Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Podmáslí, kefír, jogurt
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=583
Stránka 1579

Autor:  Sikora [ ned čer 13, 2010 12:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Dobrý den!
Chtěl bych se zkušených zeptat na jednu věc ohledně houby. Mám už ji tolik, že nevím co mám s ní dělat. Manželka mi doporučila část ji vyhodit což se mě zdá jako nesmyslné. Nemáte někdo radu co by se z houbou dalo udělat nebo jak ji jinak zužitkovat?

Autor:  Jarda [ ned čer 13, 2010 9:06 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Sikora píše:
Dobrý den!
Chtěl bych se zkušených zeptat na jednu věc ohledně houby. Mám už ji tolik, že nevím co mám s ní dělat. Manželka mi doporučila část ji vyhodit což se mě zdá jako nesmyslné. Nemáte někdo radu co by se z houbou dalo udělat nebo jak ji jinak zužitkovat?

Klidně se dá jíst, nebo ji rozmixujte do kefíru a vypijte, funguje skvěle ve střevním traktu a byla by věčná škoda ji vyhodit.

Autor:  muflon [ pon čer 14, 2010 10:38 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Jarda píše:
Klidně se dá jíst, nebo ji rozmixujte do kefíru a vypijte, funguje skvěle ve střevním traktu a byla by věčná škoda ji vyhodit.

Nazor z jineho fora(laik):
ten nápad z pojídáním těch houbicek za syrova je zajímavej.....čistě teoreticky by to mohlo cestou střevama (pokud to nezneškodní dřív žaludeční kyseliny) spapat spoustu škodlivých věcí a případně se tam usídlit a vyrábět zdravý prospěšný věci přímo ve střevech.....ale problém by byl asi z plynatostí ,při rozkladu......
....ale ten pocit jest syrový slizký houby je trochu nepříjemnej ,ale pokud to někdo chce vyzkoušet radil bych naplnit do tobolek.....aby se to uvolnilo až ve střevu......
zajímavá myšlenka....teoreticky by to šlo i nasušit a pak plnit tobolky.......

Denny:
Pokud správně přeléváš hotový kefír přes hrubé umělohmotné síto, tak se ti pokaždé dostane spousta drobných houbiček do nápoje a potom je vypiješ, takže si není třeba lámat hlavu s jezením hub samostatně - i když ani tím by se nic nepokazilo.

Autor:  Jarda [ úte čer 15, 2010 8:07 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

muflon píše:
Nazor z jineho fora(laik):
ten nápad z pojídáním těch houbicek za syrova je zajímavej.....čistě teoreticky by to mohlo cestou střevama (pokud to nezneškodní dřív žaludeční kyseliny) spapat spoustu škodlivých věcí a případně se tam usídlit a vyrábět zdravý prospěšný věci přímo ve střevech.....ale problém by byl asi z plynatostí ,při rozkladu......
....ale ten pocit jest syrový slizký houby je trochu nepříjemnej ,ale pokud to někdo chce vyzkoušet radil bych naplnit do tobolek.....aby se to uvolnilo až ve střevu......
zajímavá myšlenka....teoreticky by to šlo i nasušit a pak plnit tobolky.......

Denny:
Pokud správně přeléváš hotový kefír přes hrubé umělohmotné síto, tak se ti pokaždé dostane spousta drobných houbiček do nápoje a potom je vypiješ, takže si není třeba lámat hlavu s jezením hub samostatně - i když ani tím by se nic nepokazilo.

Tady je třeba upozornit, že se obecně kefírová houba chápe jako houba, ale to je omyl. Jedná se o shluk bakterií, které po snědení v trávicím traktu fungují stejně jako vlastní kefír a možná i lépe, což se dá vydedukovat z jejich aplikace přímo do pochvy u žen s kvasinkovou infekcí. Kvasinka zmizí po pár aplikacích a stejné to bude i ve střevním traktu. Plynatost po aplikaci nezpůsobuje houba samotná, ale rozpadající se mrtvolky kvasinek, které kefírky odrovnaly.

Autor:  gonzales01 [ úte čer 15, 2010 9:09 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Jarda píše:
Tady je třeba upozornit, že se obecně kefírová houba chápe jako houba, ale to je omyl. Jedná se o shluk bakterií, které po snědení v trávicím traktu fungují stejně jako vlastní kefír a možná i lépe, což se dá vydedukovat z jejich aplikace přímo do pochvy u žen s kvasinkovou infekcí. Kvasinka zmizí po pár aplikacích a stejné to bude i ve střevním traktu. Plynatost po aplikaci nezpůsobuje houba samotná, ale rozpadající se mrtvolky kvasinek, které kefírky odrovnaly.

Dá se houba aplikovat nějak do střeva i jinou metodou než pitím kefíru s houbou, s cílem znicit kvasinky?

Autor:  Jarda [ úte čer 15, 2010 9:50 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

gonzales01 píše:
Dá se houba aplikovat nějak do střeva i jinou metodou než pitím kefíru s houbou, s cílem znicit kvasinky?

Vyzkoušené to nemám, ale podle mého názoru musí fungovat stejná aplikace jako u žen do pochvy. Prostě pár kousků zasunout co nejhlouběji do konečníku a mělo by to mít podobný efekt. Další možnost je vyčistit střevo hlavním klystýrem a po celkovém vyprázdnění aplikovat trošku houbiček rozmixovaných v kefíru přímo do střeva jako miniklizma, odhadl bych to na 0,5 dcl, nebo i větší dávku, ale nesmí vás donutit k vyprázdnění, je důležité aby se vstřebala.

Autor:  gonzales01 [ úte čer 15, 2010 11:55 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Jarda píše:
Vyzkoušené to nemám, ale podle mého názoru musí fungovat stejná aplikace jako u žen do pochvy. Prostě pár kousků zasunout co nejhlouběji do konečníku a mělo by to mít podobný efekt. Další možnost je vyčistit střevo hlavním klystýrem a po celkovém vyprázdnění aplikovat trošku houbiček rozmixovaných v kefíru přímo do střeva jako miniklizma, odhadl bych to na 0,5 dcl, nebo i větší dávku, ale nesmí vás donutit k vyprázdnění, je důležité aby se vstřebala.

Dik Jardo, presne o tomto uz nejakou dobu premyslim, ten hlavni klystyr bude asi pro lepsi ucinnost nutny. Jak bude cas tak to s mensi davkou otestuju.

Autor:  mohy [ úte čer 15, 2010 12:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Všade sa upozorňuje, že kefírove zrno nemá prísť do styku s kovom. V prípade rozmixovania mu to neublíži? Lebo pokiaľ viem, tak nože na mixéri sú kovové + vysoké otáčky...

Autor:  Jarda [ úte čer 15, 2010 6:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

mohy píše:
Všade sa upozorňuje, že kefírove zrno nemá prísť do styku s kovom. V prípade rozmixovania mu to neublíži? Lebo pokiaľ viem, tak nože na mixéri sú kovové + vysoké otáčky...

To je pravda, ale zase tak moc se tomu asi nestane, pokud by se pouhým stykem s nožem mixéru zahubilo vše, tak vám nefunguje ani sirná patlanice a mnoho jiných potravin. Něco se určitě zničí, ale rozhodující objem to nebude, čili prospěšné vlastnosti zůstanou, dle mého názoru, docela slušně zachovány.

Autor:  Igor [ stř čer 16, 2010 11:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Skusali ste robit kefir z ovcieho mlieka? Je ovcie mlieko pre nas ludi, rovnocenne koziemu mlieku?

Autor:  Paul [ čtv čer 17, 2010 8:35 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Měl bych na Vás pane Zajíček ještě 2 dotazy:

1) V jednom vlákně jste zmiňoval, že zloději železa jsou mléčné výrobky. Platí to tedy i u kefíru?

2) Při pasterizaci mléka se mění struktura vápníku a snižuje jeho využitelnost. Na několika webech o kefírové houbě jsem četl, že houbičky tzv. "oživí" i vysoce pasterizované mléko. Provedou houbičky tedy něco i s vápníkem, nebo tento je navždy znehodnocen?

Děkuji za odpověď

Autor:  Jarda [ čtv čer 17, 2010 9:50 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Igor píše:
Skusali ste robit kefir z ovcieho mlieka? Je ovcie mlieko pre nas ludi, rovnocenne koziemu mlieku?

Ovčí mléko je nepochybně velice vhodné, ale já jsem to nezkoušel, tady se sehnat nedá.

Autor:  Jarda [ čtv čer 17, 2010 9:54 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Paul píše:
Měl bych na Vás pane Zajíček ještě 2 dotazy:

1) V jednom vlákně jste zmiňoval, že zloději železa jsou mléčné výrobky. Platí to tedy i u kefíru?

2) Při pasterizaci mléka se mění struktura vápníku a snižuje jeho využitelnost. Na několika webech o kefírové houbě jsem četl, že houbičky tzv. "oživí" i vysoce pasterizované mléko. Provedou houbičky tedy něco i s vápníkem, nebo tento je navždy znehodnocen?

Děkuji za odpověď

Do určité míry ano, ale v zlomkové hodnotě kterou vám sebere normální mléčný produkt. Houba razantně mění celkovou vstřebatelnost, tedy i tu minerální, protože z mrtvého produktu vyrobí zase produkt živý, který má pro tělo úžasnou využitelnost.

Autor:  Igor [ čtv čer 17, 2010 9:58 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Jarda píše:
Ovčí mléko je nepochybně velice vhodné, ale já jsem to nezkoušel, tady se sehnat nedá.

Poznam jedneho pana bacu, ktory ma par km od BB salas a kazdy tyzden ku nam chodi a vozi bryndzu, ovci syr, ostiepky, parenice aj zincicu, takze pre mna je lahsie zohnat mlieko ovcie ako kozie. Ale mozno ma aj nejake kozy, na to sa ho musim opytat.

Autor:  Lenka [ čtv čer 17, 2010 10:27 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Nejsou houbičky v žaludku HCl zlikvidovány? Jestli tedy zvládnou živé dorazit do střeva...

Stránka 1579 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/