Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=238
Stránka 1630

Autor:  ravima [ čtv črc 21, 2011 4:11 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Já už se snažím víc než půl roku pochopit, jak na mě potraviny působí z hlediska kyselinotvornosti a zásadotvornosti, a mám v tom čím dál větší zmatek, doteď předem vůbec netuším co se mnou která potravina udělá.
Například dneska:
ráno - pH 5,5
dopoledne - pH 6,5
první jídlo - meloun 500g
45 minut po tom - pH 6,2
druhé jídlo: 2 vařená vejce, 100g hermelín, 100g chleba, 40g máslo, stroužek česneku
45 minut po tom pH 7,5

často na mě potraviny a jejich kombinace působí přesně opačně, než se skoro všude píše \":-)\"

Autor:  qup [ pát črc 22, 2011 7:11 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

ravima píše:
často na mě potraviny a jejich kombinace působí přesně opačně, než se skoro všude píše \":-)\"

Tuším, že kvasinky umějí pH měnit podle toho co právě potřebují, ale pokud se mýlím omlouvám se nechci nikoho mystifikovat.

Autor:  Jarda [ pát črc 22, 2011 10:46 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

ravima píše:
Já už se snažím víc než půl roku pochopit, jak na mě potraviny působí z hlediska kyselinotvornosti a zásadotvornosti, a mám v tom čím dál větší zmatek, doteď předem vůbec netuším co se mnou která potravina udělá.
Například dneska:
ráno - pH 5,5
dopoledne - pH 6,5
první jídlo - meloun 500g
45 minut po tom - pH 6,2
druhé jídlo: 2 vařená vejce, 100g hermelín, 100g chleba, 40g máslo, stroužek česneku
45 minut po tom pH 7,5

často na mě potraviny a jejich kombinace působí přesně opačně, než se skoro všude píše \":-)\"

Člen qup vám to píše správně, pokud nejsou reakce na potraviny v souladu s logikou, tak řešit kvasinky.

Autor:  Haneli [ čtv zář 22, 2011 9:30 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Začínám se zajímat o zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny a zatím jsem ve fázi, že mám ve všem zmatek, který byl umocněný tím, že mi lékař dělal rozbor moči a mé PH moči ráno nalačno bylo 6 a tím zvýšené, protože ref. meze jsou na rozboru 4,5 - 5,5. Skutečně by ráno mělo být PH tak nízké?

Autor:  Jarda [ čtv zář 22, 2011 8:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Haneli píše:
Začínám se zajímat o zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny a zatím jsem ve fázi, že mám ve všem zmatek, který byl umocněný tím, že mi lékař dělal rozbor moči a mé PH moči ráno nalačno bylo 6 a tím zvýšené, protože ref. meze jsou na rozboru 4,5 - 5,5. Skutečně by ráno mělo být PH tak nízké?

Tak moderní medicína má ráda kyselost, ta jim přivede do ordinací dostatek pacientů a oni o ně mohou pomocí kysleinotvorných pilulek pečovat. Určitě není dobré držet nízké pH, to se každému vymstí a není problém si ten stav vyzkoušet.

Autor:  Sylvie63 [ ned zář 25, 2011 12:46 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Chcem sa spytat na bezkofeinovu kavu...je podla vas skodliva?Co vlastne v kave sposobuje ze silne zakysluje organizmus?Dakujem...

Autor:  Jarda [ ned zář 25, 2011 8:27 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Sylvie63 píše:
Chcem sa spytat na bezkofeinovu kavu...je podla vas skodliva?Co vlastne v kave sposobuje ze silne zakysluje organizmus?Dakujem...

Ta je asi ještě horší než ta normální, je potřeba si uvědomit, jaký tam je výrobní proces a co způsobuje to překyselení, jsem nikdy nezkoumal, nicméně jde o velice snadno zjistit na změně pH moče po vypití kávy.

Autor:  ovekyska [ ned zář 25, 2011 9:39 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Jarda píše:
Ta je asi ještě horší než ta normální, je potřeba si uvědomit, jaký tam je výrobní proces a co způsobuje to překyselení, jsem nikdy nezkoumal, nicméně jde o velice snadno zjistit na změně pH moče po vypití kávy.

a co melta? klasicka, co sa zalieva a potom precedi a potom kavovinova zmes ale instantna.
na trhu su aj bio vyrobky tych instantnych kavovin.

Autor:  Jarda [ pon zář 26, 2011 8:40 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

ovekyska píše:
a co melta? klasicka, co sa zalieva a potom precedi a potom kavovinova zmes ale instantna.
na trhu su aj bio vyrobky tych instantnych kavovin.

To bude asi zdravější, než běžné kafe, ale i tak asi nic moc. Já o kávě toho zase tolik nevím, vypil jsem celkem dvě za celý život na schůzích ROH a to se už doufám opakovat nebude. Ovšem pokud chcete vyzkoušet něco opravdu netradičního a patrně i zdravého, tak se podívejte sem http://www.bioklub.cz/zdrava-vyziva/zal ... robu-kavy/

Autor:  Daasa [ pát říj 07, 2011 2:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Dobrý den, mám zase takový šťourací dotaz. Když jsem byla dítě, tak mě živili chlebem s máslem, obědy ze socialistické školní jídelny, sem tam do toho přišla nějaká sušenka, na pití byl většinou oslazený čaj, a jinak klasická česká jídla (svíčková, vepřo-knedlo-zelo atp.). Měli jsme zahrádku tak v létě do toho přišla i ovoce a zelenina super čerstvé přímo ze stromu nebo ze záhonu. Na tomhle jsem postavila svoje tělo, kosti a všechno. A teď čtu články o tom, že kyselinotvorná strava mi ubere vápník z kostí a že mě zabije atp.. Upřímě, moc mi to logicky nedává smysl.. Přijde mi, že pes musí být zakopaný někde jinde..

Autor:  Jarda [ ned říj 09, 2011 8:55 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Daasa píše:
Dobrý den, mám zase takový šťourací dotaz. Když jsem byla dítě, tak mě živili chlebem s máslem, obědy ze socialistické školní jídelny, sem tam do toho přišla nějaká sušenka, na pití byl většinou oslazený čaj, a jinak klasická česká jídla (svíčková, vepřo-knedlo-zelo atp.). Měli jsme zahrádku tak v létě do toho přišla i ovoce a zelenina super čerstvé přímo ze stromu nebo ze záhonu. Na tomhle jsem postavila svoje tělo, kosti a všechno. A teď čtu články o tom, že kyselinotvorná strava mi ubere vápník z kostí a že mě zabije atp.. Upřímě, moc mi to logicky nedává smysl.. Přijde mi, že pes musí být zakopaný někde jinde..

Tak asi by bylo dobré se zamyslet jak jinak a v kolika ohledech odlišně funguje tělo dítěte a jak tělo dospělého, trvale překyseleného a stresovaného člověka, myslím že holinky nejsou hodinky i když oboje se natahuje. Jeden příklad je trávení laktózy, ten je tak nejmarkantnější, ale jistě při krátkém zamyšlení najdete další.

Autor:  topper1982 [ pon říj 10, 2011 10:56 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

p Jarda

Chcem sa opytat ci acidofilne mlieko je zasadotvorne alebo kyselinotvorne a vobec vlastne ci ma pre cloveka nejaky vyznam ho pit. Mlieko nepijem vobec kedze zahlienuje a je plne bakterii ale acidofilne mlieko je ako na tom? Nikde neviem blizsie o nom zistit pozitiva a negativa.

Zaujima ma este co si myslite o mede a konzumacii medu, niekde citam ze je to doslova liek ale nejako sa mi to nezda, kazdy pise ako mu vyhovuje, jeden ho chvali iny zatracuje.

dakujem

Autor:  Jarda [ stř říj 12, 2011 7:10 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

topper1982 píše:
p Jarda

Chcem sa opytat ci acidofilne mlieko je zasadotvorne alebo kyselinotvorne a vobec vlastne ci ma pre cloveka nejaky vyznam ho pit. Mlieko nepijem vobec kedze zahlienuje a je plne bakterii ale acidofilne mlieko je ako na tom? Nikde neviem blizsie o nom zistit pozitiva a negativa.

Zaujima ma este co si myslite o mede a konzumacii medu, niekde citam ze je to doslova liek ale nejako sa mi to nezda, kazdy pise ako mu vyhovuje, jeden ho chvali iny zatracuje.

dakujem

Pokud je to produkt z obchodní sítě, tak je v tom v naprosté většině případů problém a já tedy radím se jim vyhýbat. U domácího výrobku to jako zásadní problém nevidím, tam jak u koho, ale většinou prospěšné. Med a kvasinky nejdou dohromady, čili zdravý člověk ano, ale s kvasinkou ani náhodou, tam je potřeba používat na slazení stévii, nebo lipii sladkou, třeba v nabídce je sladík ze stévie a sladí výborně.

Autor:  sakul [ stř říj 12, 2011 7:14 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Mám otýzku k avokádu, vídávám dva druhy, jedno světlo zelené a druhé, tzv. zralé které je zvenku hnědé. I vevnitř má však tmavé části. Je tohle již hniloba a tedy raději avokádo vyhodit nebo jde o projev zralosti avokáda?

Autor:  ovekyska [ stř říj 12, 2011 7:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

sakul píše:
Mám otýzku k avokádu, vídávám dva druhy, jedno světlo zelené a druhé, tzv. zralé které je zvenku hnědé. I vevnitř má však tmavé části. Je tohle již hniloba a tedy raději avokádo vyhodit nebo jde o projev zralosti avokáda?

nie je to sice odpoved na tvoju otazku, ale niekde som citala, ze pri vybere treba dbat, aby na supke neboli tmave skvrny. cize malo by byt zelene a makke,bez tych skvrn.

Stránka 1630 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/