MICHALA píše:
Dočetla jsem se, že v případě koloidních minerálů, není pro tělo problém přebytky vyloučit a že se tedy neukládají na nevhodných místech. Je mi jasné, že určité množství odejde s močí, ale zajímal by mě Váš názor, zda nemohou uškodit a na nutnost dodávání těžce dostupných minerálů a stopových prvků ( stříbro, zlato...). Já totiž nepoznám, co mě nebo někomu jinému zrovna chybí.
Michala
To nepozná nikdo a jsme na to velice dobře vybaveni. Naše možnosti přežít deficit jednotlivých látek jsou obdivuhodné, protože jinak by naprostá většina současné populace již čichala ke kytičkám zespodu. Vaše tělo je dokonce schopno si některé věci čistě alchymisticky vyrábět, dá mu to sice hodně práce, ale umíme to. Přebytky samozřejmě vyloučíme, ale pouze v případě, že není nutná vazba na jiný minerál, či vitamín, případně nějaké kombinace faktorů. To se týká hlavně těch nosných, jako třeba vápníku a pokud v dodávaném přípravku vápník bude a vy ho máte v přebytku, tak stejně musí sedimentovat, protože je v daném momentě navíc a dělal by tělu problém. Zda vám něco konkrétního dosti přebývá, či se nedostává, na to lze požadovat u lékaře krevní rozbor na jednotlivé látky, nebo ještě lépe vypovídá o vašem dlouhodobém stavu vlasová analýza, kterou si můžete nechat udělat a určitě to není špatná investice do svého zdraví.