Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=238
Stránka 2130

Autor:  Jaromir_S [ sob dub 07, 2012 3:43 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Dobrý den, po problémech s dýchacími cestami od dětství (sterptokoky) se mi přidaly i močové cesty a nakonec zánět prostaty (stafylokok haem.), na kterého atb. moc. nereagují. Takže to byl poslední impuls něco změnit a tudíž se více zaměřit na stravu (můj. problém byl hlavně sladké a bílé pečivo). Měsíc si dávám pozor na stravu (tj., daleko více zeleniny a ovoce, těžká jídla jsem nikdy moc nejedl ani nepil alkohol, vyloučení cukru a bílého pečiva) + přípravky jako vrbovka, chlorella, lichořeřišnice, česnek, enzymoterapie, atd.. úspěch určitě se záněty přijde...Ale problém je, že jsem za měsíc zhubnul 8 kg z 81 kg na 72,5 kg při 175 cm výšky. rád bych tento trend určitě zastavil, lépe posunul trochu zas nahoru, hledám tudíž co nejvíce kalorické zásadotvorné potraviny \":)\" Díky za radu...

Autor:  Xeelee [ sob dub 07, 2012 4:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Jaromir_S píše:
Dobrý den, po problémech s dýchacími cestami od dětství (sterptokoky) se mi přidaly i močové cesty a nakonec zánět prostaty (stafylokok haem.), na kterého atb. moc. nereagují. Takže to byl poslední impuls něco změnit a tudíž se více zaměřit na stravu (můj. problém byl hlavně sladké a bílé pečivo). Měsíc si dávám pozor na stravu (tj., daleko více zeleniny a ovoce, těžká jídla jsem nikdy moc nejedl ani nepil alkohol, vyloučení cukru a bílého pečiva) + přípravky jako vrbovka, chlorella, lichořeřišnice, česnek, enzymoterapie, atd.. úspěch určitě se záněty přijde...Ale problém je, že jsem za měsíc zhubnul 8 kg z 81 kg na 72,5 kg při 175 cm výšky. rád bych tento trend určitě zastavil, lépe posunul trochu zas nahoru, hledám tudíž co nejvíce kalorické zásadotvorné potraviny \":)\" Díky za radu...

Člověče, vždyť ste měl nadváhu (BMI 26.45) a teď máte pořád přes 23. To už je vyšší normál, ale pokud se dostanete na 22, tak se tělu určitě uleví, že se nemusí s přebytečnými kily tahat. To čemu se snažíte zabránit je optimalizace hmotnosti. Nevím jak vy, ale já bych se k nadváze dobrovolně vracet nechtěl.

Zásadotvorné potraviny obecně moc kalorií nemívají a banány asi pořád jíst nechcete. Třeba různá semínka nebo ořechy by měly být neutrální. Reakce v těle je ale vždy velmi individuální a taky záleží na kombinaci potravin, míře stresu a dalších faktorech.

Autor:  Jaromir_S [ sob dub 07, 2012 5:19 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Xeelee píše:
Člověče, vždyť ste měl nadváhu (BMI 26.45) a teď máte pořád přes 23. To už je vyšší normál, ale pokud se dostanete na 22, tak se tělu určitě uleví, že se nemusí s přebytečnými kily tahat. To čemu se snažíte zabránit je optimalizace hmotnosti. Nevím jak vy, ale já bych se k nadváze dobrovolně vracet nechtěl.

Zásadotvorné potraviny obecně moc kalorií nemívají a banány asi pořád jíst nechcete. Třeba různá semínka nebo ořechy by měly být neutrální. Reakce v těle je ale vždy velmi individuální a taky záleží na kombinaci potravin, míře stresu a dalších faktorech.

BMI nemusí být vždy úplně vypovídajicí, sport a cvičení mi rozhodně není cizí, takže určitá část je daň za svalovou hmotu, ale určitě, bylo co shodit...jde jen o ten trend.

Díky za odkazy.

Autor:  Xeelee [ sob dub 07, 2012 6:43 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Jaromir_S píše:
BMI nemusí být vždy úplně vypovídajicí, sport a cvičení mi rozhodně není cizí, takže určitá část je daň za svalovou hmotu, ale určitě, bylo co shodit...jde jen o ten trend.

Díky za odkazy.

U sportovců to asi moc nesedí, ale já sem hodně fyzicky aktivní, mám poměrně dost svalů a BMI někde kousek nad 19,5, což mi naprosto vyhovuje. Samozřejmě čím víc svalů, tím by bylo ideální BMI vyšší, ale toho bych asi docílil jen návštěvami posilovny, což nemám zapotřebí. Ona se u mě ale váha stejně při různém stylu stravování ustálí na různých hodnotách, od kterých se už moc neodchýlí a nejde s ní moc manipulovat.

Nikdo nebude hubnout věčně a původní BMI předpokládám i při větším množství svalů nebylo moc příznivý. Podle některých příspěvků mám pocit, že tělo a mysl se ne vždy shodnou na tom co je ta optimální hmotnost. Důvěřoval bych tělu. Představy lidí o vlastním těle bývaj často dost zkreslený, ovlivněný okolím, veřejným míněním... Už jen rychlý zhubnutí je pro mysl minimálně nezvyk. S váhou bych se netrápil, dokud bych nemířil do extrému (podvýživa, obezita), kde by hrozila zdravotní rizika.

Autor:  rici06 [ sob dub 07, 2012 7:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Dobrý den, již 5 týdnů držím protikvasinkovou dietu a hlídám si PH. Kromě sirné patlaniny k snídani a tvrdých sýrů které dávám do zeleninového salátu k večeři, bych řekl, že jím zeleninu až na vyjímky ze skupiny 0 a 1.
Střeva jsem si vyčistil tak ja je to zde napsáno. Dutiny čistím každý den. Poslední dva týdny provádím očistu žaludku. (Frekvence zhruba obden). Před týdnem jsem začal s odčervovací kůrou. Tzn. užívám hřebíček, pelyněk a Lugolův roztok. Jinak už 5 týdnů užívám lichořeřišnici 3x denně a lékořici 2x denně. Ca týden používám sladík misto xilitolu.Ca týden jím 100g slunečnicových semínek denně. Zhruba před týdnem jsem začal mít problémy s Ph. Přes den se pohybuji kolem 7. Dříve jsem se dostal s Ph i na 8. Je možné, aby odčerovací kůra měla negativní vliv na Ph? Prosím poraďte jak můžu zvednou Ph (vypití štávy ze 2 citronů nepomáhá). Taktéž nepomahá když jednou až dvakrát denně vypiji ve vodě ca 1,5g solí (jedlá soda + chlorid draselný). Případně pokud vidite že někde dělám chybu tak budu vděčen za upozornění.

Autor:  lev [ ned dub 08, 2012 7:28 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Dobrý den. Občas se mi stane, že mám mírně zakalenou moč a když si změřím pH, je na čísle osm. Moč nezapáchá a podle proužku nejsou ani žádné bílkoviny. Stává se mi to hlavně ty dny, kdy jím kyselinotvorné potraviny. Může být příčinou lehce zakalené moči požívání kysel. potravin a proč se mi při požívání těchto potravin zvedá pH?

Autor:  Jarda [ pon dub 09, 2012 5:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Jaromir_S píše:
Dobrý den, po problémech s dýchacími cestami od dětství (sterptokoky) se mi přidaly i močové cesty a nakonec zánět prostaty (stafylokok haem.), na kterého atb. moc. nereagují. Takže to byl poslední impuls něco změnit a tudíž se více zaměřit na stravu (můj. problém byl hlavně sladké a bílé pečivo). Měsíc si dávám pozor na stravu (tj., daleko více zeleniny a ovoce, těžká jídla jsem nikdy moc nejedl ani nepil alkohol, vyloučení cukru a bílého pečiva) + přípravky jako vrbovka, chlorella, lichořeřišnice, česnek, enzymoterapie, atd.. úspěch určitě se záněty přijde...Ale problém je, že jsem za měsíc zhubnul 8 kg z 81 kg na 72,5 kg při 175 cm výšky. rád bych tento trend určitě zastavil, lépe posunul trochu zas nahoru, hledám tudíž co nejvíce kalorické zásadotvorné potraviny \":)\" Díky za radu...

Přidejte vhodné množství tuků a nemůžete hubnout, nicméně na můj vkus i nyní máte ještě dost. Pokud se chcete zbavit problémů, tak musíte sundat zhruba na váhu ze svých 18ti let.

Autor:  Jarda [ pon dub 09, 2012 5:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

rici06 píše:
Dobrý den, již 5 týdnů držím protikvasinkovou dietu a hlídám si PH. Kromě sirné patlaniny k snídani a tvrdých sýrů které dávám do zeleninového salátu k večeři, bych řekl, že jím zeleninu až na vyjímky ze skupiny 0 a 1.
Střeva jsem si vyčistil tak ja je to zde napsáno. Dutiny čistím každý den. Poslední dva týdny provádím očistu žaludku. (Frekvence zhruba obden). Před týdnem jsem začal s odčervovací kůrou. Tzn. užívám hřebíček, pelyněk a Lugolův roztok. Jinak už 5 týdnů užívám lichořeřišnici 3x denně a lékořici 2x denně. Ca týden používám sladík misto xilitolu.Ca týden jím 100g slunečnicových semínek denně. Zhruba před týdnem jsem začal mít problémy s Ph. Přes den se pohybuji kolem 7. Dříve jsem se dostal s Ph i na 8. Je možné, aby odčerovací kůra měla negativní vliv na Ph? Prosím poraďte jak můžu zvednou Ph (vypití štávy ze 2 citronů nepomáhá). Taktéž nepomahá když jednou až dvakrát denně vypiji ve vodě ca 1,5g solí (jedlá soda + chlorid draselný). Případně pokud vidite že někde dělám chybu tak budu vděčen za upozornění.

Problém budou ta slunečnicová semínka, ta představují tolik kalorií a bílkovin v kombinaci s jedním z nejprozánětlivějších tuků, že mohou pH rozházet.

Autor:  Jarda [ pon dub 09, 2012 5:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

lev píše:
Dobrý den. Občas se mi stane, že mám mírně zakalenou moč a když si změřím pH, je na čísle osm. Moč nezapáchá a podle proužku nejsou ani žádné bílkoviny. Stává se mi to hlavně ty dny, kdy jím kyselinotvorné potraviny. Může být příčinou lehce zakalené moči požívání kysel. potravin a proč se mi při požívání těchto potravin zvedá pH?

To spíše ledviny dráždí vysoká zásaditost, uvědomte si, že je to filtr na kyseliny a ne na zásady.

Autor:  sakul [ pon dub 09, 2012 6:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

rici06 píše:
Dobrý den, již 5 týdnů držím protikvasinkovou dietu a hlídám si PH. Kromě sirné patlaniny k snídani a tvrdých sýrů které dávám do zeleninového salátu k večeři, bych řekl, že jím zeleninu až na vyjímky ze skupiny 0 a 1.
Střeva jsem si vyčistil tak ja je to zde napsáno. Dutiny čistím každý den. Poslední dva týdny provádím očistu žaludku. (Frekvence zhruba obden). Před týdnem jsem začal s odčervovací kůrou. Tzn. užívám hřebíček, pelyněk a Lugolův roztok. Jinak už 5 týdnů užívám lichořeřišnici 3x denně a lékořici 2x denně. Ca týden používám sladík misto xilitolu.Ca týden jím 100g slunečnicových semínek denně. Zhruba před týdnem jsem začal mít problémy s Ph. Přes den se pohybuji kolem 7. Dříve jsem se dostal s Ph i na 8. Je možné, aby odčerovací kůra měla negativní vliv na Ph? Prosím poraďte jak můžu zvednou Ph (vypití štávy ze 2 citronů nepomáhá). Taktéž nepomahá když jednou až dvakrát denně vypiji ve vodě ca 1,5g solí (jedlá soda + chlorid draselný). Případně pokud vidite že někde dělám chybu tak budu vděčen za upozornění.

Nízké Ph je častým a nevítaným společníkem protikvasinkové diety. Často je nemožné jej udržet v rozumné hladině i při konzumaci vysoce zásadité zeleniny.

Mě se hodně osvědčilo:
ráno lžička hořčíku a draslíku, ph z hodnoty 5,5 dostane na 7
přes den velké množství čaje bancha (cca litr) jednorázové vypítí několika šálků zvýší ph o hodnotu 0,5 - 1
večer citronáda ze dvou citronů a xylitolu, funguje podobně jako čaj bancha, možná o trochu méně

Pokud to doplníte zásaditou stravou se zaměřením na listovou zeleninu tak je možné i při tvrdé protikvasikové kterou jsem držel několik měsíců, držet ph lehce nad 7. Stačil mi však den bez těchto "pomůcek" a i po zeleném salátu jsem se nedostal nad 6

Autor:  janin [ pon dub 09, 2012 7:14 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

sakul píše:
Nízké Ph je častým a nevítaným společníkem protikvasinkové diety. Často je nemožné jej udržet v rozumné hladině i při konzumaci vysoce zásadité zeleniny.

Mě se hodně osvědčilo:
ráno lžička hořčíku a draslíku, ph z hodnoty 5,5 dostane na 7
přes den velké množství čaje bancha (cca litr) jednorázové vypítí několika šálků zvýší ph o hodnotu 0,5 - 1
večer citronáda ze dvou citronů a xylitolu, funguje podobně jako čaj bancha, možná o trochu méně

Pokud to doplníte zásaditou stravou se zaměřením na listovou zeleninu tak je možné i při tvrdé protikvasikové kterou jsem držel několik měsíců, držet ph lehce nad 7. Stačil mi však den bez těchto "pomůcek" a i po zeleném salátu jsem se nedostal nad 6

Používate tieto pomôcky aj dnes?Alebo už funguje Ph ukážkovo bez nich.Som tiež na protikvasinkovej diete,Ph ešte nie je ideálne,aj napriek šalátom.Díky za odpoveď.

Autor:  sakul [ pon dub 09, 2012 10:19 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

janin píše:
Používate tieto pomôcky aj dnes?Alebo už funguje Ph ukážkovo bez nich.Som tiež na protikvasinkovej diete,Ph ešte nie je ideálne,aj napriek šalátom.Díky za odpoveď.

Ano, používám. Jsem stále na protikvasinkové, i když už ne na té nejtvrdší fázi.Pokud nepoužiji aspoň dvě z těchto věcí denně nebo nevypiji hromadu zeleninového vývaru, jsem schopen mít ph na hodnotě hluboko pod 6 bez ohledu na množství zásadité stravy.

Autor:  Xeelee [ úte dub 10, 2012 12:41 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

A vykoumal tu někdo proč protikvasinková dieta tak cloumá s pH?

Autor:  sakul [ úte dub 10, 2012 6:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Xeelee píše:
A vykoumal tu někdo proč protikvasinková dieta tak cloumá s pH?

Tak předně pokud někdo opravdu jede přísnou fázi a drží sacharidy třeba v rozmezí 20-50g denně tak se dostává do stavu, kdy tělo začne tvořit ketony aby získalo nějaké cukry. Tohle je zpravidla doprovázeno masivním překyselením, kde selhávají jakékoli běžné odkyselovače jako třeba citron. Tohle můžu potvrdit ze své zkušenosti.

Dále klasická protikvasiinková dieta s masem a vejci, případně sýry, obsahuje řadu kyselinotvorných potravin. Jinými slovy není zpravidla moc zdravá (můj názor). Tohle se však netýká lidí, kteří jedou veganskou nebo vegetariánskou protikvasinkovou. Tam je dost zásadotvorných potravin a ze zeleniny přijmou dost sacharidů takže se u nich neobjevuje prvně zmiňovaný problém. Otázkou ale je, jak se dá veganská protikvasinková dieta držet dlouho, aniž by si člověk nezpůsobil těžké deficity některých látek.

Látky, které kvasinka produkuje a také vybíjení candidy mají taktéž neblahý vliv na stav ph. Obvzláště v prvních fázích vybíjení kvasinky pomocí fungicidů je ph na nízkých hodnotách.

Asi se dají najít i další vlivy. Určitě psychika ... fáze detoxu jsou náročné a většina lidí je nesnáší dobře. Také je nutné si odepřít řadu věcí a sladkostí, takže v lidech vzniká pocit strádání. Tohle ph nepřidá.

Autor:  Jarda [ pát dub 13, 2012 11:42 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

sakul píše:
Tak předně pokud někdo opravdu jede přísnou fázi a drží sacharidy třeba v rozmezí 20-50g denně tak se dostává do stavu, kdy tělo začne tvořit ketony aby získalo nějaké cukry. Tohle je zpravidla doprovázeno masivním překyselením, kde selhávají jakékoli běžné odkyselovače jako třeba citron. Tohle můžu potvrdit ze své zkušenosti.

Dále klasická protikvasiinková dieta s masem a vejci, případně sýry, obsahuje řadu kyselinotvorných potravin. Jinými slovy není zpravidla moc zdravá (můj názor). Tohle se však netýká lidí, kteří jedou veganskou nebo vegetariánskou protikvasinkovou. Tam je dost zásadotvorných potravin a ze zeleniny přijmou dost sacharidů takže se u nich neobjevuje prvně zmiňovaný problém. Otázkou ale je, jak se dá veganská protikvasinková dieta držet dlouho, aniž by si člověk nezpůsobil těžké deficity některých látek.

Látky, které kvasinka produkuje a také vybíjení candidy mají taktéž neblahý vliv na stav ph. Obvzláště v prvních fázích vybíjení kvasinky pomocí fungicidů je ph na nízkých hodnotách.

Asi se dají najít i další vlivy. Určitě psychika ... fáze detoxu jsou náročné a většina lidí je nesnáší dobře. Také je nutné si odepřít řadu věcí a sladkostí, takže v lidech vzniká pocit strádání. Tohle ph nepřidá.

Máte plnou pravdu a navíc se při této dietě může tvořit kvanta volných radikálů, což má také na pH a únavnost velký vliv, zde je potřeba nasadit velké dávky céčka, nebo jiných antioxidantů.

Stránka 2130 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/