Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 14, 2024 7:19 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 460 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2012 11:17 am 

Mohl bych poprosit pana Jardu o jeho vyjádření.
Moc předem děkuji.
K.

PříspěvekNapsal: ned kvě 06, 2012 8:52 pm 
Administrátor
Administrátor

kerim píše:
Dobrý den,

mám na Vás velikou prosbu. Dlouhou dobu, trpím obrovskou, někdy až smrtelnou únavou (mám únavový syndrom), která nejde překonat.
Mám poškozená játra, trpím hepatopatií a mám značnou jaterní steatózu a značně zvýšené jatení enzymy - užívám essentiale f.
Navštívil jsem spoustu léčitelů, kteří téměř vždy poškození jater diagnostikovali...užíval jsem vše možné, ale bez nějakého většího efektu...naposledy Regalen a Cytosan fi Energy.
K tomu, všemu, mi byla nalezena borelióza a chlamydiová infekce, značně zvýšená EB viróza, v krku streptokok pyogenes, v žaludku helicobacter...
Byla mi nasazená kombinovaná antibiotika Minocyklin (tertacyklinové ATB)a Azytromycin (makrolidové ATB).
Bohužel, po nasazení ATB, se mi strašně zvedly jaterní testy: ALT - 3, 10 ukat/l - ref. mez. - 0.00 - 0.67
AST - 1 ,72 ukat/l - ref.mez. - 0.00 - 0.62
GMT - 9, 13 ukat/l - ref.mez. - 0.00 - 1.00

Což, jsem nikdy až takhle hrozné nemíval....takže, jsem psychicky úplně v háji \":-(\"
Na netu, jsem narazil na přípravek z ostropestřce - OO-KH - Ostropestřecový olej (kaše) KH a při dalším hledání, jsem narazil na Vaše stránky, s návodem na výrobu kaše z mletých semen ostropestřce a ostropestřcového oleje.

Někde jsem však, četl, že se sylimarin, v semenech obsažený, nesmí brát současně s ATB, že prý je vytahuje z těla a zamezuje, jejich působení v těle...
Tak, jsem zoufalý a nevím, co dělat.

Proto, prosím o radu...jestli mohu brát kaši, popř, chroupat semena současně s užíváním antibiotik?
Předem, velmi děkuji za Vaše reakce a rady K.

Tak sice nedovedu objektivně posoudit, jak dobře funguje uvedený lék, tam bude člen Vševěd více v obraze, ale pokud vím, tak ostropestřec je hlavní součástí většiny léků na játra a funguje dobře. Jde o silnou léčivku a antibiotika s ní patrně dohromady nepůjdou, čili zde se těžko radí a je otázkou, zda vám ta antibiotika jsou vůbec nějak užitečná. Játra jsou nejlépe regenerovatelný orgán v těle a i naprosto zničená játra se pomocí ostropestřce, důsledné diety a očist dají celkem snadno do dobrého stavu. Z dalších léčivek lze doporučit schizandru čínskou a čaj chanca piedra, to dělá docela divy.

Předmět příspěvku: Re: Ostropestrec mariansky
PříspěvekNapsal: ned kvě 06, 2012 9:36 pm 
Administrátor
Administrátor

Tolar píše:
Jardo chci jit i do te tinktury.Cili pisete 250g semen ostropestrce a lekarensky lih 60procent.Jake mnozstvi toho lihu by jste navrhoval?A co se tyka toho 14cti denniho louhovani,sklenici uzavrit či nechat proudit vzduch?Moc Vam dekuji Tolar

Na to nedovedu nějak přesně odpovědět, ale zalil bych to tak na dvojnásobek výšky těch rozemletých semen a lahev určitě musí být zavřená, líh by vám vytěkal.

PříspěvekNapsal: úte kvě 08, 2012 10:40 am 

Jani
při louhování ostropestřece v alkoholu se toto děje několik dní, pokud udělám ostropestřecovou kaši s olejem, mám ji tedy dělat vždy čerstvou nebo je zapotřebí, aby se mleté semínko také v oleji louhovalo - jak dlouho \":?:\" \":?:\" \":?:\"

Renka
Mne to tak vychádza: Z toho liehu tie semienka už neješ, len ich vyluhuješ-preto ten čas. V kašičke je olej len koli oxidacii rozomleteho semienka ktore ješ-nevyjedaš z toho len ten olej, ješ celú kašičku- papaš hneď. Vo vlakne ostr.kašička p.Jarda píše skladovť v mrazáku. Myslím, že v chladnička tak max. 3dni.

p. Jarda
Zde jde o omyl, ostropestřec obsahuje v té tvrdé slupce silymarin a ten se rozpouští v oleji, nebo v lihu, čili určitě tam ten olej má zásadní význam a také je důležité co nejemnější rozemletí.

Renka

Takže je najlepšia ostopestrecová kašička takto ?
-jemnučko pomletý ostropestrec (čerstvo namletý a na sucho)(oxidace probíhá po rozdrcení v řádu minut)
-ostropestrecovy olej
-hneď poriadne premiešať
-skladovaná v mrazáku
-robíme viac nie len na tri dni, aby sa slimrin mal čas rozpušťať
-papáme 3 krát denne po jedle (od prvého dna výroby až do vyčerpania množstva, alebo kým nám chutí)
-na 100 g semienok sa dáva 70 ml oleje
-vzniknutá kašička musí mať vytlačený olej na svojom povrchu 1cm

výsledok USMIEVAVÁ PEČEŇ

Naposledy upravil Renka dne pát kvě 11, 2012 1:01 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2012 1:50 pm 

Jarda píše:
Na to nedovedu nějak přesně odpovědět, ale zalil bych to tak na dvojnásobek výšky těch rozemletých semen a lahev určitě musí být zavřená, líh by vám vytěkal.

Při výrobě tinktury ze semen ostropestřece se používá poměr 1:5 (droga/líh). Používám líh/alkohol o koncentraci 60-70% (jinak při přípravě tinktury z čerstvých bylin je poměr bylin a lihu 1:4 a líh by neměl mít koncentraci nižší než 50%, jinak se tinktura zkazí). Směs se nechá 4-5 týdnů vyluhovat na tmavém a chladném místě (pokojová teplota) a tinktura se vždy jednou za den protřepe (používám erlenmeyerovu baňku se šroubovacím uzávěrem). Tinktura se pak přecedí přes plátno a rostlinný material pořádně vymačkáte. Užívá se 20-25 kapek na lžičku nebo nakapat do vody. Větší množství uchovávám v ledničcce.

PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2012 2:08 pm 

Renka píše:
Jani
při louhování ostropestřece v alkoholu se toto děje několik dní, pokud udělám ostropestřecovou kaši s olejem, mám ji tedy dělat vždy čerstvou nebo je zapotřebí, aby se mleté semínko také v oleji louhovalo - jak dlouho \":?:\" \":?:\" \":?:\"

Renka
Mne to tak vychádza: Z toho liehu tie semienka už neješ, len ich vyluhuješ-preto ten čas. V kašičke je olej len koli oxidacii rozomleteho semienka ktore ješ-nevyjedaš z toho len ten olej, ješ celú kašičku- papaš hneď. Vo vlakne ostr.kašička p.Jarda píše skladovť v mrazáku. Myslím, že v chladnička tak max. 3dni.

p. Jarda
Zde jde o omyl, ostropestřec obsahuje v té tvrdé slupce silymarin a ten se rozpouští v oleji, nebo v lihu, čili určitě tam ten olej má zásadní význam a také je důležité co nejemnější rozemletí.

Renka

Takže je najlepšia ostopestrecová kašička takto ?
-jemnučko pomletý ostropestrec (čerstvo namletý a na sucho)(oxidace probíhá po rozdrcení v řádu minut)
-ostropestrecovy olej
-hneď poriadne premiešať
-skladovaná v mrazáku
-robíme viac nie len na tri dni, aby sa slimrin mal čas rozpušťať
-papáme 3 krát denne po jedle (od prvého dna výroby až do vyčerpania množstva, alebo kým nám chutí)
-na 100 g semienok sa dáva 70 ml oleje
-vzniknutá kašička musí mať vytlačený olej na svojom povrchu

výsledok USMIEVAVÁ PEČEŇ

Jestli tomu dobře rozumím tak podle tohoto postupu se směs rozemletých semen a oleje ihned vloží do mražáku a louhování silymarinu probíhá při teplotě -20st. Mám trochu pochybnosti o účinnosti louhování při tak nízké teplotě, vyluhuje se vůbec něco?

PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2012 4:00 pm 

preto to mam s otaznikom (Takže je najlepšia ostopestrecová kašička takto ?), že sa k tomu niekto skusenejší vyjadrí, tiež ma to zaulíma ako teba a Jani.

PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2012 7:11 pm 

DNes jsem si udělal poprvé kašičku a mám problém. nějak mi nesedí ten poměr oleje. 100g semínek jsem v mixéru rozemlel na jemný prášek a přidal 70 ml oleje když jsem to míchal tak mi to nějak nestačilo měl jsem spousty ještě ,,suchých´´ semínek kde nebyl olej tak jsem musel ještě přilít neco oleje a teprve pak to bylo promíchané. Takže kde dělám chybu? \":)\" Možná ty semínka po namletí (namixování) nabydou na gramáži? Nicméně to že by byl olej nad tím to vůbec. Musím ale říct, že jsem to vyzkoušel a je to skvostný, sice né tak dobrej jako u dědka kořenáře, ten asi ví jak na to pořádně a jeho desítky let praxe jsou prostě znát, ale je to výborné. Můžu se po tom utlouct. Takže to asi něco značí:) Jinak děkuji za komentáře a postřehy k tomu dávkování..Třeba pan Jarda bude vědět víc.

PříspěvekNapsal: pát kvě 11, 2012 12:54 pm 

HAKmet píše:
DNes jsem si udělal poprvé kašičku a mám problém. nějak mi nesedí ten poměr oleje. 100g semínek jsem v mixéru rozemlel na jemný prášek a přidal 70 ml oleje když jsem to míchal tak mi to nějak nestačilo měl jsem spousty ještě ,,suchých´´ semínek kde nebyl olej tak jsem musel ještě přilít neco oleje a teprve pak to bylo promíchané. Takže kde dělám chybu? \":)\" Možná ty semínka po namletí (namixování) nabydou na gramáži? Nicméně to že by byl olej nad tím to vůbec. Musím ale říct, že jsem to vyzkoušel a je to skvostný, sice né tak dobrej jako u dědka kořenáře, ten asi ví jak na to pořádně a jeho desítky let praxe jsou prostě znát, ale je to výborné. Můžu se po tom utlouct. Takže to asi něco značí:) Jinak děkuji za komentáře a postřehy k tomu dávkování..Třeba pan Jarda bude vědět víc.

Tak tam ten olej ešte dolej, ten pomer som vyčitala tu na fore a preto tam píšem :-vzniknutá kašička musí mať vytlačený olej na svojom povrchu asi 1cm , doplnim to v návode

PříspěvekNapsal: pát kvě 11, 2012 10:04 pm 

gonzales01 píše:
Jarda píše:

Při výrobě tinktury ze semen ostropestřece se používá poměr 1:5 (droga/líh). Používám líh/alkohol o koncentraci 60-70% (jinak při přípravě tinktury z čerstvých bylin je poměr bylin a lihu 1:4 a líh by neměl mít koncentraci nižší než 50%, jinak se tinktura zkazí). Směs se nechá 4-5 týdnů vyluhovat na tmavém a chladném místě (pokojová teplota) a tinktura se vždy jednou za den protřepe (používám erlenmeyerovu baňku se šroubovacím uzávěrem). Tinktura se pak přecedí přes plátno a rostlinný material pořádně vymačkáte. Užívá se 20-25 kapek na lžičku nebo nakapat do vody. Větší množství uchovávám v ledničcce.

Oboum dekuji za odpoved.To jsem netusil ze existuje ta baňka i s uzaverem.To musim nekam do chemickych potreb vidte?1:5 neni toho lihu az moc?Z kolika gramu drogy to vy osobne pripravujete?Kolikrat denne jedete tech 20-25 kapek?

PříspěvekNapsal: sob kvě 12, 2012 8:18 am 
Administrátor
Administrátor

gonzales01 píše:

Děkuji za upřesnění, nikdy jsem tinkturu nevyráběl, čili zkušenost s tím nemám a množství jsem tedy pouze hrubě odhadl.

PříspěvekNapsal: sob kvě 12, 2012 8:25 am 
Administrátor
Administrátor

gonzales01 píše:
Jestli tomu dobře rozumím tak podle tohoto postupu se směs rozemletých semen a oleje ihned vloží do mražáku a louhování silymarinu probíhá při teplotě -20st. Mám trochu pochybnosti o účinnosti louhování při tak nízké teplotě, vyluhuje se vůbec něco?

Tak jde o dlouhodobé skladování, na kratší dobu se dá uchovávat i v ledničce, ale je vždy nutné mít na povrchu nalitý nějaký olej, aby ke kašičce nemohl vzduch a pak také není problém. Jinak ani v mrazáku směs neztuhne na kámen a uvolňování silymarinu probíhá patrně dobře, protože směs evidentně účinná je i když nějaká konkrétní měření jsem nekonal.

PříspěvekNapsal: sob kvě 12, 2012 8:29 am 
Administrátor
Administrátor

HAKmet píše:

Ten olej je tam orientačně, někdy se dává více, jindy méně, dost záleží na kvalitě semínek. Husté to má být jako suché těsto, čili kulička kašičky normálně drží delší dobu tvar a na povrch nalijete trochu oleje, což dělá vlastně špunt.

PříspěvekNapsal: sob kvě 12, 2012 1:56 pm 

[b:17mfh670]Mykotoxiny v semenech + přípravcích s ostropestřecem...[/b:17mfh670]

Při brouzdání na netu, jsem narazil na tento test...
Semena ostropestřce a výrobky z nich, obsahují velmi značné množství mykotoxinů a pesticidů!
Sypaná semena, při jejich doporučovaném dávkování, dopadla velice špatně: Člověk vážíc í70kg vyčerpá s max.denní dávkou až [b:17mfh670]44,6%[/b:17mfh670]denního přijatelného příjmu některých mykotoxinů.Doporučuje se totiž denně užít dvě polévkové lžíce(18,9g).
Nejlépe dopadla kaše od bylináře Nového...ale, zase ta cena...

Já kupuji semínka ostropestřce v bylinářství, od Valdemara Grešíka, jiná ani jinde neměli...kolik ale obsahují mykotoxinů, ví asi jen Bůh...

Koukněte se pls na to.
Odkaz:

Naposledy upravil kerim dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
ei=IkOuT6SCM5DktQbBq_yRBA&

PříspěvekNapsal: pon kvě 14, 2012 9:54 am 

Tolar píše:
Oboum dekuji za odpoved.To jsem netusil ze existuje ta baňka i s uzaverem.To musim nekam do chemickych potreb vidte?1:5 neni toho lihu az moc?Z kolika gramu drogy to vy osobne pripravujete?Kolikrat denne jedete tech 20-25 kapek?

Dělám ji už v trochu větším množství, ale bohatě stačí z 50g a k tomu 5 (hmotnostních) dílů lihu. Používám i silnější koncentrace než jsem uvedl, ale po filtraci je třeba pak tinkturu zředit. Tinkturu užívám 3x denně měsíc a pak týden přestávka. Trvanlivost tinktury je 2 roky od výroby.
Mykotoxínu a pesticidů v semenech se nebojím, pestřec si v malém množství pěstuju a suším sám a líh stejně jakoukoliv plíseň zničí. Pěstování rostlin není velký problém, jenom je třeba to vysévat opatrně a hlídat, jinak se hrozně roznese.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 460 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]