Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=238
Stránka 2630

Autor:  lucinda21 [ pát črc 26, 2013 11:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Dobrý den,
vitariáni, alias syrováci, si dělají koktejly tohoto typu: salát (například listy špenátu), dají to do mixeru, plus trochu vody. Chuť je nepříjemná, ale když si přidají banán, pak jsou tyto koktejly velmi chutné. Vitariáni v USA to hodně doporučují. Jaký je Váš názor? Vím, že míchat ovoce se zeleninou by se nemělo, ale samotný koktejl jen ze salátu do dětké pusinky nedostanu.

Autor:  TomasV [ sob črc 27, 2013 4:12 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

lucinda21 píše:
Dobrý den,
vitariáni, alias syrováci, si dělají koktejly tohoto typu: salát (například listy špenátu), dají to do mixeru, plus trochu vody. Chuť je nepříjemná, ale když si přidají banán, pak jsou tyto koktejly velmi chutné. Vitariáni v USA to hodně doporučují. Jaký je Váš názor? Vím, že míchat ovoce se zeleninou by se nemělo, ale samotný koktejl jen ze salátu do dětké pusinky nedostanu.

Ovoce by se skutečně nemělo míchat se zeleninou,ale listová zelenina by neměl být problém ,viz.knižky od Victoria Boutenko.

Autor:  Jantar [ ned črc 28, 2013 12:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

která ta zelenina je proti vedru? Vím že to tu někde jarda psal ale nemůžu to najít. Byl to Celer, zázvor, křen nebo něco takovýho. Ale už fakt nevím.

Autor:  Renka [ ned črc 28, 2013 10:38 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

řapíkatý celer

Autor:  Jantar [ pon črc 29, 2013 2:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

a jí se listy nebo kořen?

Autor:  redbat [ pon črc 29, 2013 3:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

je sa cela nadzemna cast - stonky s listami... neviem aky koren ma tento rapikaty zeler,,, http://www.agrotrans.sk/produkty/osiva/ ... r-stopkovy - urcite sa moze aj koren ale u rapikateho zeleru ide predovsetkym o tu nadzemnu cast

potom mas zeler bulvovy a ten tvori ten velky koren - bulvu http://www.agrotrans.sk/produkty/osiva/ ... er-bulvovy

Autor:  Rostislav [ pon črc 29, 2013 9:19 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

´Chtělo by to pořádnou tabulku

Autor:  petrap [ úte črc 30, 2013 10:03 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Zdravím.
Poslední měsíce zjišťuji, že každé ráno po probuzení mám silně kyselo v ústech. Moje PH je spíše kolem 6.Někdy bych to viděla i pod. \":(\"
Posledních pár dnů se mi však stává, že kyselo mám úplně po všem co dostanu do úst. Včera jsem snědla banán, a místo , aby v ústech zůstala sladká chuť, je opět kyselá. Dělá mi to i když se napiji bylinkového čaje a nebo čisté vody.
Znamená to, že tělo je silně překyseleno?
Pravdou je, že moje tělo nemá nedbytek energie. Spíše bych viděla roky trvající únavový syndrom. Padající vlasy,suchá kůže na celém těle, občas ekzém, poslední 2,5 roku váhový nárust 10-12kg. Rozhodně se nepřejídám. Spíše jím méně.
Po melounu se mi vždy PH srovnávalo. Když jsem si večer dala větší množství, ranní moč byla 7. Před dvěma dny PH pod 6.

Autor:  Sagan [ čtv srp 01, 2013 9:33 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Dobry den,
chcem sa opytat na pohanku a ine obilniny.
Pan Jarda, viem, ze obilniny neodporucate konzumovat vo velkom, pretoze su kyselinotvorne a zahlienujuce. Ako je to vsak, ked sa obilniny namocia na tych 12-24 hodin? Su aj potom kyselinotvorne alebo naopak zasadotvorne? Mam na mysli obilniny ako ovos, zito, jacmen, spalda. Jedavam ich tak 3x do tyzdna.
A taktiez ma zaujima to iste u pohanky. Konzumujem ju namocenu skoro kazdy den, bud ako ranne jedlo s ovocim alebo na veceru so zeleninou. Povedala by som, ze je zakladom mojej stravy, obcas vystreidana namocenou obilninou, strukovinou, alebo semenami rozneho druhu-sezam,mak slnecnica.
Dakujem za odpoved.

Autor:  Jarda [ sob srp 31, 2013 7:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Jana5555 píše:
Dobry den, mam docela vyresene PH moci ( i kdyz je to sakra prace!!), ale trochu mi trapi PH slin. Po probuzeni je to dobry, vetsinou 6.4, nekdy trochu vis, ale v prubehu dne je temer porad kyselejsi, nez PH moci. Co s tim ?
Priklad jidelnicku:

osmoticka voda+citron
stava (celer, okurka, jablko)
stava (celer, okurka, mrkev)
Snidane(9h): tvaroh se lnenym olejem a seminky, kefir
stava (celer, okurka, mrkev, repa)
Obed(13h): listova zelenina, paprika, par orechu, avokado
napoj - zeleny jecmen
Vecere(ted v lete az kolem 18.30h): dusena a syrova zelenina + ryba, zelenina + cocka, zelenina + jahly atd.

Predem dekuji

To moc strava neovlivní, spíše emoce, sliny odrážejí stav zásaditých látek v játrech a ve slinivce. Jednoznačně je potřeba docílit celkového zklidnění, třeba meditací.

Autor:  Jarda [ sob srp 31, 2013 7:45 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

lucinda21 píše:
Dobrý den,
vitariáni, alias syrováci, si dělají koktejly tohoto typu: salát (například listy špenátu), dají to do mixeru, plus trochu vody. Chuť je nepříjemná, ale když si přidají banán, pak jsou tyto koktejly velmi chutné. Vitariáni v USA to hodně doporučují. Jaký je Váš názor? Vím, že míchat ovoce se zeleninou by se nemělo, ale samotný koktejl jen ze salátu do dětké pusinky nedostanu.

Uvedená směs je obecně doporučována a nebývá s ní žádný problém. Ona listová zelenina je přeci jen trochu něco jiného.

Autor:  Jarda [ sob srp 31, 2013 7:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

petrap píše:
Zdravím.
Poslední měsíce zjišťuji, že každé ráno po probuzení mám silně kyselo v ústech. Moje PH je spíše kolem 6.Někdy bych to viděla i pod. \":(\"
Posledních pár dnů se mi však stává, že kyselo mám úplně po všem co dostanu do úst. Včera jsem snědla banán, a místo , aby v ústech zůstala sladká chuť, je opět kyselá. Dělá mi to i když se napiji bylinkového čaje a nebo čisté vody.
Znamená to, že tělo je silně překyseleno?
Pravdou je, že moje tělo nemá nedbytek energie. Spíše bych viděla roky trvající únavový syndrom. Padající vlasy,suchá kůže na celém těle, občas ekzém, poslední 2,5 roku váhový nárust 10-12kg. Rozhodně se nepřejídám. Spíše jím méně.
Po melounu se mi vždy PH srovnávalo. Když jsem si večer dala větší množství, ranní moč byla 7. Před dvěma dny PH pod 6.

Patrně vás likviduje stres, to se pak pH celkem těžko rovná. Pokuste se vysledovat časy, kdy to je nejhorší a třeba pokud se budíte mezi 2-4 hodinou ranní, patrně máte vysoký kortizol, což tělo nutí dělat zásoby tuku ve střední části těla. Pokud tomu tak bude, jednoznačně se zklidnit i za cenu přežírání a uvidíte ten paradox, kupodivu většina lidí začne spíše hubnout a srovná se jim spousta problémů.

Autor:  Jarda [ sob srp 31, 2013 7:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Sagan píše:
Dobry den,
chcem sa opytat na pohanku a ine obilniny.
Pan Jarda, viem, ze obilniny neodporucate konzumovat vo velkom, pretoze su kyselinotvorne a zahlienujuce. Ako je to vsak, ked sa obilniny namocia na tych 12-24 hodin? Su aj potom kyselinotvorne alebo naopak zasadotvorne? Mam na mysli obilniny ako ovos, zito, jacmen, spalda. Jedavam ich tak 3x do tyzdna.
A taktiez ma zaujima to iste u pohanky. Konzumujem ju namocenu skoro kazdy den, bud ako ranne jedlo s ovocim alebo na veceru so zeleninou. Povedala by som, ze je zakladom mojej stravy, obcas vystreidana namocenou obilninou, strukovinou, alebo semenami rozneho druhu-sezam,mak slnecnica.
Dakujem za odpoved.

Patrně i tak budou kyselinotvorné, z obilovin jsou zásadotvorné tuším akorát proso a pohanka. Ona občasná konzumace není zase takový problém, ale denní konzumace určitě problematická je.

Autor:  Anna1 [ ned zář 08, 2013 12:19 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Vážený pane Zajíčku,
čtu si tu již několik hodin příspěvky a Vaše odpovědi na ně a uvrhlo mě to do hluboké deprese. Nevím co jíst. Moc Vás prosím, jestli sem nemůžete napsat váš týdenní jídelníček.
Za druhé bych se chtěla zeptat, jestli kupujete bio zeleninu, nebo jaký máte názor na příjem pesticidů v ní.
Ještě bych k mým dvěma otázkám připojila jednu:
Uvádí se, že by člověk měl denně přijmout okolo 1000 mg vápníku v půl kilu jogurtu (stejně jako mléka či tvarohu) je ho asi 900 mg, což si umím představit,že lze za den zkonzumovat, ale vy píšete, že tyto produkty (až na čerstvé kozí mléko a domácí kozí jogurt, přičemž by mě zajímalo, v čem je kozí pro tělo lepší než kravské) jsou pro tělo nezdravé. Zajímalo by mě proč. Nevařené mléko asi zahleňuje, ale v čem je špatný jogurt, sýr, kefír a tvaroh? Dále bych se moc ráda dozvěděla, kde mám nabrat zmiňované doporučenné denní množství vápníku, když například v doporučovanných mandlích jeho ve 100 g 250 mg, a tolik by se denně asi sníst nemělo (jaké je jejich doporučenné množství?). Nejvíce v zelenině je v brokolici, kde ve 100 g je ho asi 100 mg. V sojových bobech je ho ve 100 g asi 250 mg. Abych to shrnula, když jsem si četla tabulku s obsahy vápníku, jednoznačně mi přišlo, že bych toho musela denně sníst veliké množství, abych do sebe dostala doporučenné denní množství vápníku bez mléčných výrobků.
Mockrát děkuji za odpovědi.
Anna

Autor:  martina72 [ čtv zář 12, 2013 10:42 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny

Zkusila jste jíst kvalitní bílé křídy? Musí to být ty nejlepší, sněhobílé, jemně mleté, bez přísad, české. Moje žena je v těhotenství s oblibou konsumovala.

Stránka 2630 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/