Vicoto píše:
dobrý den, chtěl jsem se zeptat, mám již asi dva roky problémy se zahleňováním nosohltanu, postupně jsem si prošel detoxikací od pana Jonáše, zjistil se mi i větší množství parazitů, se sídlem v uších, tedy jsem prodělal léčbu léky proti parazitům, nicméně problém se zahleňováním i když v menší míře přetrvává. Musím se přiznat, že jím již mnoho let mnoho masa (na mléko jsem alergický) a v poslední době, díky práci, se stravuji zejména v restauracích. Začínám zjištovat, kdy jsem si i nyní několik dní sám vyzkoušel rapidní snížení příjmu masa a snahu od odkyselení organizmu, velkým příjmem zeleninových šťáv, že se mi hleny tvoří opravdu podstatně méně. Nevím ovšem jestli to je změnou ph prostředí v mém tělě, nebo spíše nedostatkem "dráždivých" látek pro organizmus. Můj dodat ovšem směřuje ale jinam, jelikož předpokládám to co mi hleny způsobuje zodpovědět nikdo takto nebude moci. Poměrně hodně sportuji, cca 5x týdně, hodně i posiluji a tím potřebuji více bílkovin, než běžný nesportovec. Piji také velmi mnoho tekutin, zejména vody, cukr téměř nepoužívám, jen před sportem. Pokud se smířím s tím, že nebudu jíst tolik masa, když tak aspoň ryby, apod, tak kde vezmu chybějící bílkoviny. Ano lze to i z luštěnin, ale také nelze jíst luštěniny každý den, resp. dvakrát denně. Chtěl jsem se zeptat jak se díváte na moderní bílkovinové přípravky používané např. v kultiristice, které obsahují syrovátkový protein, velké množství těch podstatných aminokyselin, apod. Lze tuto výživu považovat za zdravou, která v těle nezpůsobuje kyselost, resp. pokud ano, na jaké cca stupnici kyselosti pro organizmus se můžou tyto přípravky nacházet? Díky za odpověď, Pavel.
To bych na to maso nesváděl, spíše se zabývejte obilím a škrobem, tam bude patrně problém. Třeba přírodní maso se zeleninou nemůže dělat problém, ale obalovaný řízek s bramborem, nebo svíčková s knedlíkem, tam problém určitě bude. Uvedené přípravky jsou pochopitelně plně použitelné, ale třeba syrovátka může také dělat potíže, to bych raději šel do čistých aminokyselin třeba BCAA, lysin a další a dobře funguje i kolagen, ten tlumí záněty docela slušně. Jinak nestrávené bílkoviny vždy budou dělat problém a je jedno z jakého budou zdroje. Je potřeba je jíst maximálně rozděleně do celého dne, jinak problém určitě způsobují.