Pane Jardo, měl bych dotaz, co se týče Vašeho názoru na přirozenost konzumace různých larev a červů (kteří jsou běžně k dostání v tuz. zverimexech, jakožto doplňků zás. veganské stravy. Viz. strava našich bl. příbuzných žijících v džungli. Za povšimnutí jistě stojí názory této paní:
http://www.brnovinky.cz/gurman-brno/cvr ... ve-z-brna/ Připadá mi to jako lepší a podstatně přirozenější varianta, než občasné pojídání stand. uprav. masa a jako přímá reakce na fakt, že dnes v zelenině a ovoci chem. ošetřené a prané se již takového formy života běžně nevyskytují oproti minulosti, tudíš může tělu něco málo chybět (kupř. B12)...Co se týče B12, existuje zde někde na Vašich str. nějaké vlákno, které by se tomu věnovalo? Na různých str. pro vegetariány a vegany se z tohoto dělá velký strašák (myslím abs. B12).
Doufám, že dotaz není pod úroveň zdejší diskuse, když nic jiného, třebas ostatní i Vás pobaví.
S pozdravem
Moravák
Tak proč si nedat nějakého brouka i když pro místní znalce to bude asi docela problém a dají raději kachnu. Pokud si vzpomínám ze svého mládí, tak pečené žížaly byly trochu tuhé, když jsem je s kamarádem na zahradě připravoval a koštoval. Žížala navíc nemá chitinový krunýř a tedy by teoreticky měla být jedlejší.