Kometa píše:
Omyl, u koní placebo efekt funguje uplně stejně dobře či snad ještě lépe než u lidí - tam akorát neposuzuje zlepšení ten, kdo přípravek užívá, ale ten, kdo ho do něj láduje. A lidi strašně touží po tom, aby všelijaké kloubní a kopytní doplňky fungovaly, takže zlepšení vidí i když žádné není. Věřte mi, něco o tom vím.
Omlouvam se, z Vaseho prispevku netusim, jak moc pracujete s konmi.
Ja bych rekl, ze o tom vim docela dost.
Moje dcera je trener drezury a velice uzce spolupracuje s drezurnim trenerem Jirim Pikem.
http://www.tvujtrener.cz/Za tri roky co se tomu intenzivne venuje uz lecila nekolik koni a tam o placebo majitelu koni rozhodne neslo. Ten kun bud drezuru zvladal nebo nezvladal. Takze se bud vylecil nebo nevylecil. Rozhodnuti bylo na panu Pikovi.
Dcera je obcas magor, ochutnava nejenom pripravky pro kone, ale ochutnava i granule pro psa, kdyz mu je vybira.
To co zkouseli na konich jsem ja postupne zkousel na sobe.
Ne vsechny pripravky pro zvirata jsou stravitelne i pro lidi. Takze jsem si z toho postupne vybral ty, ktere stravitelne pro lidi jsou a pritom maji nejaky pozitivni efekt.
Pokud ziskate treba kartu EQUISERVISU, tak muzete mit i zajimavou 15% slevu na vsechny vyrobky.
Rozhodne zde ale nikoho nenavadim, aby to zkousel po mne.
Inzenyr
PS: Prosim prispevek zrusit, do tohoto vlakna o MSM nepatri. Dekuji.