lev píše:
Dobrý den.
Už dva měsíce jsem na této stravě - ráno - 4dcl ovocné štávy (jablečná, pomerančová, ananasová nebo grepová), jeden nakrájený banán, dvě kiwi, půlku jablka, pár kuliček hroznů, to posypu strouhaným kokosem a nepraženým bio kakaem.
Odpoledne - 4 dcl mrkvové nebo okurkové štávy, cibulka, cherry rajčata, červená paprika, hlávkový salát, okurka, hkíva ústřičná, klíčené mungo, 1 lžíce jabl. octa, 1 lžíce panenského olivového oleje, půl lžičky vloček Nori
Večeře je shodná se snídaní nebo s obědem,ale většinou je to zeleninové jídlo a také mrkvová štáva. Mimo to mezi jídlem mám pár slunečnicových semínek, kešu ořechů, lískových ořechů nebo mandlí. Z vitamínů beru ráno nalačno 6 tbl hořčíku 300 mg), zinek, vit E 400 mg, po snídani vit C 2000 mg, B6, B12 pod jazyk. Po obědě a večeři znovu vit C 2 x 2000 mg. Večer hořčík 300 mg a zinek. K tomu jídlu bych chtěla říct, že nejsem schopná sníst 400 g protože štávy mě zasytí a tělo takovou dávku prostě nesnese, tak se mi do něj nechce cpát zbytečně moc, ale nevím jestli to není chyba. Myslíte si, že při takovém stravování mému tělu nemůže nic chybět? Ještě dodávám, že střevo čistím pravidelně urinou, defekace je jednou až dvakrát denně, ale stolice není ještě úplně srovnaná, někdy je polotuhá, vypadá jako celozrnný rohlík, ale někdy je řidší. At tak či tak, vždycky je cítit po kyselém zelí. Občas se na mísu ještě minimální množství nalepí, někdy vůbec. Dál bych chtěla říct, že mám velmi suchou kůži na rukách, praská a když se dotknu třeba slupek z kiwi nebo z brambor, tak mě kůže na rukách pálí, taky je mi večer dost zima. Tohle všechno přisuzuji, doufám ze správně, nedostatku omega 3. Zatím pořád čekám na dodávku lněného oleje, abych mohla začít se SP a v souvislosti s tím bych se chtěla zeptat za jak dlouho se deficit omega 3 upraví, když budu jíst SP denně? Mohl byste mi prosím napsat, co všechno způsobuje nedostatek omega 3? Může tento nedostatek třeba způsobovat pocit pálení na sliznicích úst a nosu nebo zvýšený tep v průběhu noci? A co byste mi doporučil na suchý, dráždivý kašel, při kterém mě občas bolí na průduškách? Beru zatím 6000 mg Céčka, kloktám himalájskou sůl a piju průduškový čaj. Díky za Vaše odpovědi.
Lněný olej srovná hodně z toho co vás trápí, ale chce to vyšší dávky a pravidelnou konzumaci. Zpočátku můžete jíst i celou tu várku denně, nebo si dělat silnější s menším množstvím kefíru a vyšší dávkou oleje. Nejsilnější poměr lze použít 1:1 a nedostatek ničí celé tělo, to je na půl knihy. Také si překontrolujte pH moče a pokud je dost vysoké, čemuž některé uvedené projevy nasvědčují, tak snížit do život podporujících hodnot. Patrně by to chtělo vygruntovat játra a na ten kašel vyzkoušejte cibulovou šťávu cca 50 ml denně. Také patrně vitamínu C by vaše tělo sneslo více, jediný důvod k ubrání je průjem, čili vystoupat až na tuto hranici a po průjmu trochu ubrat.