Dobrý den,
mám na Vás velikou prosbu. Dlouhou dobu, trpím obrovskou, někdy až smrtelnou únavou (mám únavový syndrom), která nejde překonat.
Mám poškozená játra, trpím hepatopatií a mám značnou jaterní steatózu a značně zvýšené jatení enzymy - užívám essentiale f.
Navštívil jsem spoustu léčitelů, kteří téměř vždy poškození jater diagnostikovali...užíval jsem vše možné, ale bez nějakého většího efektu...naposledy Regalen a Cytosan fi Energy.
K tomu, všemu, mi byla nalezena borelióza a chlamydiová infekce, značně zvýšená EB viróza, v krku streptokok pyogenes, v žaludku helicobacter...
Byla mi nasazená kombinovaná antibiotika Minocyklin (tertacyklinové ATB)a Azytromycin (makrolidové ATB).
Bohužel, po nasazení ATB, se mi strašně zvedly jaterní testy: ALT - 3, 10 ukat/l - ref. mez. - 0.00 - 0.67
AST - 1 ,72 ukat/l - ref.mez. - 0.00 - 0.62
GMT - 9, 13 ukat/l - ref.mez. - 0.00 - 1.00
Což, jsem nikdy až takhle hrozné nemíval....takže, jsem psychicky úplně v háji
Na netu, jsem narazil na přípravek z ostropestřce - OO-KH - Ostropestřecový olej (kaše) KH a při dalším hledání, jsem narazil na Vaše stránky, s návodem na výrobu kaše z mletých semen ostropestřce a ostropestřcového oleje.
Někde jsem však, četl, že se sylimarin, v semenech obsažený, nesmí brát současně s ATB, že prý je vytahuje z těla a zamezuje, jejich působení v těle...
Tak, jsem zoufalý a nevím, co dělat.
Proto, prosím o radu...jestli mohu brát kaši, popř, chroupat semena současně s užíváním antibiotik?
Předem, velmi děkuji za Vaše reakce a rady K.
Tak sice nedovedu objektivně posoudit, jak dobře funguje uvedený lék, tam bude člen Vševěd více v obraze, ale pokud vím, tak ostropestřec je hlavní součástí většiny léků na játra a funguje dobře. Jde o silnou léčivku a antibiotika s ní patrně dohromady nepůjdou, čili zde se těžko radí a je otázkou, zda vám ta antibiotika jsou vůbec nějak užitečná. Játra jsou nejlépe regenerovatelný orgán v těle a i naprosto zničená játra se pomocí ostropestřce, důsledné diety a očist dají celkem snadno do dobrého stavu. Z dalších léčivek lze doporučit schizandru čínskou a čaj chanca piedra, to dělá docela divy.