Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte zář 24, 2024 12:29 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 122  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř dub 07, 2010 9:40 pm 
Offline

Registrován: čtv říj 15, 2009 3:07 pm
Příspěvky: 89
Myslela jsem stejný poměr jako, když se dělá s.p. z tvarohu. A kdybych to snědla v jeden den, co by to se mnou udělalo? A ještě jestli k tomu mohu pít kefír (myšleno v jeden den a asi tak kolik?).
Děkuju za odpověď a trpělivost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv dub 08, 2010 7:16 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Maybes píše:
Myslela jsem stejný poměr jako, když se dělá s.p. z tvarohu. A kdybych to snědla v jeden den, co by to se mnou udělalo? A ještě jestli k tomu mohu pít kefír (myšleno v jeden den a asi tak kolik?).
Děkuju za odpověď a trpělivost.

To by neudělalo nic a kefíru se dá pít i více jak litr denně. Rozhodně vám to bude více pomáhat, než škodit, dokonce se dá dělat i kefírový půst, kdy se pije i několik dnů pouze kefír a má to výborné výsledky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát dub 09, 2010 2:16 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
Tak tu uvediem jeden príklad ako to dopadne, keď sa do osvedčených vecí začnú miešať redakcie a odborníci:

Zmes Dr. Budwig
Do mixéru dajte:
1 hrnček nízkotučného tvarohu (obsahujúceho max. 2,5 % tuku !) alebo nízkotučného Cottage Cheese; 2 - 5 polievkových lyžíc / PL / oleja z ľanového semienka; 1 - 3 / PL / čerstvo rozomletých ľanových semienok (napr. v mlynčeku na kávu), dostatok vody, aby to bolo jemné a štipku kayenského korenia (chilli)


(POZNÁMKA REDAKCIE: Pôvodný preklad receptu údajne odporúčal viac ako 10%-tný podiel tuku, no podľa niektorých odborníkov je nízkotučný tvaroh vhodnejší a aj logickejší vzhľadom na to, že ľanovo-proteínová diéta absolútne vylučuje zo stravy práve živočíšne tuky.) Voliteľné:

trošku cesnaku
trošku červeného korenia
trošku šampanského vína

Všetko zmixujte na veľmi jemnú pastu. Jedzte to denne.

A takto je to tuším so všetkým.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát dub 09, 2010 5:03 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
mohy píše:
Tak tu uvediem jeden príklad ako to dopadne, keď sa do osvedčených vecí začnú miešať redakcie a odborníci:

Zmes Dr. Budwig
Do mixéru dajte:
1 hrnček nízkotučného tvarohu (obsahujúceho max. 2,5 % tuku !) alebo nízkotučného Cottage Cheese; 2 - 5 polievkových lyžíc / PL / oleja z ľanového semienka; 1 - 3 / PL / čerstvo rozomletých ľanových semienok (napr. v mlynčeku na kávu), dostatok vody, aby to bolo jemné a štipku kayenského korenia (chilli)


(POZNÁMKA REDAKCIE: Pôvodný preklad receptu údajne odporúčal viac ako 10%-tný podiel tuku, no podľa niektorých odborníkov je nízkotučný tvaroh vhodnejší a aj logickejší vzhľadom na to, že ľanovo-proteínová diéta absolútne vylučuje zo stravy práve živočíšne tuky.) Voliteľné:

trošku cesnaku
trošku červeného korenia
trošku šampanského vína

Všetko zmixujte na veľmi jemnú pastu. Jedzte to denne.

A takto je to tuším so všetkým.....

Na túto "inováciu" so natrafila aj ja. Preto som niekde povyše písala tým čo špekulovali s inými mliečnymi produktami, že ostanem pri tvarohu ako v pôvodnom recepte p. Budwig. Ona to vo svojej knihe aj píše, že prečo práve tvaroh, ale je to príliš zložité ako to všetko spolu reaguje, dá sa to však z tej prednášky pochopiť, ale sem by to bolo zbytočné rozvíjať. Postačí, ak všetci budú vedieť, že treba tučný tvaroh. K tejto jej kúre treba dodržiavať aj špeciálnu dietu a ešte aj iné skutočnosti a to najmenej 5 rokov, aby sa problémy nevrátili. Tento jej recept je myslený už na chorých ľudí. Zdravým, kvôli prijímu 3-omega postačia zrejme aj modifikácie základného receptu. Ja by som však potom počítala, koľko iných 6 aj 9 omega by som prijímala, aby ostal pomer viac menej ideálny.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát dub 09, 2010 8:58 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Sybilla píše:
Na túto "inováciu" so natrafila aj ja. Preto som niekde povyše písala tým čo špekulovali s inými mliečnymi produktami, že ostanem pri tvarohu ako v pôvodnom recepte p. Budwig. Ona to vo svojej knihe aj píše, že prečo práve tvaroh, ale je to príliš zložité ako to všetko spolu reaguje, dá sa to však z tej prednášky pochopiť, ale sem by to bolo zbytočné rozvíjať. Postačí, ak všetci budú vedieť, že treba tučný tvaroh. K tejto jej kúre treba dodržiavať aj špeciálnu dietu a ešte aj iné skutočnosti a to najmenej 5 rokov, aby sa problémy nevrátili. Tento jej recept je myslený už na chorých ľudí. Zdravým, kvôli prijímu 3-omega postačia zrejme aj modifikácie základného receptu. Ja by som však potom počítala, koľko iných 6 aj 9 omega by som prijímala, aby ostal pomer viac menej ideálny.

Ano, původní recept se baví o mimořádně tučném tvarohu Kvark, který se dělá v Německu a Rakousku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: sob dub 10, 2010 1:14 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Ja do SP pri mixovani s kefirom alebo jogurtom prihadzujem 1 paraorech a asi 10g kokosoveho masla. Tym sa dosiahne priblizna plnotucnost, a kokosove maslo obsahuje nasytene mastne kyseliny, rovnako ako zivocisne tuky.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: sob dub 10, 2010 8:15 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Ja do SP pri mixovani s kefirom alebo jogurtom prihadzujem 1 paraorech a asi 10g kokosoveho masla. Tym sa dosiahne priblizna plnotucnost, a kokosove maslo obsahuje nasytene mastne kyseliny, rovnako ako zivocisne tuky.

Ano, takto to jde také používat, záleží co komu vyhovuje a na době po kterou lněný olej aplikuje. Dle mého názoru je zpočátku dobré přehnat dodávku omega 3 mastných kyselin a co nejrychleji srovnat deficit. Teprve po srovnání velkého deficitu má význam se zabývat vyváženým poměrem mastných kyselin, aby zase nedošlo k jinému deficitu, než byl ten původní.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: sob dub 10, 2010 9:07 am 
Offline

Registrován: čtv pro 17, 2009 11:37 am
Příspěvky: 55
A jak se pozná, že už člověk dosáhl vyvážení původního deficitu omega 3 mastných kyselin?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: sob dub 10, 2010 9:40 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
ixi píše:
A jak se pozná, že už člověk dosáhl vyvážení původního deficitu omega 3 mastných kyselin?

Tak to se bohužel nedá poznat žádnou běžnou metodou, spíše vám napoví dobrý pocit, jinak na to je potřeba odborné vyšetření, ale tělo má velice dobrou regulaci případných deficitů a je schopno si mnoho dorovnat samo i když za cenu značných energetických ztrát. Běžný je opravdu velký deficit omega 3 mastných kyselin a proto klidně měsíc i déle to lze rovnat naprosto natvrdo. Potom bych se pomalu porovnal na vyvážený příjem a tělo si to ukoriguje samo. Pokud jíte i jiná tučná jídla, než jen pouze lněný olej, třeba kefír, ořechy, semínka a avokádo, tak nikdy nemáte nulu na té špatné straně a přebytek by vznikl až po poměrně dlouhém čase.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř dub 14, 2010 6:44 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 7:41 pm
Příspěvky: 133
Je možné kombinovat sirnou patlaninu / dávka z 250g tvarohu - poměr 1:1 - 14 dní / s ohřátými brambory ve slupce a zeleninou / rajče , ředkvička , paprika , cibule , kysané zelí / a dávat si to jako oběd nebo je vhodné samostatné a spíše jako svačinu rozdělit na 2x / léčení zánětu stěn žlučníku /. Lze používat orig. ochucený tvaroh / tvaroh s rajčaty , petrželkou , jahodami , se smetanou / , tak jak se prodávájí , jsou vysoko tučné .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř dub 14, 2010 10:01 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
sad píše:
Je možné kombinovat sirnou patlaninu / dávka z 250g tvarohu - poměr 1:1 - 14 dní / s ohřátými brambory ve slupce a zeleninou / rajče , ředkvička , paprika , cibule , kysané zelí / a dávat si to jako oběd nebo je vhodné samostatné a spíše jako svačinu rozdělit na 2x / léčení zánětu stěn žlučníku /. Lze používat orig. ochucený tvaroh / tvaroh s rajčaty , petrželkou , jahodami , se smetanou / , tak jak se prodávájí , jsou vysoko tučné .

Použít to takto určitě jde, ale ty speciální směsky z obchodní sítě bych nepoužíval, to je vždy nějak vyladěno na vyšší trvanlivost prostředky, které by rozumný člověk jíst neměl. Ta celá várka na jedno jídlo asi ani sníst nejde, ale jinak by to patrně nevadilo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř dub 14, 2010 5:54 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 7:41 pm
Příspěvky: 133
Pane Jardo , měl jste pravdu , patlaninu z 250 g tvarohu v poměru 1:1 jsem snědl a půlku malého rajčete ve 14 h a je cca 18 h a jsem stále sytý . Než si půjdu lehnout tak už do sebe více nedostanu , kromě tekutin . Před očistou jater jsem zkusil 3x poměr 1:3 a vše bylo OK , poměr 1:1 a jsem docela líný . Budu to muset vydržet cca 14 dní .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát dub 16, 2010 7:16 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 7:41 pm
Příspěvky: 133
Pane Jardo , v návodu jsem četl , že by se měl ještě přidávat kajenský pepř . O co jde a je to nutné ? Sehnal jsem si stolní mixer a výsledek je úplně o něčem jiném , než s ručním a je to velice chutné . Dávku rozdělím na 2x - dopoledne s 1 banánem a několik hroznů vína a odpoledne s kyselým zelím / mléčné kvašení / , 2 brambory ohřáté ve slupce , ředkvičky , rajče a pažitka - toto je moje celodenní jídlo + tekutiny . Ty kombinace jsou vhodné ? Předem děkuji .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát dub 16, 2010 9:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
sad píše:
Pane Jardo , v návodu jsem četl , že by se měl ještě přidávat kajenský pepř . O co jde a je to nutné ? Sehnal jsem si stolní mixer a výsledek je úplně o něčem jiném , než s ručním a je to velice chutné . Dávku rozdělím na 2x - dopoledne s 1 banánem a několik hroznů vína a odpoledne s kyselým zelím / mléčné kvašení / , 2 brambory ohřáté ve slupce , ředkvičky , rajče a pažitka - toto je moje celodenní jídlo + tekutiny . Ty kombinace jsou vhodné ? Předem děkuji .

Ten pepř je ostrá paprika a jde o volitelný doplněk, to si tam můžete dát i třeba šampaňské, to také není špatné. Jinak to nutné není, ale je to výborné na trávení. Na těch kombinacích nevidím žádný problém, jde o to si uhlídat i pH, ale toto by mohlo vyhovovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř dub 21, 2010 7:00 pm 
Offline

Registrován: stř bře 31, 2010 9:51 am
Příspěvky: 21
Moje angličtina mi na tohle nestačí a překladač už vůbec ne. Má význam se nad tímto nějak zamýšlet?

http://www.westonaprice.org/Flaxseed-an ... Acids.html


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz