Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Pohled na bílé jedy
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=241
Stránka 1525

Autor:  Vševěd [ pát úno 01, 2013 8:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

inzenyr píše:
Stejne to dopadlo i se stavami. Kdyz jsem tam prinesl mrkev, jablka, cervenou repu, celer, mak a odstavovac, tak mamy tvrdily, ze tohle jejich deti nikdy pit nebudou.
Byla legrace, koukat na jejich obliceje, kdyz to deti do sebe lily a chtely jeste. \":-)\"


Inzenyr

Pily rozpuštěný cukr a chutnalo jim to? To není divu. Obecně jsem k ovoci poměrně tolerantní, ale když se odšťavuje, udivuje mně, že to ještě někdo chápe jako něco
zdravého.

Autor:  inzenyr [ sob úno 02, 2013 1:30 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Vševěd píše:
Pily rozpuštěný cukr a chutnalo jim to? To není divu. Obecně jsem k ovoci poměrně tolerantní, ale když se odšťavuje, udivuje mně, že to ještě někdo chápe jako něco
zdravého.

Zkuste to misto toho ovoce a zeleniny se stavou z vojtesky a jetele nebo neceho jineho zeleneho, a pak mi napiste, jak jste u tech deti uspel. Budu se tesit na vysledek.

Inzenyr

Autor:  pv33 [ sob úno 02, 2013 2:43 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Monick píše:
Tibetský kefír a "kulturní plísně"
Předem se omlouvám, že jsem nečetla z těchto stránek úplně vše a zejména neprošla úplně celé diskuze.
Mám doma "houbu" na Tibetský mléčný kefír, který mi dělá z kravského mléka. Pro to si chodím do "mléčného automatu", kam čerstvé mléko dodává přímo blízké zemědělské družstvo (je to opravdové mléko, na kterém se sráží tlustý koláč smetany). Bohužel o zdraví a podmínkách života dojnic nic nevím. Mléko nepřevařuji, pouze krátkodobě skladuji v lednici.
Je kefír z takového mléka podle Vás prospěšný nebo škodlivý?
Nezkefírované mléko nepiji vůbec. Smetanu ale jím. Jaký je Váš názor?


Hodně se píše, že silnou chutí na něco dává tělo najevo, že mu něco chybí nebo si potřebuje něco kompenzovat. Sama si žádné sýry už mnoho let nekupuji. Když jsem ale na návštěvě u rodičů, neodolám nikdy "plesnivým sýrům" (niva, hermelín). Otec si občas i přes maminčin zákaz koupí také syrečky nebo romadur. Co byste mi k tomu řekl?

Podle mne je prospesny. Ja povazuju za prospesny a velice dobry i kefir z krabicovyho mlika, ktery si delam, a ten tvuj je urcite mnohem lepsi.

Autor:  Vševěd [ sob úno 02, 2013 11:29 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

inzenyr píše:
Zkuste to misto toho ovoce a zeleniny se stavou z vojtesky a jetele nebo neceho jineho zeleneho, a pak mi napiste, jak jste u tech deti uspel. Budu se tesit na vysledek.

Inzenyr

a proč by musely pít šťávy? to nejsou schopny sníst jablko nebo banán? když už teda bazírujete na ovoci? aspoň v tom bude nějaká vláknina, ne jenom čistá fruktóza.

Autor:  inzenyr [ sob úno 02, 2013 12:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

[quote="Vševěd":2fijhjpu]a proč by musely pít šťávy? to nejsou schopny sníst jablko nebo banán? když už teda bazírujete na ovoci? aspoň v tom bude nějaká vláknina, ne jenom čistá fruktóza.[/quote:2fijhjpu]
http://www.ovocedoskol.eu/node/24
http://www.ovocedoskol.eu/node/40

Autor:  Vševěd [ sob úno 02, 2013 2:01 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Ale tak ono to ovoce je svým způsobem zdravé, ale ovocná šťáva je okleštěnec...

Autor:  inzenyr [ sob úno 02, 2013 3:06 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Vševěd píše:
Ale tak ono to ovoce je svým způsobem zdravé, ale ovocná šťáva je okleštěnec...

Ja spis vidim zakladni problem v tom, co za ovoce a zeleninu je k dispozici v obchodnich retezcich. Respektive, co se za ovoce a zeleninu v obchodnich retezcich presentuje. Mozna, ze na podivani to je hezky vypadajici zbozi, na vzhledu take tvrde baziruje EU, nedej boje, aby banany nebyly spravne zahnute a okurky krive. Co je uvnitr uz nikoho nezajima a nikdo to ani nevyzaduje, takze odpoved spanelskych farmaru na dotaz, zda jsou jejich produkty slouzi k zdrave vyzive lidi byla "Proc, ty produkty jsou urceny na prodej a ne pro zdravi lidi".

Takze nakonec nemusime mit pravdu ani jeden, pokud se bavime o ovoci a zelenine z obchodnich retezcu.
Stava nemusi obsahovat to, co je uvedeno v tabulkach v odkazech a duznina naopak muze obsahovat jedy nebo nevhodne mnozstvi latek, kterymi se ovoce a zelenina osetruji.

Ja osobne zadne ovoce, ani zeleninu z obchodnich retezu nepouzivam. Vsechno jsou bud plane rostouci produkty nebo produkty, ktere si sam vypestuji.
Stavy z nich mne prokazatelne pomohly odstranit hromadu zdravotnich problemu, takze ja netvrdim, ze stava obsahuje pouze fruktozu. Pozor, ale take ji kombinuji z hromadou stavy ze zelene hmoty, abychom se nebavili pouze o ovoci nebo zelenine. O tom se zminuji jinde, protoze to sem do vlakna nepatri. I tak uz jsem trochu mimo.

Inzenyr

Autor:  Vševěd [ sob úno 02, 2013 3:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Pokud se šťávama nahradí uzeniny a knedlíky, nepochybně dojde ke zlepšení zdravotního stavu.
Já si nemyslím, že doma vypěstované ovoce a zelenina by byly lepší. Konec konců, nedávno někde proběhnula studie, která zjistila,
že bio zelenina a bio ovoce je de facto totéž, co to, co se prodává v supermarketech. Konec konců /teď se opakuju, že:-) roste
to všechno stejně v půdě, která je generace hnojená vším možným, takže pokud přijmeme fakt, že živiny si berou stromy z půdy,
potom je to nalej/vylej...

Autor:  inzenyr [ sob úno 02, 2013 4:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Vševěd píše:
Pokud se šťávama nahradí uzeniny a knedlíky, nepochybně dojde ke zlepšení zdravotního stavu.
Já si nemyslím, že doma vypěstované ovoce a zelenina by byly lepší. Konec konců, nedávno někde proběhnula studie, která zjistila,
že bio zelenina a bio ovoce je de facto totéž, co to, co se prodává v supermarketech. Konec konců /teď se opakuju, že:-) roste
to všechno stejně v půdě, která je generace hnojená vším možným, takže pokud přijmeme fakt, že živiny si berou stromy z půdy,
potom je to nalej/vylej...

Nesmite Bio zeleninu a ovoce zamenovat s doma vypestovanou zeleninou a plane roztoucim ovocem a bylinami.
S Bio produkty mate bohuzel asi pravdu.
Bio zelenina i ovoce musi byt stejne osetrovana ruznymi pripravky, protoze by si ji nikdo v obchode nekoupil.
Bio zeleninu hlavne osetruji hromadou modre skalice, ktera je pro Bio povolena, ta ale obsahuje měď.
V obchode by si asi nikdo nekoupil mrkev, ve ktere je treba dratovec nebo jina potvora? Mne tam ten dratovec nevadi, neni jedovaty. \":-)\"
Za to měď by mi tam vadila.
Vzhledem k tomu, ze kontroluji cim hnojim, tak ta zelenina by mela obsahovat hromadu stopovych prvku, ktere samozrejme Bio zelenina neobsahuje, protoze to hnojivo je pro seriovou produkci moc drahe a pestovani jinym zpusobem uz zemedelci zapomeli. Ted se to pomalu zase uci, ale bude to trvat pekne dlouho nez se to nauci a pak jeste dlouho nez opravi to, co se za ty roky pokazilo.
Za to ty potravinove doplnky, ktere ty stopove prvky obsahuji, prijdou jeste asi tak 5x az 10x draz nez to hnojivo.

Pak je problem v tom, ze tady poradime lidem, jak to maji udelat a ono to spravne nefunguje, protoze to, co pouziji nema zdaleka tu hodnotu, jakou to ma mit. \":-(\"

Inzenyr

Autor:  Vševěd [ sob úno 02, 2013 4:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Když jsme stavěli dům, nechali jsme si dělat rozbor podzemních vod. Nejbližší pole byly tak 2 km řekl bych a přesto byla voda pod našim pozemkem plná dusičnanů...

Autor:  Kachně [ sob úno 02, 2013 7:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Vševěd píše:
Pokud se šťávama nahradí uzeniny a knedlíky, nepochybně dojde ke zlepšení zdravotního stavu.
Já si nemyslím, že doma vypěstované ovoce a zelenina by byly lepší. Konec konců, nedávno někde proběhnula studie, která zjistila,
že bio zelenina a bio ovoce je de facto totéž, co to, co se prodává v supermarketech. Konec konců /teď se opakuju, že:-) roste
to všechno stejně v půdě, která je generace hnojená vším možným, takže pokud přijmeme fakt, že živiny si berou stromy z půdy,
potom je to nalej/vylej...

Záleží v jakém množství, spíš dojde ke zhoršení. Třeba takový knedlo vepřo zelo je celkem zdravý když se to nepřežene s knedlíkama a kdybych to měl energeticky nahradit šťávama, tak vypiju místo toho tak 250g cukru. A to astronomický množství vitamínů tělo stejně nedokáže využít.

Autor:  Jarda [ pát úno 08, 2013 11:28 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Monick píše:
Tibetský kefír a "kulturní plísně"
Předem se omlouvám, že jsem nečetla z těchto stránek úplně vše a zejména neprošla úplně celé diskuze.
Mám doma "houbu" na Tibetský mléčný kefír, který mi dělá z kravského mléka. Pro to si chodím do "mléčného automatu", kam čerstvé mléko dodává přímo blízké zemědělské družstvo (je to opravdové mléko, na kterém se sráží tlustý koláč smetany). Bohužel o zdraví a podmínkách života dojnic nic nevím. Mléko nepřevařuji, pouze krátkodobě skladuji v lednici.
Je kefír z takového mléka podle Vás prospěšný nebo škodlivý?
Nezkefírované mléko nepiji vůbec. Smetanu ale jím. Jaký je Váš názor?

Hodně se píše, že silnou chutí na něco dává tělo najevo, že mu něco chybí nebo si potřebuje něco kompenzovat. Sama si žádné sýry už mnoho let nekupuji. Když jsem ale na návštěvě u rodičů, neodolám nikdy "plesnivým sýrům" (niva, hermelín). Otec si občas i přes maminčin zákaz koupí také syrečky nebo romadur. Co byste mi k tomu řekl?

Tak pokud nevíte v jakém stavu dojnice jsou, je to otázka, kterou nelze zodpovědět a určité riziko pochopitelně existuje. U zdravé krávy vidím riziko zcela minimální. Nicméně i tak si dovolím tvrdit, že ten kefír zdravý bude. Plesnivé sýry teoreticky mohou dělat problém a u syrečků kromě slanosti nevidím nevýhody.

Autor:  Zappy [ sob úno 09, 2013 10:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Jardo, tie olomoucke su vhodne aj pri protikvasinkovej diete? Podielom sacharidov asi budu vyhovovat, ale nebudu sposobovat problemy tie plesne, ktore sa pri ich fermentacii pouzivaju?

Autor:  radimnet [ stř úno 13, 2013 11:36 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Dobrý den,
tak jsem si tady přečetl že je chleba i když je celozrnný škodlivý. Doma pečeme z celozrnné pšeničné a celozrnné žitné 1:1 a s kvasnicema. Kváskový jsme taky dělaly ale je to časově hodně náročné.
Zajímalo by mě jakou potravinou se dá chleba nahradit a aby tato náhrada byla dostupná pro většinu obyvatelstva.
Předem vám děkuji za odpovědi a rady.

Jinak poté co jsme se doma začaly zajímat o výživu tak se skladba naší potravy hodně změnila a přineslo nám to pevnější zdraví a teď se to snažím trochu dopilovat \":)\"

Autor:  Jarda [ stř úno 13, 2013 11:49 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Zappy píše:
Jardo, tie olomoucke su vhodne aj pri protikvasinkovej diete? Podielom sacharidov asi budu vyhovovat, ale nebudu sposobovat problemy tie plesne, ktore sa pri ich fermentacii pouzivaju?

Zatím jsem se nesetkal s tím, že by syreček někomu dělal zle.

Stránka 1525 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/