Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 03, 2024 2:48 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 215 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Potravina proti úzkosti.
PříspěvekNapsal: pát dub 09, 2010 1:36 pm 

Ještě Sankhapraksalaně. Psal jste že bych před ní měl jíst dva dny ovoce a ořechy pro úpravu střev. Jedl jsem hlavně jablka a mandle. Ale pak to probíhalo téměř se stejným výsledkem jako dřív. Jaké ovoce tedy upřednostnit?

PříspěvekNapsal: pát dub 09, 2010 7:16 pm 
Administrátor
Administrátor

Pavelka. píše:
Ještě Sankhapraksalaně. Psal jste že bych před ní měl jíst dva dny ovoce a ořechy pro úpravu střev. Jedl jsem hlavně jablka a mandle. Ale pak to probíhalo téměř se stejným výsledkem jako dřív. Jaké ovoce tedy upřednostnit?

To ano, ale pokud máte ve střevech namnoženou nějakou parazitickou kvasinku, což já takto nepoznám, na to nemám dostatek informací, tak to ovoce není dobrá volba, protože vytvoří mazlavou stolici a ta se opravdu špatně prošťouchne. Pokud tedy tento problém přetrvává, je potřeba se zaměřit na kysané produkty a jíst třeba kysané zelí, nebo pickles. Na těchto potravinách kvasinky nemají šanci a vám to půjde mnohem lépe nastartovat.

PříspěvekNapsal: pon dub 12, 2010 12:06 pm 

K té firmě. Ten zakopaný pes by byl v podobě manipulačního poplatku 50 Kč a nutnosti využití přepravní firmy. Česká pošta by nepřevážela chemikálie. Při objednávce soli za 69 Kč to vycházelo při dobírce na 345 Kč i s DPH.
Mají tam i hořčík o kterém jste psal. Je to ono?

Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
38ddnx7o

PříspěvekNapsal: pon dub 12, 2010 5:08 pm 
Administrátor
Administrátor

[quote="Pavelka.":1635m2wc]K té firmě. Ten zakopaný pes by byl v podobě manipulačního poplatku 50 Kč a nutnosti využití přepravní firmy. Česká pošta by nepřevážela chemikálie. Při objednávce soli za 69 Kč to vycházelo při dobírce na 345 Kč i s DPH.
Mají tam i hořčík o kterém jste psal. Je to ono?

Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1635m2wc

PříspěvekNapsal: pon dub 19, 2010 9:07 am 

Jasně.
Známý přinesl něco zřejmě epsomské soli.Je bílá má pálivou a pak zvláštně hořkou chuť?
K té očistě jater. Je možné zaměnit např slunečnicový olej nebo je potřebný olivový? Je nutné někdy před tím provést Sankhapraksalanu?

PříspěvekNapsal: pon dub 19, 2010 9:53 pm 
Administrátor
Administrátor

Pavelka. píše:
Jasně.
Známý přinesl něco zřejmě epsomské soli.Je bílá má pálivou a pak zvláštně hořkou chuť?
K té očistě jater. Je možné zaměnit např slunečnicový olej nebo je potřebný olivový? Je nutné někdy před tím provést Sankhapraksalanu?

Něco podobné bych asi nezkoušel, pokud si nejste jistý, že je to ta daná sůl, tak to raději nepoužívejte, solí je obrovské množství a případné zdravotní potíže za to nestojí. Ten olej musí být olivový a pokud možno co nejkvalitnější, jinak vám může být špatně. To nutné není, ale je vhodné udělat si klystýr ráno v den procedury a pokud chcete být pečlivý, tak i jeden, až dva dny před.

PříspěvekNapsal: úte dub 20, 2010 12:59 pm 

Xion píše:
Ja mam tie od lifefood.cz a zopar ich namelem spolu s lanovymi semienkami do sirnej patlaniny, cim ziska chut cokoladoveho termixu. Tym si polejem banany a chuti to vyborne, ako banan v cokolade.

Vadilo by používat od stejné firmy již mleté boby ( u nás nabízí pouze tuto variantu) nebo mám schánět dál celé a umlít vždy jen potřebné množství ?
Díky Michala

PříspěvekNapsal: úte dub 20, 2010 1:21 pm 

Jarda píše:
Sice skutečně platí, že duch je hmotě nadřazený, ale nebudu souhlasit s tím, že se dá vyladit duše se zadělanými střevy, to by ten člověk musel být opravdový kouzelník.

Knihu Čtyři dohody jsem četla i se jimi snažím řídit, zatím jsem ale pouze na začátku této cesty. Zajímal by mě Váš názor na Rodinné konstelace a kineziologii, cítím, že si potřebuji vyřešit určité věci.
Michala

PříspěvekNapsal: úte dub 20, 2010 3:30 pm 
Administrátor
Administrátor

MICHALA píše:
Vadilo by používat od stejné firmy již mleté boby ( u nás nabízí pouze tuto variantu) nebo mám schánět dál celé a umlít vždy jen potřebné množství ?
Díky Michala

Dají se používat i mleté, ale oni prodávají i odtučněný nepražený prášek, což je pro běžné použití také vhodné.

PříspěvekNapsal: úte dub 20, 2010 4:01 pm 
Administrátor
Administrátor

MICHALA píše:
Knihu Čtyři dohody jsem četla i se jimi snažím řídit, zatím jsem ale pouze na začátku této cesty. Zajímal by mě Váš názor na Rodinné konstelace a kineziologii, cítím, že si potřebuji vyřešit určité věci.
Michala

Zase mě nepovažujte za všeználka, to opravdu nejsem a zde již jste celkem dost vzdálena tématice těchto stránek, které se primárně zabývají hmotným vlivem na zdraví člověka. V oblasti na kterou se ptáte nejsem fundovaný odborník a nerad bych zde plácal nějaké nesmysly.

PříspěvekNapsal: stř dub 21, 2010 10:29 am 

Jasně. Říkal že ji koupil ji v akvaristice.
Jinak ta bílá barva, pálivá a pak hořká chuť na jazyku by eposmské soli odpovídalo?

To Michala.
K té očistě střev. Pomohla by hlavně s momentálním zlepšením nálady o zdravotních účincích nemluvě. Tam by šlo víc o očistu myšlenek které by k té povznesené náladě vedly. Řekl bych čím čistší střeva, tělo, tím čístší myšlení, duch, lepší nálada, pocity. A s čistšímy myšlenkami, lepší náladou by se pak mnohem snáz daly řešit další věci.

PříspěvekNapsal: stř dub 21, 2010 8:28 pm 
Administrátor
Administrátor

Pavelka. píše:
Jasně. Říkal že ji koupil ji v akvaristice.
Jinak ta bílá barva, pálivá a pak hořká chuť na jazyku by eposmské soli odpovídalo?

Skoro každá sůl je bílá, na jazyku pálí a mnoho z nich má hořkou chuť, čili netuším jak bych to mohl podle těchto informací poznat a jasnovidectví neovládám.

PříspěvekNapsal: pát dub 23, 2010 12:21 pm 

Jasně.
Ještě k té očistě střev. Měl by v nich být nervový systém podobný a podobně komplikovaný jako lidský mozek, který mimo jiné by měl vyrábět serotonin. Odtud zřejmě vliv na ps. a myšlení.

PříspěvekNapsal: pát dub 23, 2010 6:50 pm 
Administrátor
Administrátor

Pavelka. píše:
Jasně.
Ještě k té očistě střev. Měl by v nich být nervový systém podobný a podobně komplikovaný jako lidský mozek, který mimo jiné by měl vyrábět serotonin. Odtud zřejmě vliv na ps. a myšlení.

To je pravda, já nazývám střevo našim primárním mozkem a ten v hlavě považuji za sekundární. V případě zahnojení primárního mozku, se nám ten sekundární prakticky vypíná a stává se z nás jiný člověk. Někdy to jde tak daleko, že ani blízcí příbuzní, či letití spolupracovníci svého blízkého člověka najednou nepoznávají a z příjemného jedince se stane obtížný kretén, kterého by se každý rád rychle zbavil. Nikdo z nich by v tom nehledal pouhé zanesené tlusté střevo a domnívají se, že jde o vážnou, nebo pomalu neléčitelnou nemoc.

PříspěvekNapsal: úte dub 27, 2010 11:58 am 

Zkoušel jsem to hledat na foru ale.. Při nedostatku té s vhodným vysokým ph, byly by při klyzmatu vlastní urinou s nízkým ph i při malém množství jejich opakování nějaké potíže?
Někde jste psal že by tělo bylo schopné zpracovat 0,5 l vody za půl hodiny. Znamenalo by to při pitném režimu vypití naráz 1,5 l vody, že by litr prošel bez využití a člověku pak chyběl?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 215 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]