Třeba takový výrobce napodobeniny se na lázeňských oplatcích s obsahem hydrogenovaných tuků nestydí napsat, že se jedná o tradiční recepturu. Tradiční to však nemohlo být ani za první světové války, kdy platil všeobecný zákaz průmyslové výroby oplatek.
Pokud bych potřeboval vyrobit teplotně odolnou krémovou náplň, tak při ruční výrobě (doma a v manufaktuře) použiji máslo a na polevy panenský kokosový tuk a dort uložím do chlaďáku a při průmyslové výrobě z důvodů vyššího zisku, skladování a přepravy frakcionovaný palmový tuk (bod tání je 38 – 43°C) s vysokým obsahem nasycených tuků (samozřejmě vyprodukovaný v souladu s udržitelným rozvojem), ale z důvodu trvanlivosti se v praxi spíše používá ztužený rostlinný tuk (margarín), přičemž částečně hydrogenovaných šméček s obsahem uměle vzniklých TFA (trans-mastné kyseliny) na našem trhu prý ubývá, ale věřte tomu, když výrobcům na našem zdraví vůbec nezáleží.
https://cs.medlicker.com/1206-palmovy-olejhttps://www.vitalia.cz/clanky/ne-ztuzene-ale-castecne-ztuzene-tuky-jsou-problem/http://www.epicurea.cz/vyroba.htmlhttps://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/radomir-dohnal-palmovy-olej-zlo-ktere-nejde-jen-tak-zakazathttp://www.osel.cz/7650-prestanme-demonizovat-tuk.html