Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 12:40 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát říj 07, 2011 9:00 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
denny58 píše:
Jardo (nebo kdokoli jiný, kdo zná výrobu dobrého jogurtu bez použití tibet. houby), napiš mi prosím ten recept na jogurt z čerstvého mléka, pomocí zeleného lepicolu. Jaksi se mi nepovedl, něco bylo špatně a mám z toho spíše kyšku (pokud to tak lze nazvat).
Děkuji a hezký den

Ono dost záleží na kvalitě mléka, třeba já dost často používám ovčí a to je tučné až moc, nicméně do 2-3 dcl skleničky se dá malá lžička zeleného Lepicolu, k tomu se vysype obsah jedné kapsle laktobacilů od firmy Swiss, trochu promíchá za sucha a zalije mlékem. Je třeba vznikající hustší koláč Lepicolu několikrát denně vmíchat dovnitř a za 24 hodin je hotový takový řidší jogurt.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř říj 12, 2011 11:02 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 23, 2011 12:42 pm
Příspěvky: 150
Bydliště: slovensko-zlate moravce
chcel by som sa spitat na to ake mnozstvo mliek mozem tad na jednu vyrobu kefiru ...ci to moze byt napriklad pol litra alebo aj liter... ? ?? ...ak zalezi na velkosti huby je vela asi ako take stredne jablko ....
niekde davnejsie somtu zahliadol ze tie huby sa potom aj musai umyt alebo ako je to s tim umyvanim ???
a este jedna otaska...dneska som si zadovazil tuto hubu.,...staci zaliat mliekom a uz iba cakat den ? : ) ziadne vylievanie prvich davok, nic ? ....
dakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv říj 13, 2011 8:17 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
borisek píše:
chcel by som sa spitat na to ake mnozstvo mliek mozem tad na jednu vyrobu kefiru ...ci to moze byt napriklad pol litra alebo aj liter... ? ?? ...ak zalezi na velkosti huby je vela asi ako take stredne jablko ....
niekde davnejsie somtu zahliadol ze tie huby sa potom aj musai umyt alebo ako je to s tim umyvanim ???
a este jedna otaska...dneska som si zadovazil tuto hubu.,...staci zaliat mliekom a uz iba cakat den ? : ) ziadne vylievanie prvich davok, nic ? ....
dakujem

Pokud je houba čerstvá, tak na nic čekat nemusíte a také nemusíte nic vylévat, prostě ji dáte do mléka a za 24 hodin máte kefír. Dává se zhruba jedna až dvě polévkové lžíce na 0,5 litru mléka a mytí houbičkám zrovna nesvědčí, čili to bych asi vyzkoušel na nějakém menším vzorku, aby jste si houbu hned nezlikvidoval.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv říj 13, 2011 6:05 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 23, 2011 12:42 pm
Příspěvky: 150
Bydliště: slovensko-zlate moravce
dakujem za rady \":)\"... este ale mam otazky .... je vhodne pit tento kefir " na dobru noc" ako tesne pred spani....mne to osobne nebude vadit lebo nerad zaspavam z prazdnim zaludkom.... chistam sa zaviest do jedalnicka aj syrnu patlaninu a tu by som chcel tiez konzumovat pred spanim....ako by ste to skombinovali na mojom mieste ? \":)\" ...a este otazka \":D\" ..robim si z casu na cas klistir ale rano nestiham, tak si ho robim vecer pred spanim...mozem si urobit klistir a potom este pit ten kefir alebo jest tu patlaninu ? ...a bolo by fajn po tom klistire si napustit do creva zrieden kefir z vodou ? \":)\" ...to by mohlo fungovat...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv říj 13, 2011 7:48 pm 
Offline

Registrován: sob dub 30, 2011 3:08 pm
Příspěvky: 273
Jarda píše:
Každý mléčný produkt hlenotvorný je, ovšem u kefíru je to opravdu minimalizováno právě rozložením obsažených bílkovin bakteriemi. Nicméně každé tělo se chová individuálně a co jednomu svědčí, může druhému vadit, nejspolehlivější metoda je pokus s jedním, nebo několika dny čistě na kefíru a uvidíte, jak se vám to bude jevit.

Pane Jardo...z jidelníčku jsem vyloučil hlenotvorné potraviny,hlenotvornost u kefíru z tibecké houby je jak uvádíte minimálmí,ale je.Nechápu ten pokus s několika dny na kefíru a co se mě má jako potom jevit.Pokud chci vyřešit problém s alergií asi bude vhodnější i přes nesporné účinky kefíru na organizmus ho do jídelníčku raději nezařazovat.Jaký je váš názor.

_________________
Pokud nejsi připraven změnit svůj život,není ti pomoci.
HIPPOKRATES(460-377 PŘ.KR.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv říj 13, 2011 8:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
borisek píše:
dakujem za rady \":)\"... este ale mam otazky .... je vhodne pit tento kefir " na dobru noc" ako tesne pred spani....mne to osobne nebude vadit lebo nerad zaspavam z prazdnim zaludkom.... chistam sa zaviest do jedalnicka aj syrnu patlaninu a tu by som chcel tiez konzumovat pred spanim....ako by ste to skombinovali na mojom mieste ? \":)\" ...a este otazka \":D\" ..robim si z casu na cas klistir ale rano nestiham, tak si ho robim vecer pred spanim...mozem si urobit klistir a potom este pit ten kefir alebo jest tu patlaninu ? ...a bolo by fajn po tom klistire si napustit do creva zrieden kefir z vodou ? \":)\" ...to by mohlo fungovat...

Tak večer klidně ano, ale těsně před spaním určitě ne, to přeci jenom vyžaduje nějakou funkci trávení a od 8 hodin má žaludek zavřený krám. Sirnou patlanici bych na noc také nejedl, ta se tráví docela dlouho i ve dne. Klystýry večer nijak nevadí a přidávat kefír je klidně možné, ale následně těsně před spaním jíst, to už vhodné není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv říj 13, 2011 8:43 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
RaDu píše:
Pane Jardo...z jidelníčku jsem vyloučil hlenotvorné potraviny,hlenotvornost u kefíru z tibecké houby je jak uvádíte minimálmí,ale je.Nechápu ten pokus s několika dny na kefíru a co se mě má jako potom jevit.Pokud chci vyřešit problém s alergií asi bude vhodnější i přes nesporné účinky kefíru na organizmus ho do jídelníčku raději nezařazovat.Jaký je váš názor.

Kefír má velice dobré účinky na kandidu a klidně vás může za pár dní i vyčistit, čili to je to, jak se vám to bude jevit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte lis 01, 2011 12:25 am 
Offline

Registrován: úte čer 28, 2011 10:22 pm
Příspěvky: 122
Jarda píše:
Kefír má velice dobré účinky na kandidu a klidně vás může za pár dní i vyčistit, čili to je to, jak se vám to bude jevit.

vrta mi teraz jedna otazka hlavou...na tychto strankach pisete o radiovitalite a o tom, ze mlieko par hodin po dojeni straca rapidne radiovitalitu...chcem sa spytat, ze ako to je s takym mliekom, co uz nie je cerstve, ale daju sa don kefirky...zvysi sa podla vas jeho radiovitalita?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte lis 01, 2011 9:40 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
jiddu píše:
vrta mi teraz jedna otazka hlavou...na tychto strankach pisete o radiovitalite a o tom, ze mlieko par hodin po dojeni straca rapidne radiovitalitu...chcem sa spytat, ze ako to je s takym mliekom, co uz nie je cerstve, ale daju sa don kefirky...zvysi sa podla vas jeho radiovitalita?

Ano, to jednoznačně, protože se opět stane živou potravinou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned lis 06, 2011 10:50 pm 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
dobry den, jaký máte názor na "domácí "jogurt z kravského mléka, přidané sušené mléko a jogurt Holandia s probiotiky. Dává se to zahřat na 45 stupňu přes noc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon lis 07, 2011 9:59 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
derkel píše:
dobry den, jaký máte názor na "domácí "jogurt z kravského mléka, přidané sušené mléko a jogurt Holandia s probiotiky. Dává se to zahřat na 45 stupňu přes noc.

Pokud vám to zjogurtovatí a chutná, tak asi lepší než nic a těch 45°C se mě zdá docela dost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon lis 07, 2011 8:18 pm 
Offline

Registrován: ned říj 09, 2011 7:23 pm
Příspěvky: 88
Dnes jsem prvně zakoupil nepasterizované mléko 3,9% z automatu na mléko,v návodu doporučují převaření,je to nutné,a je ta tučnost na kefír vyhovující?
Děkuji Pavel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon lis 07, 2011 9:51 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 17, 2011 11:20 pm
Příspěvky: 110
Zdravím, podle mne je to nejlepší kravské mléko - kromě domácího- které se u nás prodává a houbičky proti němu nic nenamítají - aspoň to mám tak vyzkoušené. Nepřevařuji ho -jen do toho mléka dám houbičky a ony už to vše rozloží . Ale zdá se mi že kefírek z tohoto mléka chutná líp . \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte lis 08, 2011 3:02 pm 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
Jarda píše:
Pokud vám to zjogurtovatí a chutná, tak asi lepší než nic a těch 45°C se mě zdá docela dost.

Chutná velmi), zajímalo mně jestli žíví jogurt ma stejnou sílu udělat z nezdravého mléka, zdravé, jako třeba tib. houbičky)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte lis 08, 2011 11:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
pavell píše:
Dnes jsem prvně zakoupil nepasterizované mléko 3,9% z automatu na mléko,v návodu doporučují převaření,je to nutné,a je ta tučnost na kefír vyhovující?
Děkuji Pavel

To záleží na co ho použijete, pokud na kefír, tak to nutné není a určitě vyhovuje.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz