výživný. Neskôr, keď už dokázali uloviť zviera, tak sa najviac bili o miechu a mozog (ich mňamka), potom o vnútornosti a až nakoniec konzumovali mäso. Dnes to robíme presne naopak..

_________________
Fanatici všech zemí, vyližte si prdel!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 174 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz