Zdravím, rad by som sa spýtal čo z daneho môže zvyšovať krvný tlak ?
Užíval som, Mangán 8 mg , Selen 200mcg , Jod 15 kvapiek lugolov roztok, Meď 2 mg , Kremík v podobe prasličky rolnej 440 mg , občas B complex
Ja obvykle mávam nízky tlak a môžem aj vela soliť a nedvihne sa mi no teraz nesolím už par dni, jem aj zemiaky čo je zdroj draslíku, a vôbec neklesá tlak, citím to, často ma z toho bolí aj hlava, prestal som užívať doplnky a už je kusok lepšie. Je niekde špecificky dané že nejaky vitamín/minerál zvyšuje tlak alebo proste musím na to prist metodou postupneho vylučovania ? Radšej sa spýtat ak odpoveď existuje ušetrí to čas
Dalšia vec mimo témy trochu no ak by niekto vedel odpovedať budem vdačný, Snažím sa riešit moje problémy s nedostatkom HCL, mávam reflux poslednu dobu, (čo môže byt možno pre mna dobrý priznak, lebo viem že sa mi aspon kusok tvorí kyselina) no chcel som to podporiť, kedže HCL mi nejak nerobí dobre tak som prešiel na formu Jablčneho octu, mam aj domáci aj kupny, robím si "tonik" odštavím si do pol litra vody limetku alebo citron dam do toho 2 lyžice Jablkoveho octu a ešte kusok himalajskej soli... no bohužial nemôžem to užívat pretože ma vždy začnu bolieť kosti... jablčný ocot si davam aj po jedle (ked som ešte nepil tonik) toto som si dal ráno na lepšie trávenie a boleli ma strašne kosti.. kolena, stehenne kosti a oblast pánvy, o čo môže ísť ? Je možné že to je nejaky detox alebo čo a povedzme že keď to vydržím chvilku aj s bolestami tak to prestane alebo ide skôr o negatívny učinok? Ďakujem za každu odpoved.