Ahojte, mám otázku : Kúpil som si balenie Ostropestreca Mariánskeho (značka JUVAMED), s tým, že si ich nameliem a dám do liehu (aj som dal, v pomere semaná : lieh ... 1 : 5). No musím čakať 4-5 týždňov na to kým bude tinktúra hotová...
Tak som sa rozhodol pomlieť jednu kávovú lyžičku semien s tým, že ivem ako zle to pomelie, a 5 minút to budem musieť silno žuť.... No, pomlelo to OVEĽA JEMNEJŠIE ako predchádzajúcu dávku inej značky (neviem akej, bolo to vážené)... ... Teraz som pomlel semená od značky JUVAMED, 70g cca 1,1€. Minule som mlel semená Z TOHO ISTÉHO OBCHODU, ale nie značky JUVAMED, ale na váhu, a stáli 3,5€/100g... NEDALI SA DOBRE POMLIEŤ...
Tieto lacnejšie chutia podobne, ako pražené tekvicové jadierka, horko. Chuť mi nevadí, určite chutia lepšie ako lychořeřišnica
. Vyzerajú normálne, nie sú ani polámané (neboli ani prechádzajúce), nič... Zdá sa mi, že vyzerajú čistejšie, ako tie drahšie. Tie drahšie ale mali ÚPLNE INÚ CHUŤ (možno aj tým, že sa nedali tak dobre pomlieť)...
Mám preto otázku... Akoto, že tie semená čo som kúpil dnes sa dajú oveľa ľahšie pomlieť ? A - ktoré semená sú lepšie, tie, čo sa dajú pomlieť ľahšie, alebo tie, čo horšie ? Tie, čo sa dajú pomlieť lepšie sú asi viac vysušené... že ? ... Nemôže byť s nimi nič v neporiadku ? Lebo ako vravím, majú úplne inú chuť ako tie drahšie, a oveľa lepšie sa melú (a vyzerajú dobre). Mimochodom,
je to mix svetlých a fialkastých semien... Je to v poriadku, alebo nie ?Všetky spomínané boli kupované v Bylinkárovi (obchod).
Ďakujem za odpoveď.