Lukopren píše:
Obávám se, že náhrada cukru neexistuje. Nic na světě nemá stejnou sladivost. Navíc, cukr v některých sladkostech pomáhá vytvořit strkturu. Nenahraditelná je také tzv. Maillardova reakce (Při teplotě kolem 140 až 165 °C dochází k reakci cukru se škroby, což vytváří senzoricky a strukturálně aktivní sloučeniny, které dodávají výrobkům charakteristické zbarvení, chuť a vůni. Bohužel, jediná cesta je zapomenout na sladkou chuť, jinak to nejde. Nahradit cukr je nereálné.
Otroci sladké chuti mají naštěstí ku disposici obrovskou škálu obyčejných základních potravin, které jsou tak sladké, že je to až nepříjemné. Moučníky, kde opravdu potřebujete cukr kvůlivá správné konsistenci těsta (také je peču, ale nejím), jsou zcela zbytečným jídlem, a snadno se bez nich každý obejde.