mohy píše:
Tak tu uvediem jeden príklad ako to dopadne, keď sa do osvedčených vecí začnú miešať redakcie a odborníci:
Zmes Dr. Budwig
Do mixéru dajte:
1 hrnček nízkotučného tvarohu (obsahujúceho max. 2,5 % tuku !) alebo nízkotučného Cottage Cheese; 2 - 5 polievkových lyžíc / PL / oleja z ľanového semienka; 1 - 3 / PL / čerstvo rozomletých ľanových semienok (napr. v mlynčeku na kávu), dostatok vody, aby to bolo jemné a štipku kayenského korenia (chilli)
(POZNÁMKA REDAKCIE: Pôvodný preklad receptu údajne odporúčal viac ako 10%-tný podiel tuku, no podľa niektorých odborníkov je nízkotučný tvaroh vhodnejší a aj logickejší vzhľadom na to, že ľanovo-proteínová diéta absolútne vylučuje zo stravy práve živočíšne tuky.) Voliteľné:
trošku cesnaku
trošku červeného korenia
trošku šampanského vína
Všetko zmixujte na veľmi jemnú pastu. Jedzte to denne.
A takto je to tuším so všetkým.....
Na túto "inováciu" so natrafila aj ja. Preto som niekde povyše písala tým čo špekulovali s inými mliečnymi produktami, že ostanem pri tvarohu ako v pôvodnom recepte p. Budwig. Ona to vo svojej knihe aj píše, že prečo práve tvaroh, ale je to príliš zložité ako to všetko spolu reaguje, dá sa to však z tej prednášky pochopiť, ale sem by to bolo zbytočné rozvíjať. Postačí, ak všetci budú vedieť, že treba tučný tvaroh. K tejto jej kúre treba dodržiavať aj špeciálnu dietu a ešte aj iné skutočnosti a to najmenej 5 rokov, aby sa problémy nevrátili. Tento jej recept je myslený už na chorých ľudí. Zdravým, kvôli prijímu 3-omega postačia zrejme aj modifikácie základného receptu. Ja by som však potom počítala, koľko iných 6 aj 9 omega by som prijímala, aby ostal pomer viac menej ideálny.