Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Brambory
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=484
Stránka 45

Autor:  Jarda [ stř zář 28, 2011 8:19 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Brambory

RaDu píše:
Jsou brambory pečené v troubě na sucho hlenotvorné.Jak moc škodí k nim jíst máslo.

Pro lidi s kandidou, vhodné určitě nejsou, ale jinak v nich nevidím problém. Jen si uvědomte jak výborná je kombinace pečený brambor, čerstvý tvaroh a kousek másla. Pokud přidáte třeba pažitku, libeček, nebo petrželku, tak to nemá chybu a jednou za čas naprosto bez výhrad. Mimochodem na této stravě zde žilo množství lidí pomalu celý život a celkem nic jim nechybělo i když zase je potřeba dodat, že šlo o jiné brambory, jiný tvaroh a jiné máslo.

Autor:  Host [ čtv zář 29, 2011 10:17 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Brambory

Naprostý souhlas. Zhruba 1x týdně si brambory na sucho upeču ve skleněné míse. Na talíři pokropím řepkovým olejem a rozmačkaným česnekem, posypu cíbím/bylinkami, osolím HS a popíjím k tomu hustý kefír z TH. Oni ti předkové věděli co je dobré...

Autor:  ovekyska [ čtv zář 29, 2011 12:09 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Brambory

mne je velmi luto , ze taketo jedlo proste nemozem, hoci pecene zemiaky milujem, kombinacia zemiaky tuk a kefir ma tak zduje + este pekna zapcha, ze sa im radsej budem vyhybat.
mozno tam vadi ten kefir, pretoze obcas mame pecene zemiaky s cviklou alebo hokkaido a to mi tak blbo nebyva. kazdopadne, candida - zemiaky a tuk nic moc.

Autor:  Jarda [ čtv zář 29, 2011 9:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Brambory

Host píše:
Naprostý souhlas. Zhruba 1x týdně si brambory na sucho upeču ve skleněné míse. Na talíři pokropím řepkovým olejem a rozmačkaným česnekem, posypu cíbím/bylinkami, osolím HS a popíjím k tomu hustý kefír z TH. Oni ti předkové věděli co je dobré...

Tak určitě to nejde srovnat s umělohmotnou pizzou, ale zase to člověk snadněji přežije.

Autor:  Jarda [ čtv zář 29, 2011 9:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Brambory

ovekyska píše:
mne je velmi luto , ze taketo jedlo proste nemozem, hoci pecene zemiaky milujem, kombinacia zemiaky tuk a kefir ma tak zduje + este pekna zapcha, ze sa im radsej budem vyhybat.
mozno tam vadi ten kefir, pretoze obcas mame pecene zemiaky s cviklou alebo hokkaido a to mi tak blbo nebyva. kazdopadne, candida - zemiaky a tuk nic moc.

Tak to máte pravdu, kandidě brambory vyloženě chutnají.

Autor:  Nickname [ pát bře 14, 2014 2:19 pm ]
Předmět příspěvku:  ,,Pravda,, o bramborách

Zdravím pane Jardo,

mohl by jste se prosím vyjádřit stručně a výstižně k tomuto článku? Jíte totiž syrové brambory a tak by mě to zajímalo jak to vnímáte. Děkuji za Váš čas.

http://www.jimejinak.cz/2011/07/pravda-o-bramborach/

Autor:  martina72 [ pát bře 14, 2014 5:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: ,,Pravda,, o bramborách

Dotaz je na Jardu, ale snad se mohou vyjádřit i jiní.
Celý článek je kravina a je s podivem, že někteří lidé to píší, jiní zase se tím zabývají, snad ze setrvačnosti, totiž, co je psáno to je dáno a říkali to v telce a psali to v novinách.
V éře internetu je potřebí fotrovat to nezměrné množství informací a podnětů v tom smyslu, že je potřebí mnohem více přemýšlet. Což ani tak nebolí, ale žere to čas, možná i energii.
Brambory jsou jednak lácí a objemem a dostupností zachráncem chudých (a na chvíli chudým, který má třeba i hlad, se může stát každý), jednak jsou velmi chutné na milion způsobů (tedy i mlsek).
A za další - skoro každý nemocný člověk, s lecčíms, vám řekne, že brambory v nějaké jemné úpravě byly jeho prvním nebo prvním dlohodobě snášeným jídlem v situaci velmi špatného a poškozeného metabolismu a trávení.
Co chcete víc?

Autor:  Nickname [ pon bře 17, 2014 7:10 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: ,,Pravda,, o bramborách

díky Martino za odpověd.
Je pravda že informací je hodně, tak potom čemu věřit že! Takže se zeptám zde kde už se najdou lidé se zkušenostma. Párkrát jsem je syrové snědl a žiju \":mrgreen:\" sice nechutnaly po oříšcích, nebyly totiž od Lojzy \":)\"
ještě jednou díky \":wink:\"

Autor:  Kachně [ pon bře 17, 2014 7:46 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: ,,Pravda,, o bramborách

Jo, to jsou ti vtipálci, co se zabejvaj solaninem v bramborách a přitom maj všude fazole. Po bramborách se ještě nikdo neotrávil, ale po fazolích už spousty lidí, jedu totiž obsahujou mnohem víc.

Autor:  pecador [ stř bře 19, 2014 3:46 am ]
Předmět příspěvku:  Re: ,,Pravda,, o bramborách

Téměř pro všechny potraviny všeobecně platí, že tepelná úprava je připravuje o řadu cenných látek a naopak teplem že v nich vznikají některé nebezpečné látky, např. cykl. arom. uhlovodíky (benzpyren a pod.) Říká se "Bůh nám dal plody země a ďábel kuchaře".

Autor:  pv33 [ stř bře 19, 2014 9:20 am ]
Předmět příspěvku:  Re: ,,Pravda,, o bramborách

pecador píše:
Téměř pro všechny potraviny všeobecně platí, že tepelná úprava je připravuje o řadu cenných látek a naopak teplem že v nich vznikají některé nebezpečné látky, např. cykl. arom. uhlovodíky (benzpyren a pod.) Říká se "Bůh nám dal plody země a ďábel kuchaře".

Je to tak jak pises, ale brambory jsou podle nekterych guru na leceni trochu vyjimkou. Ti tvrdeji, ze varenim z nich dostanes ve vstrebatelne forme to, co v syrove ne, viz napriklad dr Vickers, ktery ma kliniku na lecbu podle Gersona. Rovnez tvrdi, na rozdil od zde zminovaneho clanku http://www.jimejinak.cz/2011/07/pravda-o-bramborach/, ze brambory organizmus neprekyseluji, ale pusobi zasadite. A velkou hodnotu u brambor vidi v drasliku. Stejne jako Airola, Christopher a Schulze, kteri ale na draslik pouzivaji pouze vyvar z brambor nebo z bramborovych slupek a ne cele brambory. Jinak jeste k pouziti brambor, ma je i jako povolenou soucast sve protirakovinove diety dr Budwigova. Takze tim, co napsala nejaka Helena ve zminenem clanku bych se moc nezabyval \":)\" .

Autor:  fox [ stř bře 19, 2014 3:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: ,,Pravda,, o bramborách

pv33 píše:
... na rozdil od zde zminovaneho clanku http://www.jimejinak.cz/2011/07/pravda-o-bramborach/, ze brambory organizmus neprekyseluji, ale pusobi zasadite. A velkou hodnotu u brambor vidi v drasliku. Stejne jako Airola, Christopher a Schulze, kteri ale na draslik pouzivaji pouze vyvar z brambor nebo z bramborovych slupek a ne cele brambory. Jinak jeste k pouziti brambor, ma je i jako povolenou soucast sve protirakovinove diety dr Budwigova.

uvedené vlastnosti se týkají syrových nebo i tepelně upravených brambor ? díky

Autor:  Kachně [ stř bře 19, 2014 9:30 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: ,,Pravda,, o bramborách

pecador píše:
Téměř pro všechny potraviny všeobecně platí, že tepelná úprava je připravuje o řadu cenných látek a naopak teplem že v nich vznikají některé nebezpečné látky, např. cykl. arom. uhlovodíky (benzpyren a pod.) Říká se "Bůh nám dal plody země a ďábel kuchaře".

Tak to nám dal ďábel asi Babicu.
A nevím kolik je v česku pánbíčkářů, ale moc ne. I když na tomhle fóru jich bude možná hodně.

Autor:  pv33 [ čtv bře 20, 2014 10:59 am ]
Předmět příspěvku:  Re: ,,Pravda,, o bramborách

fox píše:
uvedené vlastnosti se týkají syrových nebo i tepelně upravených brambor ? díky
V protokolech vyse uvedenych autoru jde vzdy o tepelnou upravu. Pouze v protirakovinovych navodech Breusse a patera Ferdy se pouziva stava ze syrovych brambor. Ale lehce jsem prolitnul sve zdroje a nenasel jsem cerne na bilem primo u brambor, ze pusobi zasadite, i kdyz jsem to nekde cetl. Jen jsem nasel, ze pusobi zasadite vyvar z brambor nebo v pripade dr Schulze presneji vyvar ze slupek z brambor, ale tam je i cesnek, cibule a dalsi soucasti.
Nejvic brambory vyuziva Gersonova lecba, jak samotne varene ve slupce nebo pecene (nikdy ne smazene na oleji), tak jako soucast Hippokratovy polevky. Doporucuji brambory jak na obed, tak k veceri.

Autor:  fox [ čtv bře 20, 2014 12:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: ,,Pravda,, o bramborách

pv33 děkuji, to jsou dobré zprávy . .

Stránka 45 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/