Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=238
Stránka 2230

Autor:  Jakub8999 [ sob dub 14, 2012 2:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Kyseliny, zásady

Dobrý den. Začal jsem se zajímat o zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny. A když projíždím různé zdroje na internetu- jedni tvrdí o nějakém ovoci, že je kyselinotvorné. Ostatní pak zásadité. Nevím kde mám najít pravdu. Předem děkuji za odpověď.

Autor:  Igi [ sob dub 14, 2012 2:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyseliny, zásady

Jakub8999 píše:
Dobrý den. Začal jsem se zajímat o zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny. A když projíždím různé zdroje na internetu- jedni tvrdí o nějakém ovoci, že je kyselinotvorné. Ostatní pak zásadité. Nevím kde mám najít pravdu. Předem děkuji za odpověď.

Jak se často píše- chtělo by to více číst a m=éně se ptát. Je tu přímo vlákno o kyselino- a zásadotvorných potravinách, použijte např. tlačítko hledat. Jinak i na hlavní stránce je o tom článek.

Autor:  JozefK [ sob dub 14, 2012 4:47 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Dobrý deň, dlhšie som tu nebol. Nazbieralo sa mi, niekoľko otázok. Mal(mám) som nejakú vyrózu. Teplota cca 37.2C, niekedy bezteploty, taká nepríjemná a nejak sa nemôžem toho zbaviť, stále ma bolí hrdlo hrdlo(mal som s tým aj v minulosti problémy). Snažím sa tabletkám vyhýbať, ale mal som dôležitú prácu, tak som si dal jeden paralen. A zostalo mi po ňom na žalúdku veľmi ťažko, čo som v minulosti nikdy nezaznamenal, trvalo to asi 3hodiny. Takže som si veľmi nepomohol, skôr naopak. Skúsil som to ešte raz a zopakovalo sa to. Nenaznačuje to niečo? Ešte sa chcem spýtať či poznáte Betain HCL, teda či máte s tým skúsenosť?
Ďalej sa chcem spýtať, či poznáte psychofarmaceutikum - Cipralex? Lekár to odporučil jednej mojej známej, tak sa chcem spýtať či existuje aj nejaká iná cesta dostať do mozgu serotín. Teda ak si dobre spomínam, a teda o to tam ide. Už ho v minulosti mala pár mesiacov a potom mala na cca 2roky pohodu. Tak by som rád počul Váš názor. A ešte som ničo chcel, ale nemôžem si spomenúť.
Veď ja sa ozvem \":D\"

Ďakujem pekne

Autor:  Jakub8999 [ sob dub 14, 2012 5:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyseliny, zásady

To jsem četl. Ale narazil jsem na spoustu zdrojů... co je zásadotvorné a kyselinotvorné.... A jedni tvrdí to a druzí něco jiného. Tak se ptám, kde mám hledat pravdu.

Takový chytrolíny mám nejradši.

Autor:  Xeelee [ sob dub 14, 2012 6:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyseliny, zásady

(Jde o duplicitní vlákno, který bude určitě kvůli přehlednosti fóra sloučený s tím už existujícím. Příště použij vyhledávání aspoň pro položení dotazu na správném místě.)

Těžko ti tu někdo může odpovědět, když nevíme, jaký ovoce (a další potraviny?) máš na mysli a odkud čerpáš informace.

Nejlepší je otestovat si reakci tvýho těla na jednotlivý potraviny měřením pH moči. Tatáž potravina může na každýho působit jinak. Navíc typ reakce ovlivňuje spousta dalších faktorů jako je kombinace potravin nebo stres. Obecně je ale ovozel více či méně zásadotvornej a zdraví prospěšnej. Pitvání vlastností pár druhů ovozelu mi přijde zbytečný.

Autor:  Jakub8999 [ ned dub 15, 2012 7:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyseliny, zásady

to je nesmysl... že jedna věc uděálá v tvém těle kyseliny. Třeba jablko??? někde čtu že je kyselinotvrné... a pak čtu že je zásadotvorné...

Autor:  Xeelee [ ned dub 15, 2012 9:47 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyseliny, zásady

Jakub8999 píše:
to je nesmysl... že jedna věc uděálá v tvém těle kyseliny. Třeba jablko??? někde čtu že je kyselinotvrné... a pak čtu že je zásadotvorné...

Nechápu co je nesmysl. Formulace odpovědi mi nedává smysl. To, že nějaká potravina v těle působí zásadotvorně smysl dává. Mohl bys odpověděť na to na co sem se ptal v předchozím příspěvku?

Jablko je samo o sobě zásadotvorný, ale v kombinaci s několika dalšími nepříznivými faktory možná v těle může reagovat kyselinotvorně. Nic ale není černobílý. Nejsou tu jen stavy zásadotvorný vs kyselinotvorný. Reakce plynule přechází ze silně kyselinotvorných do kyselinotvorných, odtud do neutrálních, zásadotvorných a odtud do silně zásadotvorných. Přitom tu nejsou jasně stanovené hranice, protože nikdo přesně nespočítá, kolik během trávení daný potraviny vznikne zásad a kolik kyselin.

Autor:  Jarda [ ned dub 15, 2012 10:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyseliny, zásady

Jakub8999 píše:
Dobrý den. Začal jsem se zajímat o zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny. A když projíždím různé zdroje na internetu- jedni tvrdí o nějakém ovoci, že je kyselinotvorné. Ostatní pak zásadité. Nevím kde mám najít pravdu. Předem děkuji za odpověď.

Lepší je více číst, než zakládat nesmyslně duplicitní témata, je to o individuálních reakcích těla, ne o dané potravině, čili nezkoumejte konkrétní potraviny, ale své reakce na ty konkrétní potraviny.

Autor:  Jarda [ ned dub 15, 2012 10:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

JozefK píše:
Dobrý deň, dlhšie som tu nebol. Nazbieralo sa mi, niekoľko otázok. Mal(mám) som nejakú vyrózu. Teplota cca 37.2C, niekedy bezteploty, taká nepríjemná a nejak sa nemôžem toho zbaviť, stále ma bolí hrdlo hrdlo(mal som s tým aj v minulosti problémy). Snažím sa tabletkám vyhýbať, ale mal som dôležitú prácu, tak som si dal jeden paralen. A zostalo mi po ňom na žalúdku veľmi ťažko, čo som v minulosti nikdy nezaznamenal, trvalo to asi 3hodiny. Takže som si veľmi nepomohol, skôr naopak. Skúsil som to ešte raz a zopakovalo sa to. Nenaznačuje to niečo? Ešte sa chcem spýtať či poznáte Betain HCL, teda či máte s tým skúsenosť?
Ďalej sa chcem spýtať, či poznáte psychofarmaceutikum - Cipralex? Lekár to odporučil jednej mojej známej, tak sa chcem spýtať či existuje aj nejaká iná cesta dostať do mozgu serotín. Teda ak si dobre spomínam, a teda o to tam ide. Už ho v minulosti mala pár mesiacov a potom mala na cca 2roky pohodu. Tak by som rád počul Váš názor. A ešte som ničo chcel, ale nemôžem si spomenúť.
Veď ja sa ozvem \":D\"

Ďakujem pekne

Naznačuje to, že by jste toto chemické svinstvo jíst neměl, jinak betain HCl pochopitelně znám a pokud máte špatný krkací test, tak ho klidně užívejte. Svojí známé doporučte přemýšlet, proč to potřebuje, většinou je to o nedostatku hořčíku a jinak rozchodnice růžová funguje podobně a bez vedlejších účinků. Na paměť je dobré odkyselení, čili sám řešte pH a vzpomenete si snadno.

Autor:  JozefK [ pon dub 16, 2012 1:54 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Jarda píše:
Naznačuje to, že by jste toto chemické svinstvo jíst neměl, jinak betain HCl pochopitelně znám a pokud máte špatný krkací test, tak ho klidně užívejte. Svojí známé doporučte přemýšlet, proč to potřebuje, většinou je to o nedostatku hořčíku a jinak rozchodnice růžová funguje podobně a bez vedlejších účinků. Na paměť je dobré odkyselení, čili sám řešte pH a vzpomenete si snadno.

Ďakujem. Svoje pH riešim. Ten krkací test bol u mňa bez reakcie, robil som si ho už dávnejšie. Preto sa na to pýtam. Už som to aj s Vami riešil, no vtedy sme sa nedostali k tomuto Betainu HCL.
horčík. Tušil som, že to napíšete. Odkiaľ ho je najlepšie zobrať?
A rozchodnice růžová, ako sa pripravuje? Alebo čo sa s tým robí? Inak raz som čítal Vašu reakciu, že psychofarma je cesta do hrobu. Môžte mi to napísať hlbšie?

Ďakujem

Autor:  Jakub8999 [ pon dub 16, 2012 4:01 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

To mi jedna potravina změní celou kyselst těla, že je to měřitelné?

Autor:  Jakub8999 [ pon dub 16, 2012 4:39 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Ty nepříznivé faktory myslíš co?? Co způsobí že jablko reaguje kyselinotvrně?

Autor:  Xeelee [ pon dub 16, 2012 11:30 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Jakub8999 píše:
To mi jedna potravina změní celou kyselst těla, že je to měřitelné?

Záleží na množství.

Autor:  Xeelee [ pon dub 16, 2012 11:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Jakub8999 píše:
Ty nepříznivé faktory myslíš co?? Co způsobí že jablko reaguje kyselinotvrně?

Vždyť už sem to tu psal. Prostuduj si tohle vlákno. Tohle se blbě vysvětluje někomu kdo nemá s problematikou žádný zkušenosti a nechápe souvislosti. Tady asi pomůže jen starý dobrý poctivý studium.

Autor:  Jarda [ pát dub 20, 2012 10:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

JozefK píše:
Ďakujem. Svoje pH riešim. Ten krkací test bol u mňa bez reakcie, robil som si ho už dávnejšie. Preto sa na to pýtam. Už som to aj s Vami riešil, no vtedy sme sa nedostali k tomuto Betainu HCL.
horčík. Tušil som, že to napíšete. Odkiaľ ho je najlepšie zobrať?
A rozchodnice růžová, ako sa pripravuje? Alebo čo sa s tým robí? Inak raz som čítal Vašu reakciu, že psychofarma je cesta do hrobu. Môžte mi to napísať hlbšie?

Ďakujem

O HCl a betainu i hořčíku je toho zde tolik, že to znovu opisovat nemíním, prostě čtěte, nic jiného není třeba a rozchodnice růžová se používá mletý kořen, cca lžička denně, do trochy vody a po pár minutách vypít.

Stránka 2230 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/