Haluzak píše:
No nevím jestli píšu do správného vlákna. Ale musím zde přidat svou zkušenost. V dobrém jídle se vyžívám, přesto mám spíše problémy s podváhou. Miluji dobré jídlo. Mezi které bezesporu patří i to obyčejné ale lahodné máslo..
Jednou jsem došel k závěru že je to zdravé.. tak jsem si teda dal pořádně do nosu. Byl jsem schopen během dne sníst i celou kostku. Jakkoli, na chlebu, nebo jen tak samotné... Po asi týdnu co jsem takto dlabal máslo. Jsem na toaletě málem omdlel.. Neboť při močení si nešlo nevšimnout ta děsivá věc která se mi v něm objevila.
Normálně jsem někde uprostřed penisu, nahmatal jakousi žílu vedoucí někde až do dutiny břišní, ovšem ta žíla byla tvrdá jak měděný drát!. Byl jsem z toho na nervy. Jistě si domyslíte jaké černé myšlenky mě napadaly. Nemusel jsem dlouho přemýšlet čím jsem si toto způsobil. Vážení, zde není pochyb o tom, že za tím bylo to máslo! Normálně mi to komplet ucpalo žílu, a bylo to velmi děsivé, si to představte, že nahmatáte uprostřed celého "něho" hrubou tvrdou věc....
Ihned jsem máslo přestal jíst, do 14 dnů bylo po problému. Jenže máslo mi prostě tak chutná, že ho střídmě jím dodnes. A problémy tohoto typu jsem nezaznamenal. Každopádně ale došel jsem k závěru, že máslo není zdravé, a jestliže nadměrná konzumace, tak rychle udělala takovou věc, poté je možné že jakákoli konzumace, může časem zanášet potrubí v těle.. Ale můžu se plést, nechápu jak někdo může kohokoli na cokoli léčit, a mít úspěch.. Zišťuji z vlastní zkušenosti, že to zdraví je taková věda, ve které je se pořád nacházejí, jako by jich už tak nebylo dost, další proměnné, různé detaily... už deset let se věnuji svému zdraví, lecos jsem pochopil, ale lecos se mi i časem zase vyvrátilo. Navíc mám takový pocit, že pokaždé když jsem si něčím jistý že tak to je, netrvá dlouho a zjistím že je to úplně naopak nebo vůbec nevím.. Kolikrát jsem si mohl prst v prde.i zlomit a bez výsledku, jindy zase nedělám nic nebo dokonce věci které by mi měli přitížit, ale naopak prospějí. Nemůžu si pomoct, ale připadá mi to jako by mi ten navrchu dával jasně najevo, že nic není jisté, že na žádný svůj závěr nemohu spoléhat. Proto to nechávám na tom nahoře. Podle všech pravidel jsem už měl být min. 5x po smrti.. Popírám veškerá pravidla, někdy i ty logická.. Zrovna mám čerstvou zkušenost.. Doktorka do mě tlačila očkování proti tetanu, vysvětlil jsem ji že pokud nebudu umírat, nikdo do mě bodat nic nebude.. No a že jsem opatrný.. Opět, do té doby jsem se několik let nezranil, po tom co jsem tohle řekl. Jsem se za týden 2x spálil a 2x pořezal, jednou o plechovku, podruhé mě sjela špinavá od hlíny rezavá čepelka auuu do půl palce hluboko, málem jsem sebou švihnul.. přes nehet, no škaredě.. Čtu si o tetanu analyzuji riziko.. Docházím k závěru, že budu dávat pozor, ale bát se nemusím. No a žiju, palec se hojí, k žádnému tetanu nedošlo, a to nejsem očkovaný přes 15 let.. Já se o očkování vůbec nebojím konspirovat a dost do extrémů, nevěřím záměru zdravotnictví, možná někteří doktoři jsou dobří a správní, ale zdravotnictví jako celek je obludný stroj na peníze na úkor min. kvality našich životů. Mám takový pocit, že očkování v nás má blokovat vývoj do plného potenciálu, jelikož dobře vyrůstající jedinec může dosáhnout hodně vysoko.. Musí být ale zdravý a věnovat se budování svého potenciálu.. To jaksik v našem systému téměř není možné.. Což je žádoucí, systém potřebuje otroky schopné leda dřít za almužnu a o víkendu si podlévat mozky alkoholem.. No ale to jsem se zase dostal do nekonečného tématu. Který až mi prdne v kouli vyřeším šmahem. Mějte se a snad to někomu bude přínosem.
Pri tak velkom mnozstve masla, (predpokladam, ze sa ti zdvihol cholesterol), by som urcite daval aj lecitin. Ten si asi nedaval, co? Takisto by som posiloval pecen silymarinom.
Inak prave preto som spominal ten kokosovy tuk, ze pri vacsom mnozstve, cca 100g denne, alebo viac, by som radsej daval kokosovy tuk, a masla len tak normalne (max. do 40g denne). Podla mna ale , na to aby maslo nieco upchalo, musia byt nefunkcne aj ine veci v tele, popripade nieco chybat. Podla mna ten zly cholesterol vystupi zo zivocisnych tukov len v urcitych pripadoch, nie vzdy. Bohuzial, tie pripady este neviem.
Dovod, preco si to myslim, je ten, ze su kultury, ktore jedli obrovske mnozstvo zivocisnych tukov kazdy den, a nemali poucpavane cievy. Aj ked, ktovie ako to bolo s ich stavom tepien, ci cholesterolom.