elisen : tvoje jablká budú zdravšie ako konvenčné, ale nebudú také čisté ako si myslíš... no vždy je to lepšia varianta. A keď budeš piť "bio mlieko" a jesť "bio mäso", tak za pár rokov ( XY ) dostaneš "bio rakovinu". Radšej konvenčnú zeleninu, ovocie, oriešky a pseudoobilniny, ako hovädzie a mlieko z Himalájí.
to all : Mimochodom, dnes v posilňovni radil jeden "kamoš" dievčaťu na odvodnenie to, nech prestane používať soľ, čo jej samozrejme prišlo ako strelené ( ako by ochutila mäso s ryžou ? ). Vyriešil som to jednoducho - navrhol som jej soľ himalájsku, ktorú samozrejme nikto z posilňovne nepoznal. No na druhej strane, bez soli by si "cvičenci" nevedeli predstaviť život ... čím by ochutili toľko mäsa, cestovín a ryže ? Našťastie, ja to neriešim. Zredukoval som príjem bielkovín z 1,1g/kg hmotnosti tela na 0,8g/kg hmotnosti tela, a som spokojný. Aha, a aby som sa vyjadril ku téme
, solím len himalájskou, a len málo.
Inak slovné spojenie "biele jedy" je fakt podarené : mlieko, soľ ( kuchynská, morská ), cukor, múka.... sranda, že sú všetky biele/belavé...zabudol som ešte na nejaký biely jed, ktorý používa väčšina populácie v kuchyni ?
Ano zapomněl, patří tam i tuk, hlavně ten zdravý umělý margarín, který nám vymyslel Adolf za války a do dnešního dne se do lidí ten sajrajt cpe a ještě se tomu dělá reklama.