Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=415
Stránka 104122

Autor:  Polívková [ pát bře 11, 2016 11:24 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

blankaprague píše:
preji pekny den. resim stejny problem. ziji v zahranici a zde brynzu neznaji a tvaroh je plny kaseinu. abych se mu vyhla, nebot jej nechci konzumovat z duvodu nestravitelnosti, delam patlanici z ricotty, ktera by mela kasein obsahovat v mnohem mensi mire. nejsem si vsak jista, zda ricotta bude obsahovat potrebne mnozstvi siry. logicky by mela, ale nejsem chemik \":-)\". nemate nekdo s tim zkusenosti? dekuji vrele.

Ricotta obsahuje velmi málo síry. Rozumnější vidím brát lněné semeno spolu se MSM.

Autor:  Moonika [ pát bře 11, 2016 12:12 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Ja by som ten kazeín až tak nedramatizovala. Ja som dlhodobo jedla o.i. denne 250g tvarohu a nemala som problémy, resp. nič som na sebe nepozorovala, naopak moja reumatická artritída sa v dobe užívania vôbec neprejavovala aj astmatické problémy boli minimálne. Myslím že tam nejde len o tú síru, ale o kombináciu sírnatých bielkovín a ľanového oleja

Autor:  pv33 [ pát bře 11, 2016 4:47 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Polívková píše:
blankaprague píše:
preji pekny den. resim stejny problem. ziji v zahranici a zde brynzu neznaji a tvaroh je plny kaseinu. abych se mu vyhla, nebot jej nechci konzumovat z duvodu nestravitelnosti, delam patlanici z ricotty, ktera by mela kasein obsahovat v mnohem mensi mire. nejsem si vsak jista, zda ricotta bude obsahovat potrebne mnozstvi siry. logicky by mela, ale nejsem chemik \":-)\". nemate nekdo s tim zkusenosti? dekuji vrele.
Ricotta obsahuje velmi málo síry. Rozumnější vidím brát lněné semeno spolu se MSM.

Zakladni idea Budwigove bylo spojeni vysoce nenasycenych tuku s bilkovinou. MSM s lnenym semenem je urcite OK, protoze obe slozky jsou uzitecne. Kdyz se to spatla dohromady, tak to bude i patlanina, ale s Budwigovou to nebude mit nic spolecneho \":D\" .
Viz prilozeny uryvek z jeji knihy.

Přílohy:
Budwig.jpg
Budwig.jpg [ 48.34 KiB | Zobrazeno 16641 krát ]

Autor:  Jarda [ ned bře 13, 2016 9:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

ivana p. píše:
Pan Jarda. Ďakujem za odpoveď. Dcerke to chutí, davam jej do toho aj bobuloviny (čučoriedky, ribezle...). Ešte vás chcem poprosiť, čim by mohlo byť spôsobené to zväčšenie uzlín? Ideme na odber krvi, možno niečo ukáže.

Na to se nedá s jistotou odpovědět, někdy se prostě sekne lymfa a naskočí problém, ale to nemusí být zase tak fatální, mnohdy to samo prostě odezní.

Autor:  Jarda [ ned bře 13, 2016 9:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Karl píše:
Bydlím v zahraničí a nedá se ti sehnat tvaroh ani brynza. Napadlo mě co tahle smíchat rozdrcené lněné semínko s msm. Sice žádná chuťovka ale účel by to mohlo splnit podobně..

Tak asi by to mohlo fungovat, jinak někde jsem zde psal jak by to šlo z cibulovitých rostlin a ořechů, tak vyzkoušejte.

Autor:  Moonika [ pon bře 14, 2016 10:59 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

No ja neviem, s tvarohom (sírn. bielkovinami) sa mieša predovšetkým ľanový olej kvôli vysokému obsahu omega3, čerstvé semená sa tam nepridávajú kvôli omega3 ale najmä kvôli lignanom tie nutne nemusia byť v zmesi so sír. bielkovinami. tie sa môžu podať aj zvlášť. Keď sa u vás nedá zohnať tvaroh, ani jogurt alebo kefír/acidko, nie je problém si ho vyrobiť, ideálne zo surového mlieka ale ak nežoženiete tak kľudne aj z pasterizovaného, zaočkovaním kultúrami to "ožije" a "zkysne"

Autor:  blankaprague [ sob bře 19, 2016 12:54 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

takze jde o bilkoviny, neboli i o ten "zly" kasein, ktery nechci jist, nebo jde o siru?

nebot ricotta obsahuje hodne siry - viz. napr. clanek http://www.ibsgroup.org/forums/topic/15 ... ulfur-diet

ale neobsahuje casein viz napr. clanek http://philmaffetone.com/casein/

zdroju informaci se da najit vice.

Autor:  Karl [ sob bře 19, 2016 3:35 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

[quote="Moonika":1ioz63iw]No ja neviem, s tvarohom (sírn. bielkovinami) sa mieša predovšetkým ľanový olej kvôli vysokému obsahu omega3, čerstvé semená sa tam nepridávajú kvôli omega3 ale najmä kvôli lignanom tie nutne nemusia byť v zmesi so sír. bielkovinami. tie sa môžu podať aj zvlášť. Keď sa u vás nedá zohnať tvaroh, ani jogurt alebo kefír/acidko, nie je problém si ho vyrobiť, ideálne zo surového mlieka ale ak nežoženiete tak kľudne aj z pasterizovaného, zaočkovaním kultúrami to "ožije" a "zkysne"[/quote:1ioz63iw]
Já tedy nevím kde bych tu koupil nějaký ty kultůry \

Autor:  blankaprague [ sob bře 19, 2016 9:44 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

[quote="Karl":39et81f4]Já tedy nevím kde bych tu koupil nějaký ty kultůry \

Autor:  Moonika [ sob bře 19, 2016 3:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

[quote="Karl":wjpxxg72]
Já tedy nevím kde bych tu koupil nějaký ty kultůry \

Autor:  Moonika [ sob bře 19, 2016 4:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

blankaprague píše:
ale neobsahuje casein viz napr. clanek http://philmaffetone.com/casein/

Napr. kozie mlieko obsahuje A2 kazeín, takže ak máte obavu z A1, používajte kozie. Konzistencia mäkkého tvarohu je ideálne spojiteľná s ľanovým olejom, tvaroh z kozieho mlieka je práve taký jemný , vhodný na nátierky a super sa s tým olejom "dáva dokopy". A vyrobiť si doma tvaroh nie je žiadne umenie. Ricotta nič moc, robí sa zo srvátky, srvátka sa musí zahriať na 95, často sa pridáva ocot a pod. proste zabijete laktobacily a ani chuť nič moc, oproti "živému" tvarohu (ak sa správne pripraví)a verím že biochemička Budwigová to mala premyslené keď radila práve tvaroh

Autor:  Jarda [ sob dub 16, 2016 5:22 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

blankaprague píše:
takze jde o bilkoviny, neboli i o ten "zly" kasein, ktery nechci jist, nebo jde o siru?

nebot ricotta obsahuje hodne siry - viz. napr. clanek http://www.ibsgroup.org/forums/topic/15 ... ulfur-diet

ale neobsahuje casein viz napr. clanek http://philmaffetone.com/casein/

zdroju informaci se da najit vice.

Tam jde o to že lněný olej se musí chemicky navázat ideálně na sirný protein, aby se byl schopen emulgovat a dostat tam kam je potřeba, tedy síra je nutná, bez ní to podle všeho nefunguje, nebo funguje blbě.

Autor:  Jarda [ sob dub 16, 2016 6:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

[quote="Karl":3ardycp2]Já tedy nevím kde bych tu koupil nějaký ty kultůry \

Autor:  brandebura [ pon dub 18, 2016 9:22 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Dobrý den můžete mi poradit. Sirnou patlaninu jím od soboty a objevila se u mě bolest jater. Nechtěla bych vysadit úplně protože už po prvním použití jsem zaznamenala efekt v podobě teplejších rukou - nebyla mi přes den taková zima, předpokládám že má vliv i na štítnou?Na ty

Autor:  Janka [ pon dub 25, 2016 5:42 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Ráda bych se zeptala, jestli by nestačilo sirnou patlaninu zamíchat? Musí se opravdu mixovat?
Jistě se to zmixuje v žaludku ne? Díky za odpověď \":-)\"

Stránka 104122 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/