Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Podmáslí, kefír, jogurt
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=583
Stránka 2179

Autor:  Jarda [ sob zář 18, 2010 9:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Mat1 píše:
Pravdupovediac ani ma to nemrzí, pretože ten ich "ajrak" nevyzerá velmi vábne, no je pravdou, že ani cibulová štava napr. neposobí lákavo no jej účinok je brilantný.
Ďakujem

Ten jejich "ajrak" ale také má brilantní účinek a jako projímadlo je opravdu nepřekonatelný.

Autor:  Igor [ čtv říj 07, 2010 8:24 pm ]
Předmět příspěvku:  Kefir a pH organizmu

Chcem sa opytat Jardu ale aj ostatnych, ktori si sleduju/meraju pH v priebehu dna, ake maju poznatky o vplyve kefiru na jeho hodnotu? Niekde som tu cital, ze kefir ma zasadity ucinok. Ovsem ja mam po dvoch tyzdnoch sledovania jeho vplyvu na moje pH skusenost prave opacnu. Zvykol som si vypit asi 850ml kefiru asi dve hodiny po obede zlozenom prevazne zo surovej zeleniny. Kefir som pil sam, nicim nekombinovany. Moje obedy sa v priebehu dvoch tyzdnov nijak vyrazne nelisili, lisilo sa len uzitie kefiru. Bolo par dni, kedy som si ho nedal. V dnoch, kedy som neuzil kefir, mal som poobede okolo 17tej hodine pH este 7,4 - 7,6 a tento stav mi vydrzal cca do 19tej hodiny aj ked som okolo 18tej nieco zjedol. Potom pH mierne klesalo az na nejakych 6,35 vo vecernych hodinach. V dnoch ked som vypil okolo 15:30 - 16:00 spominanych cca 9dl kefiru som mal pH o nejakej 17tej hodine 5,6-6,3, teda priblizne o cele pH menej. Toto som spociatku pripisoval nahode ale meraniami bez kefirovych dni a dni z kefirom, resp. uz v poslednych dnoch meranim pred uzitim kefiru a po nom som si vlastne potrvdil ze ide o vplyv kefiru, pretoze po jeho uziti po hodine mam nizsie pH o jednu celu hodnotu.

Autor:  tina [ čtv říj 07, 2010 9:06 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Někde jste zde psal, že kefírová houba se dá vkládat do pochvy. Ráda bych věděla, co se tam s ní stane......má se pak vyndat?

Autor:  Jarda [ čtv říj 07, 2010 9:51 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefir a pH organizmu

Igor píše:
Chcem sa opytat Jardu ale aj ostatnych, ktori si sleduju/meraju pH v priebehu dna, ake maju poznatky o vplyve kefiru na jeho hodnotu? Niekde som tu cital, ze kefir ma zasadity ucinok. Ovsem ja mam po dvoch tyzdnoch sledovania jeho vplyvu na moje pH skusenost prave opacnu. Zvykol som si vypit asi 850ml kefiru asi dve hodiny po obede zlozenom prevazne zo surovej zeleniny. Kefir som pil sam, nicim nekombinovany. Moje obedy sa v priebehu dvoch tyzdnov nijak vyrazne nelisili, lisilo sa len uzitie kefiru. Bolo par dni, kedy som si ho nedal. V dnoch, kedy som neuzil kefir, mal som poobede okolo 17tej hodine pH este 7,4 - 7,6 a tento stav mi vydrzal cca do 19tej hodiny aj ked som okolo 18tej nieco zjedol. Potom pH mierne klesalo az na nejakych 6,35 vo vecernych hodinach. V dnoch ked som vypil okolo 15:30 - 16:00 spominanych cca 9dl kefiru som mal pH o nejakej 17tej hodine 5,6-6,3, teda priblizne o cele pH menej. Toto som spociatku pripisoval nahode ale meraniami bez kefirovych dni a dni z kefirom, resp. uz v poslednych dnoch meranim pred uzitim kefiru a po nom som si vlastne potrvdil ze ide o vplyv kefiru, pretoze po jeho uziti po hodine mam nizsie pH o jednu celu hodnotu.

To je opravdu divné, normálně kefír pH do kysela nesráží. Zkuste vysledovat, zda to dělá i opravdu samotný kefír a klidně si udělejte kefírový den, kdy se pije pouze kefír a nic se nejí, pak uvidíte.

Autor:  Jarda [ čtv říj 07, 2010 9:54 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

tina píše:
Někde jste zde psal, že kefírová houba se dá vkládat do pochvy. Ráda bych věděla, co se tam s ní stane......má se pak vyndat?

Nestane se s ní nic, prostě se tam večer dá a ráno se vyndá, klidně ji můžete dát do trochy mléka zregenerovat a další den je připravena k novému použití. Jediné, co tam dělá, je úprava bakteriální skladby vaginálního prostředí.

Autor:  tina [ čtv říj 07, 2010 10:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Jarda píše:
Nestane se s ní nic, prostě se tam večer dá a ráno se vyndá, klidně ji můžete dát do trochy mléka zregenerovat a další den je připravena k novému použití. Jediné, co tam dělá, je úprava bakteriální skladby vaginálního prostředí.

možná vám to bude připadat usměvné, ale já ji již nenašla...... je možné že jsem ji vložila moc hluboko... je špatné ji tam nechat?

Autor:  Igor [ čtv říj 07, 2010 10:22 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefir a pH organizmu

Jarda píše:
To je opravdu divné, normálně kefír pH do kysela nesráží. Zkuste vysledovat, zda to dělá i opravdu samotný kefír a klidně si udělejte kefírový den, kdy se pije pouze kefír a nic se nejí, pak uvidíte.

Cisto kefirovy den som neskusal. Nevylucujem, ze sa na cisto kefirovy den nedam, len si momentalne neviem predstavit ako len na nom cely den poficim. Ze to robi kefir, je pre mna viac-menej iste. Nepisal som tento dotaz len tak, hned po prvom priznaku znizenia pH. Pritom denne zlozenie stravy sa mi v priebehu tych dvoch tyzdnov, v podstate den od dna nejak velmi nelisilo. A v pracovne dni, kedy mam temer rovnake casovanie stravy, obednej prestavky aj merani pH uz vobec.
A co kvalita kefiru? Moze byt rozdielna? Moze byt ze kefir nie je dobry? Ze nie je spravne hubami pripraveny? Ze to este nie je kefir ale mlieko? Aj ked nesie vsetky znamky kefiru? Aj ked je robeny dostatocnym mnozstvom hub? Atd...?

Autor:  nofingers [ pát říj 08, 2010 12:34 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Dobry den, chci se zeptat, jestli tibetska houba respektive kefir z ni vyrobeny je pro telo hlenotvorny? Je mi jasne, ze k vyrobe pouzivam mleko, ktere je silne hlenotvorne, ale jde mi o to, jestli houba tuto vlastnost nejak nesnizi nebo neodstrani......Diky Petr

Autor:  Jarda [ pát říj 08, 2010 9:06 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

tina píše:
možná vám to bude připadat usměvné, ale já ji již nenašla...... je možné že jsem ji vložila moc hluboko... je špatné ji tam nechat?

Celkem nic se neděje, ale trvale bych ji tam nenechával, to nedovedu posoudit jak by se to chovalo.

Autor:  Jarda [ pát říj 08, 2010 9:10 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefir a pH organizmu

Igor píše:
Cisto kefirovy den som neskusal. Nevylucujem, ze sa na cisto kefirovy den nedam, len si momentalne neviem predstavit ako len na nom cely den poficim. Ze to robi kefir, je pre mna viac-menej iste. Nepisal som tento dotaz len tak, hned po prvom priznaku znizenia pH. Pritom denne zlozenie stravy sa mi v priebehu tych dvoch tyzdnov, v podstate den od dna nejak velmi nelisilo. A v pracovne dni, kedy mam temer rovnake casovanie stravy, obednej prestavky aj merani pH uz vobec.
A co kvalita kefiru? Moze byt rozdielna? Moze byt ze kefir nie je dobry? Ze nie je spravne hubami pripraveny? Ze to este nie je kefir ale mlieko? Aj ked nesie vsetky znamky kefiru? Aj ked je robeny dostatocnym mnozstvom hub? Atd...?

Bez pokusu se to nedozvíte a kvalita kefíru se lišit samozřejmě může, nicméně pokud je správně nakyslý, hustý a na sklenici dělá kefírovou stopu, tak bych v něm zase nic tak špatného nehledal.

Autor:  Jarda [ pát říj 08, 2010 9:13 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

nofingers píše:
Dobry den, chci se zeptat, jestli tibetska houba respektive kefir z ni vyrobeny je pro telo hlenotvorny? Je mi jasne, ze k vyrobe pouzivam mleko, ktere je silne hlenotvorne, ale jde mi o to, jestli houba tuto vlastnost nejak nesnizi nebo neodstrani......Diky Petr

Každý mléčný produkt hlenotvorný je, ovšem u kefíru je to opravdu minimalizováno právě rozložením obsažených bílkovin bakteriemi. Nicméně každé tělo se chová individuálně a co jednomu svědčí, může druhému vadit, nejspolehlivější metoda je pokus s jedním, nebo několika dny čistě na kefíru a uvidíte, jak se vám to bude jevit.

Autor:  tina [ pát říj 08, 2010 9:31 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Jarda píše:
Celkem nic se neděje, ale trvale bych ji tam nenechával, to nedovedu posoudit jak by se to chovalo.

včera večer jsem dala novou, jen na kraj a ráno opět k nenalezení.... asi bych ji tam už dávat neměla..... ale zase když mi pomáhá, problémy ustupují..... nevím. Kvasinky by ji přece zdecimovat přece nemohly...

Autor:  Jarda [ pát říj 08, 2010 9:42 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

tina píše:
včera večer jsem dala novou, jen na kraj a ráno opět k nenalezení.... asi bych ji tam už dávat neměla..... ale zase když mi pomáhá, problémy ustupují..... nevím. Kvasinky by ji přece zdecimovat přece nemohly...

Já ten příslušný orgán nevlastním, čili nemohu to prakticky vyzkoušet a moje odpovědi jsou pouze teoretické, nicméně možná tam může žít i trvale, ale to opravdu netuším.

Autor:  tina [ pát říj 08, 2010 10:22 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Jarda píše:
Já ten příslušný orgán nevlastním, čili nemohu to prakticky vyzkoušet a moje odpovědi jsou pouze teoretické, nicméně možná tam může žít i trvale, ale to opravdu netuším.

rozumím, počkám a snad se mi ozve nějaká žena, která s tím má zkušenost. díky

Autor:  Inna [ pát říj 08, 2010 11:33 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Dobrý den, nevím jak velký kousek houbičky jste vkládala, já asi o velikosti větší olivy(zelené) a ráno jsem v pohodě našla a vyndala. Je pravda, že jsem se také bála a pro jistotu jsem nezaváděla na doraz, ale je tak asi do poloviny. \":D\"

Stránka 2179 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/