Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Podmáslí, kefír, jogurt
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=583
Stránka 1479

Autor:  muflon [ stř čer 02, 2010 11:52 am ]
Předmět příspěvku:  Dalsi moznosti kde sehnat Tibetskou houbu


Autor:  Beladona [ čtv čer 03, 2010 8:44 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Jarda píše:
V případě, že bude mléko plnotučné a houba bude nastartovaná, tak by to mělo normálně fungovat.

Nemám možnost si sehnat čerstvé mléko, ale v obchodě se prodává čerstvé pouze polotučné, plnotučné je jen trvanlivé. Jaké je tedy lepší?

Autor:  Jarda [ čtv čer 03, 2010 8:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Beladona píše:
Nemám možnost si sehnat čerstvé mléko, ale v obchodě se prodává čerstvé pouze polotučné, plnotučné je jen trvanlivé. Jaké je tedy lepší?

Rozhodně je vhodnější plnotučné mléko a jmenuje se Selské mléko, má 3,5% tuku, což bohatě vyhovuje.

Autor:  Paul [ sob čer 05, 2010 10:28 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Nedávno jsem vznášel dotaz na to, zda-li houba stačí během 24 hodin zničit choroboplodné zárodky a viry.
Náhodou jsem narazil na zajímavý článek který se tohoto tématu dotýká, takže bych se o něj chtěl se všemi podělit...
http://www.yourkefirsource.com/kefir-information/the-dangers-of-kefir-none

Stručně řečeno - vědci zkoumali bakterie v kefírových zrnech a nenašli jedinou, která by lidskému tělu škodila. Vědci tomu ovšem odmítli věřit a tak pokračovali v pokusech s myšlenkou - co kdyby do kefíru náhodou "spadl" nějaký zvířecí výkal - neinfikovaly by zlé bakterie kefír a neusadila by se v houbě kolonie choroboplodných bakterií? Proto kefír úmyslně infikovali E. Coli a H. Pylori. Do 24 hodin byly ovšem obě zlikvidovány...

Autor:  Jarda [ ned čer 06, 2010 7:39 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Paul píše:
Nedávno jsem vznášel dotaz na to, zda-li houba stačí během 24 hodin zničit choroboplodné zárodky a viry.
Náhodou jsem narazil na zajímavý článek který se tohoto tématu dotýká, takže bych se o něj chtěl se všemi podělit...
http://www.yourkefirsource.com/kefir-information/the-dangers-of-kefir-none

Stručně řečeno - vědci zkoumali bakterie v kefírových zrnech a nenašli jedinou, která by lidskému tělu škodila. Vědci tomu ovšem odmítli věřit a tak pokračovali v pokusech s myšlenkou - co kdyby do kefíru náhodou "spadl" nějaký zvířecí výkal - neinfikovaly by zlé bakterie kefír a neusadila by se v houbě kolonie choroboplodných bakterií? Proto kefír úmyslně infikovali E. Coli a H. Pylori. Do 24 hodin byly ovšem obě zlikvidovány...

Vidíte lidé stále odmítají věřit, že příroda je mnohem mocnější než vědecké týmy. To je dáno naši naivní představou, že jsme pány tvorstva a z toho vzniká takové vážné mentální postižení s kterým za par let nebudeme ani schopni normálně žít. Naši předci do toho netahali vědu, ale zdravý selský rozum, který vědecké závěry mnohonásobně překonává. No alespoň mohou nedůvěřiví čtenáři věřit mému doporučení o bezpečnosti kefíru i když jsem se k němu nedopracoval vědecky, ale na základě zdravého selského rozumu. Ono to není těžké, protože pokud by to bylo jinak, tak se na to za ty tisíce let co se pije už určitě přišlo a lidé by ho dávno nepoužívali.

Autor:  muflon [ úte čer 08, 2010 10:14 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Paul píše:
...Stručně řečeno - vědci zkoumali bakterie v kefírových zrnech a nenašli jedinou, která by lidskému tělu škodila...

To jsou bakterie, OK, ale co v mleku obsazene moznosti:chemicke zbytky hnojiv, leku, hormonu, antibiotik, mastitida, klistova encefalitida atd ?
Samozrejme pokud je to mleko z nejake ekofarmy, pak je tato zatez o mnoho mensi, ale ve vsech automatech na mleko to mozna tak jiste neni...?
Pan Jarda pise ze za ty tisice let by to jiz lide davno odhalili pokud by piti nejak mohlo skodit, ale tehdy se dobytek pasl pouze prirozene, nebyla takova chemizace půdy, chemicke leky atd....

Spis bych to videl tak ze pokud se clovek pravidelne cisti(streva, jatra, atd) nebo jeste lepe pokud i obcas uziva MMS, a zvazi ze u nepasterovaneho mleka prinosy prevazuji rizika, tak mu piti kefirky nebude vadit podobne jako treba primerene pouzivani hcl, mms apod. Pokud je imunitni system silny(a to prave muze dnes rict malokdo ze ma...), tak se vyporada s ledaccims-tak uspesne jako nasi predkove. \":)\"

Presto pokud si budu moci vybrat, je si myslim dobre navstivit farmu odkud budu brat mleko a trochu se poptat...

Autor:  mohy [ úte čer 08, 2010 10:38 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

muflon píše:
To jsou bakterie, OK, ale co v mleku obsazene moznosti:chemicke zbytky hnojiv, leku, hormonu, antibiotik, mastitida, klistova encefalitida atd ?
Samozrejme pokud je to mleko z nejake ekofarmy, pak je tato zatez o mnoho mensi, ale ve vsech automatech na mleko to mozna tak jiste neni...?
Pan Jarda pise ze za ty tisice let by to jiz lide davno odhalili pokud by piti nejak mohlo skodit, ale tehdy se dobytek pasl pouze prirozene, nebyla takova chemizace pudy a chemicke leky....

Antibiotika a encefalitidy sa bať asi nemusíme, to si myslím že kefírka zvládne ľavou zadnou. Dusičnany a hormóny neviem ale úplne všetkému sa isto vyhnúť nedá. Dôležité je to čo prevláda a v tomto prípade sú to vynikajúce vlasnosti kefíru ako takého. V rámci môžnosti si treba zohnať čo najlepšie mlieko. Keď sa človek trošku posnaží, tak zistí, že zdrojov je v celku dosť. Osobne som našiel na internete aj domáce kozie mlieko a sú ochotný ho niekoľkokrát do týždna aj doviesť. Ak človek nenajde žiadny prípustný zdroj domáceho mlieka, tak by som v kľude používal aj kupované. Všetko čo v tele byť nemá predsa dostávame von formou pravidelných očist a doba je taká,že sa úplne všetkému zlému vyhnúť nedá, iba v rámzi každého osobných možností sa dajú tieto zdroje zminimalizovať a čomu sa vyhnúť nedá, dostane očistou z tela von.
Úplne všetkému sa vyhnúť nedá špekulovať sa dá o všetkom. Jeden môže povedať, že sa bio krava pase na bio tráve a tak má čo najzdravšie mlieko a druhý mu na to dá argument, že predsa ta bio tráva je zavlažovaná kyslými dažďami a rastie na čiastočne znečistenej pôde. A debata nemá konca. Z týchto možností sa snažím riešiť len to čo je v mojich silách a s ostatným si poradí moje telo a taktiež som presvedčený, že psychika robí veľa a preto si to treba všetko užívať a pitie kefíru si veru užívam a každý deň sa naň teším. Za takýchto predpokladov je úplne super.

Autor:  Beladona [ úte čer 08, 2010 1:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Sybilla píše:
Používam pevné umelohmotné sitko s väčšími očkami, nie to husté, čo je na rezance. Očká sú veľkosti asi ako na cedníku na špagety. Aj keď nejaká minikefírka prepadne, nevadí, aspoň spraví poriadok cestou von z tráviaceho traaktu \":)\" .

Prosím vás, kde jste takové sítko sehnala? Nemůžu ho dostat, všude mají jen hodně hustá, kterými ty hrubší kousky neprojdou.

Autor:  Jarda [ úte čer 08, 2010 9:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Beladona píše:
Prosím vás, kde jste takové sítko sehnala? Nemůžu ho dostat, všude mají jen hodně hustá, kterými ty hrubší kousky neprojdou.

Je to běžné síto na nudle a v plastovém provedení se naprosto běžně prodává v domácích potřebách.

Autor:  Sybilla [ úte čer 08, 2010 11:05 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Beladona píše:
Prosím vás, kde jste takové sítko sehnala? Nemůžu ho dostat, všude mají jen hodně hustá, kterými ty hrubší kousky neprojdou.

Kúpila som ho už dávnejšie v Tescu. Občas tam mávajú aj zmysluplné veci \":)\" .

Autor:  zuzis [ stř čer 09, 2010 9:20 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Lze domácí kefír, po scedení od houbiček, nějakou dobu skladovat v ledničce? Nebo se musí co nejdříve vypít?

Autor:  mohy [ stř čer 09, 2010 9:30 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

zuzis píše:
Lze domácí kefír, po scedení od houbiček, nějakou dobu skladovat v ledničce? Nebo se musí co nejdříve vypít?

V akejkoľvek uzavretej nádobe. Treba však myslieť na to, že čím je starší,tým je viac kyslejší. Mne osobne sa zdá do takého 3-4dňa chuťovo výborný.

Autor:  Sybilla [ stř čer 09, 2010 1:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

mohy píše:
V akejkoľvek uzavretej nádobe. Treba však myslieť na to, že čím je starší,tým je viac kyslejší. Mne osobne sa zdá do takého 3-4dňa chuťovo výborný.

Tú uzavretú nádobu aspoň raz cez deň treba otvoriť a premiešať, aby si kefír mohol "vydýchnuť: Ja osobne skladujem kefír čo sa hneď nevypije v ľadničke v konvici z varného skla, čo sa používa bežne na kávu a čaj, ona má pištek na nalievanie a teda má otvor ktorým si sama vetrá.

Autor:  Jarda [ stř čer 09, 2010 7:47 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

zuzis píše:
Lze domácí kefír, po scedení od houbiček, nějakou dobu skladovat v ledničce? Nebo se musí co nejdříve vypít?

Skladovat se dá i několik dní, ale je stále kyselejší a více staví, čili pro někoho je vhodnější a pro jiného ne.

Autor:  Beladona [ čtv čer 10, 2010 10:12 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Děkuju Jardovi a Sybille za radu, sítko jsem už sehnala a je to skutečně velké ulehčení celé výroby \":)\"

Stránka 1479 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/