JozefK píše:
Vážený pán Jarda,
píšem Vám prvý krát. A chcem sa spýtať niekoľko otázok, pretože ma zaujíma Vaše odpoveďe.
Moje pH je ráno- 5,75 , poobede - 6 , a večer 6,8 až 7. Pijeme, aj s manželkou čaj Royal Plus od K. Terrerweina + minerály. Ráno na lačno a za pol hodinu ranajkujeme ovocie. O 10h si dáme orechy, lanové semienka. A teda doobeda, len ovocie. Manželke to nerobí problém, ale mne trošku áno, počkám či sa to neupraví. Ale poobede mi je už bez problémov. Obed sa skladá väčšinou zo zásadytých potravín. Snažíme sa jesť 3krát dene, no niekedy sa podarí len 2krát. A teda obed obed je väčšinou pripravovaný pred samotným jedeným. Pripravuje sa veľmi ľahko a rýchlo. Medzi tým jedlami poobede ak je hlad, tak zelenina alebo mrkvová šťava. Manželka už od 18h neje. No ja to niekedy poruším. Pretože nad ránom by som sa zobudil na hlad. Ja som dosť chudý a pri nabehnutý na tento šťýl, som ešťe schudol(2-3kg). Chcem sa spýtať či, ako sa Vám pozdáva kostra nášho režimu. A prípadne čo by ste doporučil robiť inak.
Daľšia otázka, je ohľadom rýb. Podľa mojej krvnej skupiny, by som nemal jesť mäso, čo aj robím. Teda ak není už iné vychdisko tak si sem tam dám, ale len zajačie prípadne teda kuracie. A kompenzujem si to rybami. Mojej skupine sedí kapor, a mám ho rád, takže mi to vyhovuje. Ale niekde sa píše, že žiadne ryby. Čo Vy nato? Nesledujem že by mi to zmenilo nejak pH. Ale není to všetko len o pH.
Daľej mám dotaz na vajcia. Myslím vajcia verené, vajcia s tofu a skurkumou, proste vajcia.
Budem Vám vďačný za Vaše rady. Máme 5ročného syna a ladíme ho tiež na tento štýl. A sme prekvapený z toho, že on sa nad tým vôbec nepozastavuje. Chutí mu všetko, aj to na čo sme si my museli zvykať. Teda naše chuťové bunky. Len nám to kazí ta komercia cukru a všelijakých lákavo zabalených hovadín v regáloch okolo a v TV.
Ďakujem
Tak já v tom problém nevidím, ovšem u člověka s kvasinkou to problém být může, to by pak musel vynechat i to ovoce a zaměřit se spíše na tuky, ale to je zde již dost rozebráno. Na krevní skupiny nevěřím, to dle mého názoru příliš nefunguje, ale pokud vám to vyhovuje, tak proč ne. Vejce obecně problém nepředstavují, ale musí být čerstvá, tak do dvou dnů od snůšky. Děti ještě nemají tak zkažené chutě a není tedy nijak divné, že mu normální strava chutná.