cathyc píše:
Ja som to naozaj myslela vážne, že na odpoveď nečakám. Bola to len rečnícka otázka a tieto vraj argumenty ma naozaj pobavili. Tak sorry. Možno raz nájdeme inú tému v ktorej sa zhodneme. Obhajobu svojho životného postoja považujem za zbytočnú, pretože nemám dôvod ho niekomu vnucovať. Bol by to neefektívny a zbytočný počin.
Mne sa argumenty ktoré teraz propagujem tiež zdali smiešne - v minulosti.
Lebo všetko čo som sa dovtedy dozvedel, silno odporovalo tomu novému, čo ku mne prichádzalo.
Ale keď som si uvedomil, že sú v podstate len TRI ODPORÚČANIA V STRAVOVANÍ (masovo rozšírené), a to typu : Z KAŽDÉHO ROŽKU TROŠKU, MORÁLNA VÝŽIVA (vegánstvo, makrobiotika, vitariánstvo a iné formy), a doporučenia WHO (čo je jeden veľký podvod...), tak som si povedal, že veľmi rád otvorím dvere štvrtému smeru, ktorý mi dával logiku. A ním je určitá modifikácia NÍZKOSACHARIDOVÉHO STRAVOVANIA, ktoré síce patrí do "väčšej rodiny nízkosacharidových stravovaní", ale - nemá nič s Atkinsonom, lebo tak, ako vysokosacharidová strava môže znamenať potraviny typu ovocie a zelenina, ale aj potraviny typu obilniny a strukoviny, tak aj nízkosacharidová strava môže byť rôzne poskladaná. Ja som si vybral taký typ, kde je veľa tukov, a stredne bielkovín, a potraviny sú živočíšneho pôvodu, lebo mäso a masť sa nebráni pred "votrelcami" tak, ako sa bránia semená a niektoré plody. A vyzerám každý deň lepšie (sorry)... Akurát samozrejme - na odstrániene parazitov, a rôznych nečistôt v organizme (z období obilninovej stravy + sladkosti...) mi moja strava sama o sebe nepostačí. Preto nevyzerám ako "Ken". Ale rozhodne vyzerám statne a vyrovnanejšie, ako kedykoľvek predtým.
Teraz si nič neber osobne, Cathyc. Ja len to, že ... ak si predstavím vitariánku (Ty ňou nie si, a už vôbec nie dlhodobo), tak... si predstavím večne usmievajúcu, ale zároveň nevyrovnanú osobu, ktorá príliš rada sníva, má jemnučký hlások ako víla, vie sa ľahko uraziť, a nevie sa "obracať" v reálnom svete, chce utiekať niekde "mimo", a je nahnevaná na celý svet. NEVRAVÍM, ŽE SI TO TY. Vravím, že taká môže byť väčšina žien (a samozrejme AJ MUŽOV), ktorí sú dlhodobo na vitariánskej strave, kde sa konzumuje len rastlinná potrava (pár gramov tuku a bielkovín z kefíru nič nezachráni...)...
Totiž - človek potrebuje výbojnosť... Rastlinná RAW strava (aj varená...rastlinná...ale tá menej...) je príliš "krehká", a vytvára krehké telo, ktoré síce je čisté, ale čisté je aj telo konzumujúce živočíšne výrobky - bez bielych jedov, a vo vhodnom pomere jednotlivých potravín a makronutrientov. No na rastlinnej raw strave nečakaj svalnatú postavu, čakaj len šľachy - v lepšom prípade (na ktoré sa tak "odvolávajú" vitariáni, ktorí vravia, že človek má byť štíhlunkí, šľachovitý, a má pripomínať podvýživeného inda)... Bielkoviny pomáhajú svalom, aby neartrofovali... Ak neprijímaš v strave bielkoviny (alebo ich prijímaš len pár gramov..), tak si musí pečeň vytvárať zo sacharidov bielkoviny... čo je značná záťaž pre ňu... a aj pre celé telo.
Ľudské telo nie je zostrojené na tak enormné množstvo sacharidov, a už vôbec nie na tak enormné množstvo sacharidov z ovocia.
Ak sa pri určitom druhu potravín so súčasným športovnaím nebuduje svalstvo, tak.... SÚ TO NEVHODNÉ POTRAVINY na to, aby sa konzumovali primárne.Ak sa pri určitom druhu potravín so súčasným športovaním svalstvo buduje (očividne), tak .... EŠTE TO NEZNAMENÁ, že tie potraviny nešpinia organizmus (kurča s ryžou, zemiaky s hovädzím, koláč, tuniak s cestovinami, jogurt s ovocím)
Ale ak sa pri určitom druhu potravín a súčasným športovaním svalstvo očividne buduje, a zároveň sa organizmus neznečištuje, tak... tam je záruka, že sme si zvolil vhodný stravovací režim.
dieta