Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 12:50 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte črc 19, 2011 8:52 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Pane Jardo, říkáte, že houbička rozloží bílkoviny v mléce a tím zamezí jeho hlenotvornosti. Působí stejně i jogurtové kultury?

Ano, skoro stejně, prostě laktíci rozloží laktózu a pak nemá co žrát kvasinka, co je již rozložené, to většinou neškodí. Plně odstranit hlenotvornost asi nedovede nic, to je dáno větším obsahem bílkoviny a rozloží se pouze část.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte črc 26, 2011 9:29 pm 
Offline

Registrován: ned úno 28, 2010 11:25 pm
Příspěvky: 218
Jarda píše:
To je skvost a určitě se jí nedá nic vytknout.

Musím teda říct, že co jsem začal pít žinčicu tak jsem překvapený z jejich účinku. Pokud to tak můžu napsat tak stolici mám jak vínu takouvou se přiznám, že jsem ještě skoro neviděl. Vřele doporučuji všem, ale je zapotřebí ji shánět u skutečně prověřených lidí! Chci se jenom zeptat p. Jardy jestli nevadí pokud dlouhodobě třeba půl roku budu pít každý den litr žincice a jestli dlouhodobé úžívání nezanáší nějakým způsobem tělo, děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř črc 27, 2011 1:00 am 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Sikora píše:
Musím teda říct, že co jsem začal pít žinčicu tak jsem překvapený z jejich účinku. Pokud to tak můžu napsat tak stolici mám jak vínu takouvou se přiznám, že jsem ještě skoro neviděl. Vřele doporučuji všem, ale je zapotřebí ji shánět u skutečně prověřených lidí! Chci se jenom zeptat p. Jardy jestli nevadí pokud dlouhodobě třeba půl roku budu pít každý den litr žincice a jestli dlouhodobé úžívání nezanáší nějakým způsobem tělo, děkuji

par tyzdnov dozadu som vyuzila, ze bol poruke zdroj zincice, tak pre mna je to teda fakt pochutka, no pit ju dlhodobo a denne a este k tomu take mnozstvo si neviem predstavit, mna osobne dost zahlienovala, dokonca viac, ako domaci kefir z kravskeho mlieka. osobne by som ju pokojne dlhodobo vedela zniest tak 3dl 2x do tyzdna.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř črc 27, 2011 9:13 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Sikora píše:
Musím teda říct, že co jsem začal pít žinčicu tak jsem překvapený z jejich účinku. Pokud to tak můžu napsat tak stolici mám jak vínu takouvou se přiznám, že jsem ještě skoro neviděl. Vřele doporučuji všem, ale je zapotřebí ji shánět u skutečně prověřených lidí! Chci se jenom zeptat p. Jardy jestli nevadí pokud dlouhodobě třeba půl roku budu pít každý den litr žincice a jestli dlouhodobé úžívání nezanáší nějakým způsobem tělo, děkuji

Pokud vám nijak nevadí, tak v tom nevidím problém a určitě se dá doporučit i dlouhodobě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř črc 27, 2011 10:09 pm 
Offline

Registrován: úte zář 21, 2010 5:14 pm
Příspěvky: 71
Bydliště: Zlín
Jarda píše:
Ano, skoro stejně, prostě laktíci rozloží laktózu a pak nemá co žrát kvasinka, co je již rozložené, to většinou neškodí. Plně odstranit hlenotvornost asi nedovede nic, to je dáno větším obsahem bílkoviny a rozloží se pouze část.

Doslechl jsem se,že kasein v mléce je prý pro tělo škodlivý a že ani kefírové houbičky ho nedovedou z mléka "odstranit". Myslíte,že je to tak?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv črc 28, 2011 7:07 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
zdenin píše:
Doslechl jsem se,že kasein v mléce je prý pro tělo škodlivý a že ani kefírové houbičky ho nedovedou z mléka "odstranit". Myslíte,že je to tak?

To je pravda, odstranit ho nedovedou, ale rozložit ano a to bohatě stačí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob črc 30, 2011 8:03 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Jaké odstupy po vypití řekněme 0,5 litru kefíru z TH používat? Stačí 30 minut od ovo/zel šťáv a 45 minut od jídla? Je to přeci jen "mléčný" produkt, tak bych tam pauzu dal určitě...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned črc 31, 2011 7:40 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Host píše:
Jaké odstupy po vypití řekněme 0,5 litru kefíru z TH používat? Stačí 30 minut od ovo/zel šťáv a 45 minut od jídla? Je to přeci jen "mléčný" produkt, tak bych tam pauzu dal určitě...

Je to opravdu vhodné a viděl bych to tak na dvě hodiny, ale jedná se o velice individuální dispozice, někomu nevadí ani pití přímo do jídla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob srp 06, 2011 11:19 am 
Offline

Registrován: sob srp 06, 2011 11:17 am
Příspěvky: 1
Tady je o kefíru snad úplně všechno a spousta dalších zajímavých věcí: http://users.chariot.net.au/~dna/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned srp 07, 2011 8:21 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Quick píše:
Tady je o kefíru snad úplně všechno a spousta dalších zajímavých věcí: http://users.chariot.net.au/~dna/

Dobré, škoda, že to není v našem jazyce, ale dnes v době překladačů to nepředstavuje zase takový problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob zář 24, 2011 5:30 pm 
Offline

Registrován: čtv říj 15, 2009 3:07 pm
Příspěvky: 89
Zdravím,
má uloženou tibetskou houbičku v mrazáku několik měsíců, myslíte, že bude znovu fungovat? První dva kefíry by se něměly pít, že? Jak včas poznám, že je houba nakažená? Poznám to, že bude kefír nevoňavý, hořký ap? Na jiné fóru jsem četla, že vše kvašené je potencionálně nakažlivé, že si můžeme do těla zanést svinstvo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob zář 24, 2011 9:20 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Maybes píše:
Zdravím,
má uloženou tibetskou houbičku v mrazáku několik měsíců, myslíte, že bude znovu fungovat? První dva kefíry by se něměly pít, že? Jak včas poznám, že je houba nakažená? Poznám to, že bude kefír nevoňavý, hořký ap? Na jiné fóru jsem četla, že vše kvašené je potencionálně nakažlivé, že si můžeme do těla zanést svinstvo.

Pokud jste již kefír dělala, tak to určitě poznáte, to vypadá úplně jinak a pokud bude kefír mít normální konzistenci a chuť, tak se není čeho bát.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon říj 03, 2011 8:23 pm 
Offline

Registrován: sob dub 30, 2011 3:08 pm
Příspěvky: 273
Zahleňuje organizmus kefír z tibecké houby.Je vhodné ho zařadit do jídelníčku pokud řeším problém s alergií.

_________________
Pokud nejsi připraven změnit svůj život,není ti pomoci.
HIPPOKRATES(460-377 PŘ.KR.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte říj 04, 2011 7:55 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
RaDu píše:
Zahleňuje organizmus kefír z tibecké houby.Je vhodné ho zařadit do jídelníčku pokud řeším problém s alergií.

U kysaných výrobků a tedy i u kefíru, je tento problém minimální, ale u některých citlivých jedinců se může projevovat, budete to muset vyzkoušet, jak vám to sedne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv říj 06, 2011 7:23 pm 
Offline

Registrován: sob črc 30, 2011 10:15 pm
Příspěvky: 17
Jardo (nebo kdokoli jiný, kdo zná výrobu dobrého jogurtu bez použití tibet. houby), napiš mi prosím ten recept na jogurt z čerstvého mléka, pomocí zeleného lepicolu. Jaksi se mi nepovedl, něco bylo špatně a mám z toho spíše kyšku (pokud to tak lze nazvat).
Děkuji a hezký den


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz