outdoor píše:
složité téma to je, osobně procházím změnou už mnoho let a hledám si svojí cestu...
dost se inspiruji makrobiotikou, přijde mi, že má hlavu a patu a věci jsou tam celkem logické (což mi vyhovuje)
ALE..taky je to co člověk, to názor...
Jeden čas jsem vysadil pečivo (a to jsme už jedli pouze domácí kvas. chléb), přešel jsem a jedl hlavně obiloviny (často celozrnné na kaši), po nějaké době člověk zjistí, že jídlo ve formě "kaší - hodně vody" pro člověka co dělá i fyzickou činnost není vždy to pravé, zařadit i chleba (pečivo - kvalitní) nemusí být vůbec špatné, naopak vhodné....
Tak jsem se vrátil zpět k celozrnnému celožitnému bio domácímu kváskovému chlebu a nemůžu říct, že bych se cítil hrozně, naopak necítím tak brzo hlad a ještě si i pochutnám...
je jasné, že 95%kupovaných věcí je hrozných, tak je lepší dělat si věci sám a pořádně a udělat si na to i čas...
Ono by to nebylo tak špatné pokud by místní zákazník většinově kvalitu vyžadoval, ovšem to by se muselo lidem v hlavách rozsvítit, tak třeba časem se to povede. Pokud by ty kafilérní speciality nikdo v obchodech nekupoval, tak by je pochopitelně ani nikdo neprodukoval.