Xion píše:
Tak robil som si ten test, este ho zopakujem, lebo nedoslo ku grgnutiu vobec. Takze je mozne, ze sa mi HCL netvori.
Zaroven sa chcem opytat, ci to moze mat tento suvis. Uz 5 rokov, mi byva po ovoci na ranajky, rano nalacno tazko, a casto aj po ovocnej stave. Stava sa mi to na 100% s hroznom, skoro na 100% s jablkami, s ananasom nie, ostatne som velmi nesledoval. Je to taka tazoba, ktora vzdy prijde 20 minut po jedle/vypiti stavy, trva asi 15 minut, uplne mi odijde energia a citim to v oblasti zaludka, ale moze to byt aj slinivka, niesom si ist ci zaludok. Zrazu mam na tu dobu strasne malo energie, zadycha ma aj chodenie a najlepsie je, ked si na tu dobu sadnem a 15 minut pockam, potom to postupne odijde. Co to moze byt? Moze to byt teoreticky prave kvoli tej HCL?
Po varenej strave rano (chlieb, ovsene vlocky) sa mi to nestane, respektive nie tak intenzivne, aby som si to vsimol, ale po ovoci je to intenzivne.
No tak toto čo popisujete sa deje aj so mnou, doslova a do písmena, dokonca presne po tých konkrétnych druhoch ovocia.
Ten pocit, je skutočne neopísatelne nepríjemný, no naštastie odíde.
Ten chleba a vločky skúste nahradit orechmi, ráno resp.orechovým maslom/mliekom.
To je sýte,chutné a výživné zároven. Pri tomto som zatial nezaznamenal nevolnost.