Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=415 |
Stránka 101 z 122 |
Autor: | Lenka B [ pát kvě 08, 2015 10:07 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Prosím Vás, ještě něco. Oko zalité krví se po týdnu spravilo, patlaninu se zatím tatínek neodvažuje znova zkoušet. Ale přes to oko mu pořád přebíhá asi 7 černých skvrnek, teček nebo mušek. (neví jak to popsat). Samozřejmě je to nepříjemné. Poraďte prosím, čím to odstranit. |
Autor: | misaxxx [ pon kvě 11, 2015 4:38 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Zdravím vás pročetl jsem ti téměř celé vlákno a jenom se chci ujistit, že je možné vskutku syrnou patlaninu jíst jak k ovoci tak v úpravě s česnekem, paprikou a podobně- tedy ke zelenině? pan Zajíček si dává patlaninu k ovoci ráno což jsem vyštudoval že je původnější verze konzumace. Je možné že se názor nějak vyvíjí tak mě nekamenujte. díky M |
Autor: | Moonika [ pon kvě 11, 2015 5:54 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
misaxxx píše: Zdravím vás pročetl jsem ti téměř celé vlákno a jenom se chci ujistit, že je možné vskutku syrnou patlaninu jíst jak k ovoci tak v úpravě s česnekem, paprikou a podobně- tedy ke zelenině? pan Zajíček si dává patlaninu k ovoci ráno což jsem vyštudoval že je původnější verze konzumace. Je možné že se názor nějak vyvíjí tak mě nekamenujte. díky M tu je viewtopic.php?p=68983#p68983 stravovací denný plán podľa Budwigovej, odporúča ľanový olej napr. aj so zeleninovým šalátom, takže by som sa nebála. Ale viac sa spomína kombinácia s ovocím |
Autor: | Lenka B [ pon kvě 11, 2015 7:02 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Taky nevím, s čím je patlanina vhodná. Podle zásad dělené stravy by se přece tvaroh s ovocem neměl. A je to vlastně bílkovina nebo tuk ? |
Autor: | peetra [ pon kvě 11, 2015 10:12 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Lenka B píše: Taky nevím, s čím je patlanina vhodná. Podle zásad dělené stravy by se přece tvaroh s ovocem neměl. A je to vlastně bílkovina nebo tuk ? bielkovina aj tuk. Vezmite si aký úspech mala/má Budwigovej metóda, keď to funguje, tak by som to neriešila:) ja ju jedávam s ovocím aj ako nátierku s cibuľkou, čili, kurkumou, čier. korením a u mňa to teda funguje |
Autor: | Lenka B [ pon kvě 18, 2015 11:38 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Můžete mně prosím ještě napsat jestli jíte patlaninu denně nebo děláte nějaké pauzy a jestli dodržujete přesně protokol - nejíst maso, vejce, máslo,... pít šťávu z kysaného zelí, víno, bylinné čaje ? |
Autor: | miram [ pon kvě 18, 2015 4:24 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Lenka B píše: Tatínkovi po sirné patlanině praskají žilky v oku- oko se zaleje krví. Poraďte prosím, čím to je. A vite to jiste, ze se mu to stalo prave po te sirne patlanine? Nekdy staci si jen silneji promnout oko rukou a stane se to. Nebo taky po silnejsim smrkani, kychnuti, zvraceni a nebo pri zvedani tezkych veci. Vaseho tatinka to jiste znepokojuje ale je to neskodne a melo by to zmizet samo do 3 tydnu, pokud to neni ovsem nejaka infekce. |
Autor: | Jarda [ ned kvě 24, 2015 11:15 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Lenka B píše: Děkuji za rady. Olej s tvarohem byl spojený dobře. Nemůže to být tím, že snědl velké množství (25 dkg tvarohu, 100 ml oleje a 4 lžíce lněného semínka) naráz a hodně se tím naředila krev ? To je opravdu hodně a dá se tím přeředit krev, což dobře určitě není. Držte se doporučení autorky, pak by problém být neměl. |
Autor: | Jarda [ ned kvě 24, 2015 11:18 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Lenka B píše: Prosím Vás, ještě něco. Oko zalité krví se po týdnu spravilo, patlaninu se zatím tatínek neodvažuje znova zkoušet. Ale přes to oko mu pořád přebíhá asi 7 černých skvrnek, teček nebo mušek. (neví jak to popsat). Samozřejmě je to nepříjemné. Poraďte prosím, čím to odstranit. Mohla vzniknout jizvička, nebo zákalek a to se zde již také probíralo, tedy nyní hlavně nechat zklidnit, dát třeba hořčík, rozkapat koloidním stříbrem a musí holt vydržet. |
Autor: | Jarda [ ned kvě 24, 2015 11:22 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Lenka B píše: Taky nevím, s čím je patlanina vhodná. Podle zásad dělené stravy by se přece tvaroh s ovocem neměl. A je to vlastně bílkovina nebo tuk ? Ono také dost záleží o jakém ovoci se bavíte, autorka doporučovala hlavně lesní plody a tam problémy prakticky nejsou, pochopitelně kombinace s jižním ovocem již svoje mouchy určitě má. |
Autor: | Elgenn [ čtv čer 04, 2015 8:29 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
[quote="ganesa":yci54is2]Četl jsem tady už víckrát, že sirnou patlaninu někdo dělá z kefíru, jogurtu apod, místo z tvarohu. Jen aby to pak doopravdy fungovalo a nenadělalo v těle víc škody jak užitku. Proč jsem měl často kalnou moč po kysaných mléčných výrobcích (kefír, kyška) + současně s více tukem ve stravě ? Stejný efekt byl po kuřecí či kachní polévce, když jsem pokousal i konce rozvařených měkkých kostí (vápník + tuk). Kalná moč. Pod mikroskopem nebyly vidět krystalky, ale nějaké drobné chuchvalce, shluky. Jestli to bylo vápenaté mýdlo, jen doufám že se vysráželo až močovém měchýři, a ne taky už někde dřív v těle. Vápník dokáže s mastnými kyselinami vytvořit nerozpustné vápenaté mýdlo. Potvrzení svých obav jsem našel i tady: http://www.fpv.umb.sk/~melicher/chemprvky/Ca_efect.html Cituji: S potravinami, ktoré sú zdrojom vápnika, nekonzumujeme tuky, pretože ich metabolické produkty (kyseliny) vytvárajú s vápnikom nerozpustné a nevyužiteľné vápenaté mydlá. Proč Dr.Budwig použila pro "sirnou patlaninu" právě Quark, tvaroh, když byly k dispozici taky jiné mléčné výrobky (mléko, kyška, kefír, jogurt) ? (Quark = hladký tvaroh obvykle připravený z kravského, ovčího, nebo i kozího mléka, viz http://www.labuznik.cz/recept/turos-csu ... -testoviny ) A tehdy byl taky běžně tvaroh vyráběný kyselou cestou. Při kyselém způsobu se vápník uvolní z vazby na kasein a většina ho odejde v syrovátce, v tvarohu ho zůstane jen velmi málo. V mléku, kyšce, jogurtu, vápník zůstává, nic neodchází. Sýry jsou většinou vyráběné ze sýřeniny, z tvarohu sráženého syřidlem, ve kterém zůstane vápníku víc než v tvarohu kyselém. Měkký tvaroh (ve vaničce nebo alobalu) je vyráběný nekyselou cestou, srážením nějakým syřidlem. Tvaroh vyráběný klasickou kyselou cestou, bez syřidel, je třeba Olešnický tvaroh, viz třeba tady: |
Autor: | Moonika [ čtv čer 04, 2015 11:48 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Elgenn píše: Má někdo negativní zkušenosti s dlouhodobější konzumací "patlanice" s vyšším obsahem vápníku? Konzumujem ju od januára, používam svoj kozí tvaroh, žiadny odtučnený, nebadám zatiaľ na sebe nejaké problémy:) |
Autor: | Jarda [ ned čer 14, 2015 9:34 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Elgenn píše: Pročetl jsem si celé vlákno a trochu mě mrzí, že poněkud zapadl tento příspěvek uživatele ganesa. Trochu jsem zapátral a zjistil pouze tolik, že skutečně quark i klasický cottage cheese, což jsou suroviny, které doporučuje dr. Budwig, obsahují relativně málo vápníku. Nejsem si ale jistý, zda srážení kyselou cestou vede k tvarohu tvrdému (na strouhání) nebo zda tak lze připravit i tvaroh měkký. Také nevím, nakolik je akutní také riziko srážení vápníku při současné konzumaci tuku. Chtěl bych proto vznést do pléna otázku zejména na ty, kdo mají nastudovaný Budwigové protokol - zdůrazňuje autorka používání kysele sráženého tvarohu? Má někdo negativní zkušenosti s dlouhodobější konzumací "patlanice" s vyšším obsahem vápníku? Použití klasické kyselé cesty pouze sráží mléko, ale neurčuje tvrdost tvarohu, ta vzniká vykapáním syrovátky. Stejně tedy vzniká tvaroh měkký i tvrdý. Jinak vápník a tuk asi nejsou dobrá kombinace, nicméně původní recept tak byl postaven i z jiných důvodů, tedy bych si ho raději neupravoval. |
Autor: | mr.klocak [ úte čer 30, 2015 6:26 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Ahoj, na otázky ohledně výživy a fitness mi vždycky skvěle poradili a odpověděli na www.faskr.com |
Stránka 101 z 122 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |