Naďulka píše:
Dobrý den,
navážu na můj včerejší příspěvek, pouze v lepší sekci fóra. Předem se omlouvám za délku příspěvku. Jak jsem psala včera, po 4 hodinách čtení článků na Vašem webu jsem šla v 7 dokoupit suroviny, které mi v jídelníčku ve srovnáním s tím Vaším chyběly a jistě chyběly i mému tělu-strouhaný kokos, všechny druhy oříšků, kiwi. Po večeři jsem se opět začetla do zbytku článků a s hrůzou jsem zjistila, že jsou 3 hodiny v noci. Po ulehnutí jsem ale nedokázala přestat přemýšlet o nových informacích a napadaly mě miliony otázek. Závěrem o Vašich stránkách-jste velikým přínosem pro společnost. Kdo o tom jen pochybuje nebo to rovnou odsuzuje je omezený, hloupý a jak byste řekl Vy=>nepřipraven.
Jím více méně zdravě, syrovou, jak já říkám živou stravu, pitný režim 4 litry minimálně, zeleninu, ovoce, šťávy, ale v úvodu je spojení "více méně" oprávněně. Jím i kuřecí maso, sojové maso a ryby a piji ráda zelený čaj, který jsem zjistila, že je naprosto k ničemu a tělu spíše škodí, tudíž má přesně opačný účinek, než se všude říká a píše. Takže "děkuji" blbá mass media!!!!!! A zřejmě mi i nějaké další potraviny chybí. Minulý týden jsem byla na celkovém vyšetření všeho, co se V nebo NA těle nachází. Výsledek je naprosto zdravá, jenže jen z lékařského hlediska. Mám občas syndrom studených nohou, občas je tělo viditelně zavodněné což řeším přírodním preparátem Non salt (hořčík a draslík), který problém do 3 dnů vyřeší, protože vysloveně cítím, jak kyselina močová vylézá z kloubů a dere se ven. Jsem náladová, naprosto bez příčiny naštvaná. V životě mi vůbec nic nescháví, vše běží podle plánu jak má, ale nedokážu se přestat na svět mračit a být šťastná. Tělo je sice z lékařského hlediska zdravé, nicméně jednoznčně tedy není zdravé z hlediska vnitřního a rozhodně nebude čisté. Takže mým cílem je podstoupit celkou očistu, doplnit suroviny, které tělu chybí, vynechat maso, omezit čaje a nastolit přirozený režim, aby tělo bylo zdravé ze všech hledisek co existují, aby se mi zlepšila nálada a zmizely výše zmíněné problémy. Jako problém to vůbec nevidím, nebude se jednat o veliké životní změny, ale mám na tento proces několik dotazů:
1) jaký je Váš názor na sojové maso? S masem nemá nic společného, příjde mi výživné, ale jedná se o vařený porkm. Lze ho jíst jako oběd nebo večeři?
2) jsem rozhodnuta podstoupit očistu jater, střeva i žaludku, ale nejsem si jistá intervalem mezi vzájemnými očistami, ani pořadím. V úvodu o očistě žaludku píšete logickou, ale důležitou informaci "Nemá valný význam si očistit střeva a nechat zamořený žaludek", to chápu, ale nejsem si jistá vztahu s očistou jater-co dříve.
3) jaký je Váš názor na ovocné šťávy kupované? Chápu, že jistě ne moc dobrý, ale odšťavňovač mohu používat jen o víkendech a nalisovat si čerstvou šťávu na týden dopředu by bylo kontraproduktivní. Koukala jsem na šťavy v obchodech a jediné, které by mohly přicházet v úvahu jsou šťávy SunGold (pro kaufland) ve skleněných lahvích, kde je složení např. voda, jablečná šťáva, přírodně identické aroma. Je lepší pít tuto šťávu, než pít vodu nebo je to k ničemu, či hůř a je to tělu nebezpečné? Nabídku mají hezkou-mrkev, mrkev a jablko, banán, jablko atd.
Pro zatím je to asi všechno. Moc děkuji za Váš čas, předem i za odpověď a přeji trpělivost ke čtení.
Neberte moje názory jako jediné platné, určitě jsem omylný jako každý jiný člověk a vždy doporučuji, aby každý používal hlavně svoji hlavu. Na vaše otázky, sojové maso, jako cokoliv jiného ze soji, vidím jako velice nebezpečný produkt a sám ze soji nepoužívám naprosto nic. Logický postup uvedených očist je vždy ve směru zamořování přijatou potravou, tedy jako první žaludek a klidně již za dva dni střeva a cca za týden se dají dělat poprvé játra. Kupované šťávy jsou vždy škodlivé, extrémně kyselinotvorné a rozhodně je nedoporučuji konzumovat, to je lepší voda z kohoutku, ta má alespoň vhodné pH.