Martina46 píše:
Jarda, co si myslite o miso polievke? mame doma miso pastu - co som videla, su jacmenna, sojova a ryzova, my mame tu sojovu, je tam aj nejaky pomer jacmena tusim.
proste lyzicku pasty zaliat horucou vodou a do toho trochu rias. jedavala som to v japonsku a strasne mi to chutilo. teraz ho nejem, vcera som si dala po dlhsom case. poznam Vas nazor na soju, v podstate aj jacme, ryzu. no moze toto byt aspon malicko prospesne? slane to velmi nie je.
riasy sa znicia tou horucou vodou? su to tie, co sa daju jest aj surove.
mame este aj riasy, co treba varit, tie zatial nepouzivame, ako je to s takymito?
Na to nejsem asi ta vhodná osoba, nikdy jsem nic takového nejedl, ale když uvážím, že Japonci to jedí prakticky celý život a jsou celkem zdraví, tak se o nějaký vyložený šmejd asi jednat nebude. Přelití vařící vodou řasu zase tolik nezničí, ale dlouhodobé vaření to je něco jiného.