Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=238
Stránka 1230

Autor:  mila001 [ pon led 17, 2011 12:32 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Zkoušel jsem dávat do patlanice různé přísady ale vždy to bylo na samé hranici poživatelnosti.Jediné co mohu a neucpávám si nos při konzumaci je když dám do ni jahody a med(asi by to chutnalo i medvědům).

Autor:  Jarda [ pon led 17, 2011 10:04 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

tomaso píše:
Tak už jsem třetí den bez masa... Ne nějak programově, ale vždycky, když bych si šel "zaprasit" do hospody, kde se stravuji už 20 let (:-(), přijde mi líto narušit slibně se rozvíjející pohodu...a jdu si dát domů dušený celer, petržel a kukuřici s naklíčenou pohankou, listovým salátem a sirnou patlanicí... Dnes jsem se nestačil divit- pH moči celý den kolem sedmi a výš... Dech úplně čistý a stolice totálně bez zápachu. Už pár dnů požívám sirnou patlanici. Fakt mi nechutná. Je cítit trochu po rybině, trochu chutná po fermeži, ale věřím v kladný účin, tak si ji dávám spíš jako přílohu k salátu... Vlastně díky tomu jsem začal jíst ten salát, což jistě také není k zahození \":-)\"

Já už žiji bez masa skoro 27 let a dobrý, jinak patlanici je vždy vhodné dobře dochutit, třeba varianta s česnekem, nebo šampusem je celkem v pohodě.

Autor:  Jarda [ pon led 17, 2011 10:08 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

tomaso píše:
Jojo, to zkusím- nějak ji ochutit. Dost teď experimentuju a víc si sám připravuju stravu. Léta jsem se stravoval po hospodách a skoro mě až nebavilo jíst doma. Teď se to ale nějak láme... Dokonce jsem si vyrobil svůj první sladký mls- bez přidání cukru a bez mouky. Rozmixoval jsem namočené datle s rozinkami, přidal jemně mleté mandle a vlašské ořechy a vše smíchal s roztátým kokosovým olejem. Po vychlazení a ztuhnutí jsem z těsta udělal kuličky a obalil je v čerstvě nastrouhaném kokosu. je to docela dobrý, i když mi připadá, že těsto bylo chutnější, než konečný výrobek. Jsem ale rád, že si mohu mlsnout něco jiného, než stále všudepřítomné vánoční cukroví. Toho jsem měl letos všehovšudy asi 15 kousků, spíš abych neurazil. Jinak mne tukem nasáklá mouka moc neuchvacuje... .-)

Tepelně upravená mouka s tukem a cukrem je naprosto nejhorší šmejd jaký může člověk do sebe nacpat, nic škodlivějšího už asi ani není a vysoce to předčí nutriční hodnoty vepřového bůčku.

Autor:  Beladona [ pon led 17, 2011 11:57 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

mila001 píše:
Zkoušel jsem dávat do patlanice různé přísady ale vždy to bylo na samé hranici poživatelnosti.Jediné co mohu a neucpávám si nos při konzumaci je když dám do ni jahody a med(asi by to chutnalo i medvědům).

Koukám, že jsem šťastný člověk, protože mě patlanina chutná samotná i úplně se vším. Nejlepší je ji okořenit a jíst jako dresink k zeleninovým salátům.

Autor:  Beladona [ pon led 17, 2011 6:44 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Je pravda, že vařená zelenina je stejně jako syrová zásadotvorná, ale jakmile vychladne, stane se kyselinotvornou?

Autor:  Kometa [ pon led 17, 2011 7:28 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

mila001 píše:
Zkoušel jsem dávat do patlanice různé přísady ale vždy to bylo na samé hranici poživatelnosti.Jediné co mohu a neucpávám si nos při konzumaci je když dám do ni jahody a med(asi by to chutnalo i medvědům).

Co vám na ní nechutná? Obávám se, zdali není problém v kvalitě surovin. Mně totiž taky chutná samotná i s čímkoli.

Autor:  sakul [ pon led 17, 2011 9:54 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Beladona píše:
Je pravda, že vařená zelenina je stejně jako syrová zásadotvorná, ale jakmile vychladne, stane se kyselinotvornou?

Dobrá otázka, také by mne zajímalo jestli se vařením nějak snižují zásadotvornost potravin

Autor:  Jarda [ pon led 17, 2011 11:28 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Beladona píše:
Je pravda, že vařená zelenina je stejně jako syrová zásadotvorná, ale jakmile vychladne, stane se kyselinotvornou?

To jsem nikdy nezkoumal, ale uvařením se stává kyselinotvornější asi vždy a bez ohledu na teplotu, uvolní se totiž cukry, ovšem nedomnívám se, že až po vychladnutí.

Autor:  ravima [ úte led 18, 2011 3:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Teď jsem byl týden na zelenině s pohankou, občas jáhly, a pH bylo celou dobu průměrně kolem 6, tedy překyselení. Poslední 3 dny jsem se přejídal jenom samými bílými jedy a masem, zeleniny jsem se ani nedotkl, začal jsem se taky přejídat na noc a pH dnes krásně vyskočilo nad 7 poprvé za dlouhou dobu (po obědě: kachna, knedlíky, a velké množství sušenek a dalších sladkostí navrch) a taky začala správně chodit stolice - prakticky okamžitě po změně stravy na bílé jedy.
Takže jsem definitivně našel správnou stravu pro sebe podle Jardovy teorie (správné pH a správná stolice):
1. pravidlo: co nejvíc se přejídat
2. pravidlo: jíst jenom bílé jedy a nic jiného
Akorát pořád netuším, jak se teda mám zbavit svých zdravotních problémů...

Autor:  sakul [ úte led 18, 2011 7:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

ravima píše:
Teď jsem byl týden na zelenině s pohankou, občas jáhly, a pH bylo celou dobu průměrně kolem 6, tedy překyselení. Poslední 3 dny jsem se přejídal jenom samými bílými jedy a masem, zeleniny jsem se ani nedotkl, začal jsem se taky přejídat na noc a pH dnes krásně vyskočilo nad 7 poprvé za dlouhou dobu (po obědě: kachna, knedlíky, a velké množství sušenek a dalších sladkostí navrch) a taky začala správně chodit stolice - prakticky okamžitě po změně stravy na bílé jedy.
Takže jsem definitivně našel správnou stravu pro sebe podle Jardovy teorie (správné pH a správná stolice):
1. pravidlo: co nejvíc se přejídat
2. pravidlo: jíst jenom bílé jedy a nic jiného
Akorát pořád netuším, jak se teda mám zbavit svých zdravotních problémů...

He he:) No pravda je že já taky teď jím cca dva týdny jen jáhly, pohanku, zeleninu, brambory a luštěniny a jsem většinu času silně překyselený. Vše ale vařím, při vysokém podílu syrového ovoce bylo PH relativně ok.

Autor:  Kometa [ úte led 18, 2011 8:54 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

ravima píše:
Teď jsem byl týden na zelenině s pohankou, občas jáhly, a pH bylo celou dobu průměrně kolem 6, tedy překyselení. Poslední 3 dny jsem se přejídal jenom samými bílými jedy a masem, zeleniny jsem se ani nedotkl, začal jsem se taky přejídat na noc a pH dnes krásně vyskočilo nad 7 poprvé za dlouhou dobu (po obědě: kachna, knedlíky, a velké množství sušenek a dalších sladkostí navrch) a taky začala správně chodit stolice - prakticky okamžitě po změně stravy na bílé jedy.
Takže jsem definitivně našel správnou stravu pro sebe podle Jardovy teorie (správné pH a správná stolice):
1. pravidlo: co nejvíc se přejídat
2. pravidlo: jíst jenom bílé jedy a nic jiného
Akorát pořád netuším, jak se teda mám zbavit svých zdravotních problémů...

Vydrž dýl, týden je krátká doba. A zařaď čerstvé šťávy, ty zvedaj pH velmi schopně.

Já už mám asi obnovené nějaké zásoby zásad v těle, takže i když sežeru něco špatného a kvasí to ve mě, pH mi dolu neletí. Ale i tak je mi potom špatně, cítím se unavená, bez nálady, mátožná. Máte to taky tak? Že vám je mizerně navzdory dobrému pH?

Autor:  mohy [ úte led 18, 2011 8:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

ravima a sakul - a co tak mozno, ze ste dali telu prilezitost, aby sa zacalo zbavovat nahromadeneho sajrajtu ? Ked sa z tela vyplavuju odpadove latky asi zrovna idealne pH mat nebudu. Celkovy detox by som podporil pravidelny pohybom a cistenim hrubeho creva. Po vycisteni a dosiahnuti idealnej vahy sa iste dostavi aj to spravne pH.

Autor:  mohy [ úte led 18, 2011 9:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Kometa píše:
Vydrž dýl, týden je krátká doba. A zařaď čerstvé šťávy, ty zvedaj pH velmi schopně.

Já už mám asi obnovené nějaké zásoby zásad v těle, takže i když sežeru něco špatného a kvasí to ve mě, pH mi dolu neletí. Ale i tak je mi potom špatně, cítím se unavená, bez nálady, mátožná. Máte to taky tak? Že vám je mizerně navzdory dobrému pH?

Ano, presne tak!
Hovori sa a tiez aj pise, ze telo si postupne vie zvyknut na vela, otazka je vsak co to robi z dlhodobeho hladiska. Ci mu to teda skor prospieva, alebo skodi. Telo je prisposobive a tiez si rychlo zvykne na dopre zaobchadzanie na zdravu stravu. Po dlhej dobe som skupil pizzu a musim povedat, ze som sa citil cely den, ako keby som bezal maraton a o celkovom zlom traveni a divnych pocitoch s tym spojenymi ani nehovoriac....

Autor:  sakul [ úte led 18, 2011 9:12 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

mohy píše:
ravima a sakul - a co tak mozno, ze ste dali telu prilezitost, aby sa zacalo zbavovat nahromadeneho sajrajtu ? Ked sa z tela vyplavuju odpadove latky asi zrovna idealne pH mat nebudu. Celkovy detox by som podporil pravidelny pohybom a cistenim hrubeho creva. Po vycisteni a dosiahnuti idealnej vahy sa iste dostavi aj to spravne pH.

Obecně je to možné ale nepravděpodobné u mě. Očistám a detoxu se věnuji už rok. Spíše to přičítám vařené stravě. Věřím ale že někomu může dělat dobré PH i buřt, každý jsme jiný.

Autor:  Kometa [ úte led 18, 2011 9:22 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Já tomu buřtu teda moc nevěřím.

A očistám se můžeš věnovat klidně 5 let, ale když to budeš dělat blbě a budeš tomu tělu nadále nakládat špatnou stravou, bude ti to houby platný.

Stránka 1230 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/