Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Podmáslí, kefír, jogurt
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=583
Stránka 1979

Autor:  Jarda [ stř črc 14, 2010 4:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Beladona píše:
Zatím nemám problém se změnou stravy, ale denně myslím na pizzu, někdy se mi jen u té představy sbíhají sliny \":-)\" Dá se s tím něco dělat? Nebo si mám preventivě radši jednou za čas kousek dát? \":)\"

Tak zrovna pizzu bych já osobně asi nezkoušel, ale nějaké jiné nezdravé jídlo proč ne, není dobré se stále přemáhat a odolávat svodům, to vám ničí psychiku a jednou za čas se pořádně přežrat ničemu nevadí.

Autor:  fdh [ čtv črc 15, 2010 8:15 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Tak mě dnes napadlo, jak jsem včera mluvili o ořechovém mléku, jako o nápoji po tréninku, že by obdobně mohl fungovat nápoj třeba 1-2 PL lněného oleje rozmícháném v podmáslí. Možná, že to nebude úplně tak dobrý jako to ořech.mléko, ale mohlo by to být zajímavé. Co Vy na to?

Autor:  Jarda [ čtv črc 15, 2010 8:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

fdh píše:
Tak mě dnes napadlo, jak jsem včera mluvili o ořechovém mléku, jako o nápoji po tréninku, že by obdobně mohl fungovat nápoj třeba 1-2 PL lněného oleje rozmícháném v podmáslí. Možná, že to nebude úplně tak dobrý jako to ořech.mléko, ale mohlo by to být zajímavé. Co Vy na to?

Tak fungovat to asi bude, ale netuším jak se po tom budou chovat střeva. Třeba vám tento způsob aplikace silně zrychlí krok a pak je to nepoužitelné, protože se ve vás stejně nic neudrží a všechno vyjde ven.

Autor:  fdh [ čtv črc 15, 2010 8:43 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Jarda píše:
Tak fungovat to asi bude, ale netuším jak se po tom budou chovat střeva. Třeba vám tento způsob aplikace silně zrychlí krok a pak je to nepoužitelné, protože se ve vás stejně nic neudrží a všechno vyjde ven.

To je zajímavé, ale Dr.Budwig to doporučuje každé ráno vypít. Znamená to, že by tím dostávala do těla Omega 3 a zároveň hejbala se střevy?

Autor:  Jarda [ čtv črc 15, 2010 8:55 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

fdh píše:
To je zajímavé, ale Dr.Budwig to doporučuje každé ráno vypít. Znamená to, že by tím dostávala do těla Omega 3 a zároveň hejbala se střevy?

Tak to opravdu nevím, já vám píšu, že netuším, čili vyzkoušené to nemám a klidně to nic dělat se střevem nemusí. Pokud to Dr.Budwig doporučuje každé ráno vypít, tak bude mít celou věc ověřenou a pak bude postup patrně funkční.

Autor:  fdh [ čtv črc 15, 2010 9:06 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Jarda píše:
Tak to opravdu nevím, já vám píšu, že netuším, čili vyzkoušené to nemám a klidně to nic dělat se střevem nemusí. Pokud to Dr.Budwig doporučuje každé ráno vypít, tak bude mít celou věc ověřenou a pak bude postup patrně funkční.

Jasné. A co se týče látek, když to jsou oleje ze semen či ořechů, tak to má de facto stejné látky, akorát ve vyšší koncetraci? Akorát mě napadá, že oleje nemají moc bílkovin, že? Jsou v oleji potřebné aminokyseliny jako v ořechu či semenu nebo bílkovina lisování odchází pryč? Tuky tam zůstávají, takže koncentrace mastných kyselin bude zřejmě vyšší. Mám pravdu?

Autor:  Jarda [ čtv črc 15, 2010 9:22 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

fdh píše:
Jasné. A co se týče látek, když to jsou oleje ze semen či ořechů, tak to má de facto stejné látky, akorát ve vyšší koncetraci? Akorát mě napadá, že oleje nemají moc bílkovin, že? Jsou v oleji potřebné aminokyseliny jako v ořechu či semenu nebo bílkovina lisování odchází pryč? Tuky tam zůstávají, takže koncentrace mastných kyselin bude zřejmě vyšší. Mám pravdu?

Olej nemá prakticky žádnou bílkovinu, ale ořechové mléko ano, to ji má dokonce hodně. V té kombinaci oleje s kefírem je ale oboje, čili zde není problém.

Autor:  Sybilla [ čtv črc 15, 2010 9:40 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

fdh píše:
Tak mě dnes napadlo, jak jsem včera mluvili o ořechovém mléku, jako o nápoji po tréninku, že by obdobně mohl fungovat nápoj třeba 1-2 PL lněného oleje rozmícháném v podmáslí. Možná, že to nebude úplně tak dobrý jako to ořech.mléko, ale mohlo by to být zajímavé. Co Vy na to?
To je zajímavé, ale Dr.Budwig to doporučuje každé ráno vypít. Znamená to, že by tím dostávala do těla Omega 3 a zároveň hejbala se střevy?

Každý večer okolo 19-tej pijem túto kombináciu kefír+2lyžice mletého ľanového semienka. Je to bašta. Ja osobne nemám po vypití rýchly krok, ani celú noc žiaden rýchyly problém. Asi to nebude najlepšie piť na noc, ale ja som si tak zvykla. Niekedy pridám ešte cesnak alebo kajenské korenie.

Autor:  fdh [ čtv črc 15, 2010 9:41 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Jarda píše:
Olej nemá prakticky žádnou bílkovinu, ale ořechové mléko ano, to ji má dokonce hodně. V té kombinaci oleje s kefírem je ale oboje, čili zde není problém.

Čili je jedno, zda se použije kefír nebo podmáslí, vzhledem k obsahu bílkovin?

Autor:  fdh [ čtv črc 15, 2010 9:42 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Sybilla píše:
Každý večer okolo 19-tej pijem túto kombináciu kefír+2lyžice mletého ľanového semienka. Je to bašta. Ja osobne nemám po vypití rýchly krok, ani celú noc žiaden rýchyly problém. Asi to nebude najlepšie piť na noc, ale ja som si tak zvykla. Niekedy pridám ešte cesnak alebo kajenské korenie.

Já též jsem po tom nepocítil rychlý krok. Ale možná, že bych to pil spíš ráno, ale to je můj předpoklad, že by to tak mohlo být lepší...

Autor:  Jarda [ čtv črc 15, 2010 9:50 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

fdh píše:
Čili je jedno, zda se použije kefír nebo podmáslí, vzhledem k obsahu bílkovin?

Podle mého názoru to bude celkem jedno a účinky budou zhruba stejné.

Autor:  fdh [ stř črc 21, 2010 10:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Zjistil jsem, že se dá jednodušše vyrobit tvaroh z kefíru. Tudíž všem vřele doporučuju vyrábět si vlastní mléčné produkty pomocí tibetské houby a nekupovat náhražky z marketu. Když jsem ochutnal tvaroh udělaný velice jednoduchým způsobem, kdy vezmete kefír a necháte vykapat syrovátku a je to, tak jsem usoudil, že nemá žádný význam pro mě, abych si kupoval tvaroh a podobné zmetkyy z obchodu. Jsou drahé, mrtvé a ještě nejsou tak výborné jako domácí. \":-)\"

Dnes jsem přišel na to jak si vyrobit domácí podmáslí, takže myslím, že už nebudu kupovat nic \":-D\"

Vezmete stejný 1 díl kefíru a smícháte s 1 dílem vody. Pomalu rozmixujete, necháte oddstát a oddělíte tuk. Máte podmáslí. No není to skvělé? \":-)\"

Autor:  Jarda [ čtv črc 22, 2010 8:32 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

fdh píše:
Zjistil jsem, že se dá jednodušše vyrobit tvaroh z kefíru. Tudíž všem vřele doporučuju vyrábět si vlastní mléčné produkty pomocí tibetské houby a nekupovat náhražky z marketu. Když jsem ochutnal tvaroh udělaný velice jednoduchým způsobem, kdy vezmete kefír a necháte vykapat syrovátku a je to, tak jsem usoudil, že nemá žádný význam pro mě, abych si kupoval tvaroh a podobné zmetkyy z obchodu. Jsou drahé, mrtvé a ještě nejsou tak výborné jako domácí. \":-)\"

Dnes jsem přišel na to jak si vyrobit domácí podmáslí, takže myslím, že už nebudu kupovat nic \":-D\"

Vezmete stejný 1 díl kefíru a smícháte s 1 dílem vody. Pomalu rozmixujete, necháte oddstát a oddělíte tuk. Máte podmáslí. No není to skvělé? \":-)\"

Doma vyrobené mléčné kvašené výrobky mají nejen normální přirozené chutě, ale i mnoho zdravotních výhod, čili jejich konzumace se dá doporučit. Jednoznačně zdaleka neškodí tak, jako ty sajrajty z obchodní sítě s mnohaměsíční záruční lhůtou. Lidé si musí nějak uvědomit, že to, co nedokáže sežrat ani plíseň, nemohou jíst v žádném případě.

Autor:  Beladona [ pon črc 26, 2010 8:31 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Udělal se mi na houbičce sliz. Vím, že Jarda psal, že to nevadí, ale žádný zázrak to není. Lze se ho nějak zbavit a jak tomu můžu příště předejít?

Autor:  Jarda [ pon črc 26, 2010 8:40 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Beladona píše:
Udělal se mi na houbičce sliz. Vím, že Jarda psal, že to nevadí, ale žádný zázrak to není. Lze se ho nějak zbavit a jak tomu můžu příště předejít?

Zbavovat se ho není zrovna rozumné, jedná se kefíran a je to to nejzdravější, co ta houba produkuje. Pokud má kefír normální chuť, tak to nijak neřešte, je to přirozený jev a dokonce tam je nutný.

Stránka 1979 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/