Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=238
Stránka 1730

Autor:  Sybilla [ stř říj 12, 2011 9:17 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

sakul píše:
Mám otýzku k avokádu, vídávám dva druhy, jedno světlo zelené a druhé, tzv. zralé které je zvenku hnědé. I vevnitř má však tmavé části. Je tohle již hniloba a tedy raději avokádo vyhodit nebo jde o projev zralosti avokáda?

To, s tou tmavou šupkou, je najlepšia odroda Hass, vždy sa poteším keď ju majú. Ak sú vnútri v dužine tmavé fľaky znamená to, že bolo alebo nesprávne skladované pri nízkej teplote alebo má trhlinu a tadial sa dostal do vnútra vzduch a v tých miestach zoxidovvalo. Nie je to teda hniloba v pravom slova zmysle. Už sa mi to stalo, že som na také natrafila, radšej som ho s ťažkým srdcom vyhodila.

Autor:  Jarda [ čtv říj 13, 2011 8:14 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

sakul píše:
Mám otýzku k avokádu, vídávám dva druhy, jedno světlo zelené a druhé, tzv. zralé které je zvenku hnědé. I vevnitř má však tmavé části. Je tohle již hniloba a tedy raději avokádo vyhodit nebo jde o projev zralosti avokáda?

To se blbě odhaduje, někdy je tam pouze tmavší místo, což je od špatného skladování, nebo je uhozené a to zrovna moc nevadí, nicméně někdy se tvoří i takové tmavé žilky do okolí a to už tedy rozhodně nejíst.

Autor:  robin [ pon říj 24, 2011 2:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Po dlhej dobe som sa konecne prinutil kupit pH pasiky a suvisle som sledoval priebeh pH par dni

1. den
04:40 - moč pH 8,5
11:00 - moč pH 7,5
15:00 - moč pH 6
22:00 - moč pH 8,5

2. den
04:00 - moč pH 8 - sliny pH 6,5
11:00 - moč pH 7,5 - sliny pH 7,5
15:30 - moč pH 7 - sliny pH 7
22:00 - moč pH 8,5 - sliny ph 7,5

3. den (tento den som mal pôst, koncil som vecerou predch. den a zacinal ranajkami dalsi den)
05:30 - moč pH 8 - sliny pH 7
12:00 - moč pH 7 - sliny pH 7,5
22:00 - moč pH 6,5 - sliny ph 7

4. den
05:30 - moč pH 6,5 - sliny pH 6

Tie hodnoty sa mi zdaju byt dost vysoke podla informacii co som cital. Tie hodnoty zacali trochu klesat az pocas postu. Rano si davam nalacno vodu s citronom, potom nieco neskor zacinam pit 1,5L stavy (celer 50%, cvikla 15%, jablko 10%, mrkva 35%, trochu vitaminu C v pracsku, obcas tam hodim zopar kuskov vlassek orechy a/alebo mandle), potom neskor mam ranajky, green smoothie 1L, t.j. mixnute ovocie so zelenym, t.j. salaty vnate a podobne v pomere tak 50:50 s ovocim. Potom mam az obed pozostavajuci z jedneho typu ovocia, poslednej dobe je to vacsinou cca. 1kg domaceho hrozna. Nasledne az veceriam obycajne velku misu zeleninoveho salatu s pridanim roznych semienok. Co by ste mi v tomto pripade doporucovali? Dakujem.

Autor:  Jarda [ úte říj 25, 2011 9:32 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

robin píše:
Po dlhej dobe som sa konecne prinutil kupit pH pasiky a suvisle som sledoval priebeh pH par dni

1. den
04:40 - moč pH 8,5
11:00 - moč pH 7,5
15:00 - moč pH 6
22:00 - moč pH 8,5

2. den
04:00 - moč pH 8 - sliny pH 6,5
11:00 - moč pH 7,5 - sliny pH 7,5
15:30 - moč pH 7 - sliny pH 7
22:00 - moč pH 8,5 - sliny ph 7,5

3. den (tento den som mal pôst, koncil som vecerou predch. den a zacinal ranajkami dalsi den)
05:30 - moč pH 8 - sliny pH 7
12:00 - moč pH 7 - sliny pH 7,5
22:00 - moč pH 6,5 - sliny ph 7

4. den
05:30 - moč pH 6,5 - sliny pH 6

Tie hodnoty sa mi zdaju byt dost vysoke podla informacii co som cital. Tie hodnoty zacali trochu klesat az pocas postu. Rano si davam nalacno vodu s citronom, potom nieco neskor zacinam pit 1,5L stavy (celer 50%, cvikla 15%, jablko 10%, mrkva 35%, trochu vitaminu C v pracsku, obcas tam hodim zopar kuskov vlassek orechy a/alebo mandle), potom neskor mam ranajky, green smoothie 1L, t.j. mixnute ovocie so zelenym, t.j. salaty vnate a podobne v pomere tak 50:50 s ovocim. Potom mam az obed pozostavajuci z jedneho typu ovocia, poslednej dobe je to vacsinou cca. 1kg domaceho hrozna. Nasledne az veceriam obycajne velku misu zeleninoveho salatu s pridanim roznych semienok. Co by ste mi v tomto pripade doporucovali? Dakujem.

Chce to si stav trochu pozorovat, ale zdá se, že to máte celé otočené i když acidobazický píst pravděpodobně chodí. Nicméně na to těch pár náměrů nestačí, to budete muset pozorovat delší dobu a měřit každé vymočení, jinak nemáte vypovídající hodnoty.

Autor:  robin [ stř říj 26, 2011 9:59 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Skusim si teda merat dlhsie obdobie pri kazdom moceni. Meranie pH slin postacuje raz za den, alebo s mocom kontrolovat aj sliny? Dakujem.

Autor:  Jarda [ stř říj 26, 2011 11:23 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

robin píše:
Skusim si teda merat dlhsie obdobie pri kazdom moceni. Meranie pH slin postacuje raz za den, alebo s mocom kontrolovat aj sliny? Dakujem.

Lepší je to měřit oboje najednou, tím se získá dobře vypovídající obraz křivky pH.

Autor:  Tolar [ stř pro 07, 2011 1:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Jardo na samem zacatku tohoto vlakna jste popisoval orechove mleka--Večer namočte do menší skleničky 2 polévkové lžíce loupaných slunečnicových semínek, 2 polévkové lžíce neloupaného sezamu a 15 - 20 mandlí. Ráno to i s vyluhovanou tekutinou, ve které je množství hořčíku, nalijte do mixéru a cca 5 minut mixujte v 0,3 - 0,5 litru vody, nebo ještě lépe čerstvé mrkvové šťávy. --Prosim nejak musim zapnout predstavivost mel by jste jeste nejake kombinace ktere by sli louhovat pres ten vecer?Muzu treba liskove plus vlasske namocit na noc?Nebo jeste Vase nejaké paradni kombinace.Priznam se,ze i myslim hodne na tuky aby ta mrkvova stava byla vyuzita co nejvice. a dalsi otazka mohu tu mrkvovou stavu smichat s kokosovym olejem Tropicai? Tolar

Autor:  Jarda [ stř pro 07, 2011 10:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Tolar píše:
Jardo na samem zacatku tohoto vlakna jste popisoval orechove mleka--Večer namočte do menší skleničky 2 polévkové lžíce loupaných slunečnicových semínek, 2 polévkové lžíce neloupaného sezamu a 15 - 20 mandlí. Ráno to i s vyluhovanou tekutinou, ve které je množství hořčíku, nalijte do mixéru a cca 5 minut mixujte v 0,3 - 0,5 litru vody, nebo ještě lépe čerstvé mrkvové šťávy. --Prosim nejak musim zapnout predstavivost mel by jste jeste nejake kombinace ktere by sli louhovat pres ten vecer?Muzu treba liskove plus vlasske namocit na noc?Nebo jeste Vase nejaké paradni kombinace.Priznam se,ze i myslim hodne na tuky aby ta mrkvova stava byla vyuzita co nejvice. a dalsi otazka mohu tu mrkvovou stavu smichat s kokosovym olejem Tropicai? Tolar

Tak, jde to dělat prakticky z jakýchkoliv semínek, nebo ořechů, docela vhodné je třeba konopné semínko, nebo i lněné a kokosový tuk tam pochopitelně přidávat můžete. Vždy je to o chutích jednotlivce, univerzální dobrá směs neexistuje, je potřeba experimentovat.

Autor:  Tolar [ úte pro 13, 2011 1:22 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Zeptam se je to jedno,ale napriklad mandle.Kdyz dam namocit mandle na noc do sklenky s vodou Jardo a nakapu tam par kapek citronu,mohu tim znicit pripadnou plisen?Vime,ze se da plisen na mandlich poznat a i se ji vyhnout.Ptam se jen tak,ze bych to tim citronem jistil..dekuji Tolar

Autor:  Jarda [ úte pro 13, 2011 10:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Tolar píše:
Zeptam se je to jedno,ale napriklad mandle.Kdyz dam namocit mandle na noc do sklenky s vodou Jardo a nakapu tam par kapek citronu,mohu tim znicit pripadnou plisen?Vime,ze se da plisen na mandlich poznat a i se ji vyhnout.Ptam se jen tak,ze bych to tim citronem jistil..dekuji Tolar

Tak vadit by to ničemu nemělo, ale zda to zlikviduje všechno, to bych také netvrdil, citrón také může zplesnivět.

Autor:  Whitemagic [ stř pro 14, 2011 2:44 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Tolar píše:
Zeptam se je to jedno,ale napriklad mandle.Kdyz dam namocit mandle na noc do sklenky s vodou Jardo a nakapu tam par kapek citronu,mohu tim znicit pripadnou plisen?Vime,ze se da plisen na mandlich poznat a i se ji vyhnout.Ptam se jen tak,ze bych to tim citronem jistil..dekuji Tolar

Z vlastní zkušenosti mohu doporučit používat pro sterilizaci živou vodu s pH 10,5 a vyšší (případně 3 a nižší). To platí obecně pro jakékoliv potraviny, zeleninu, ovoce, ořechy, plody i maso. Stačí cca 8 minut pro dobrou sterilizaci (někde jsem četl, že má stačit i 5 sekund, ale já radši používám delší interval).
Dále, když jsem takto namáčel mandle nebo vlašské ořechy přes noc, byly ráno úplně vybělené a voda hořká, což se dá vysvětlit tím, že se ze slupky odmočil hořčík. Takže tímto způsobem zase přicházíte o minerály, které Vám zůstanou ve vodě. Na druhou stranu olej / máslo z nich poté bylo neskutečně sladké a dobré.

Autor:  Tolar [ čtv pro 15, 2011 2:12 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Dekuji Jardo a Vam Whitemagicu.Myslite tedy koupit destilku v lekarne?Nemam osmozu tak to mam asi smulu ze?Jinak presne jak pisete olej smichavam se stavou z mrkve a louhovanou vodu piju rano to jeste redim pul litrem ciste vody a na ex.Nekdy hodim oboji do mixeru a mixuju s mrkvovou.Bojim se tech plisni.Dost se pokousim sehnat vse ve skorapkach.Whitemagicu Vy jste z Prahy.Vite nekde o odberu kvalitnejsi zeleniny a ceskeho cesneku a kvalitni mrkve a mate treba dobre zkusenosti?Co na nejakych trzich atd?Sakra nejradsi bych se odstehoval zpatky na vesnici a pestoval a pestoval-)Albert Billa me nebavy,vsude na to sviti zarivky,vietnamcu se bojim,oni zabalujou červ.řepu do polyetylenu chapete to??Hruza-kazdou zvlast-)Sem tam se objevy cesky stankar ale je to narazovka..Pekny den preji Tolar

Autor:  Jarda [ čtv pro 15, 2011 9:39 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Tolar píše:
Dekuji Jardo a Vam Whitemagicu.Myslite tedy koupit destilku v lekarne?Nemam osmozu tak to mam asi smulu ze?Jinak presne jak pisete olej smichavam se stavou z mrkve a louhovanou vodu piju rano to jeste redim pul litrem ciste vody a na ex.Nekdy hodim oboji do mixeru a mixuju s mrkvovou.Bojim se tech plisni.Dost se pokousim sehnat vse ve skorapkach.Whitemagicu Vy jste z Prahy.Vite nekde o odberu kvalitnejsi zeleniny a ceskeho cesneku a kvalitni mrkve a mate treba dobre zkusenosti?Co na nejakych trzich atd?Sakra nejradsi bych se odstehoval zpatky na vesnici a pestoval a pestoval-)Albert Billa me nebavy,vsude na to sviti zarivky,vietnamcu se bojim,oni zabalujou červ.řepu do polyetylenu chapete to??Hruza-kazdou zvlast-)Sem tam se objevy cesky stankar ale je to narazovka..Pekny den preji Tolar

Pokud nemáte zdroj živé a mrtvé vody, dobře funguje i v malém množství práškový vitamín C, ale budete mít výsledný produkt kyselejší.

Autor:  Tolar [ pát pro 16, 2011 2:23 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Aha,dekuji Jardo.Zamerim se na ten vit.C.kyselost nevadi-)Chci si vsechno pokoupit i osmozu,ale nejdrive ten odstavnovac.Kazdy den se koukam na videa jak ta masinka co mate i vy pracuje a setrim co to jde.On se i hodne vyplati ten vit.C v prasku vidte?Jardo promimte jestli uz jste nekdy psal,ale jaky casovy posun dodrzet u konzumu orechu a piti vody?Tedy kdy se napit po orechach?A kde vydite nejvetsi mnozstvi v orechach omega 3 hned po lnenem seminku?dekuju moc Tolar

Autor:  Jarda [ pát pro 16, 2011 11:58 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Tolar píše:
Aha,dekuji Jardo.Zamerim se na ten vit.C.kyselost nevadi-)Chci si vsechno pokoupit i osmozu,ale nejdrive ten odstavnovac.Kazdy den se koukam na videa jak ta masinka co mate i vy pracuje a setrim co to jde.On se i hodne vyplati ten vit.C v prasku vidte?Jardo promimte jestli uz jste nekdy psal,ale jaky casovy posun dodrzet u konzumu orechu a piti vody?Tedy kdy se napit po orechach?A kde vydite nejvetsi mnozstvi v orechach omega 3 hned po lnenem seminku?dekuju moc Tolar

Od jakéhokoliv jídla by se mělo držet minimálně 0,5 hodiny, ale ideálně více jak hodinu odstup s pitím. Další vhodný zdroj je konopí a vlašské ořechy.

Stránka 1730 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/