Zdravím užívateľom fóra, špeciálne pána Jardu,
v stručnosti informácie o mne:
vek: 21,9
výška:187 cm
hmotnosť: 79 kg
postava: atletická
objavil som Vaše stránky pred asi 2 týždňami a začal som ich dôkladne študovať. Začínam sa systematicky venovať očiste tela a zásadne som zmenil jedálniček v posledných dvoch mesiacoch (vysadenie pečiva, mlieka a mliečnych výrobkov (okrem čerstvého masla) a podstatne som zvýšil príjem surovej stravy, zelené nápoje, atď. v podstate je môj jedálniček podobný tomu uvedenému tu na stránkach od pána Jardu, prekvapivo je finančná záťaž len o málo vyššia ako štandardná "študentská" strava v menzách, ku ktorej mám silný odpor, som zárobkovo činný, tak na jedle nešetrím). Akurát ešte nemám odšťavňovač. Presne ako pán Jarda píše, zlé stravovacie návyky človek pochytí od rodičov. Síce u nás sa konzumovala zelenina aj ovocie, taktiež však často tradičné ťažké pokrmy s mäsom niekoľkokrát do týždňa, nehovoriac o domácom pečive. V podstate mi táto strava vôbec nechýba a ani nepociťujem nejaké špeciálne chute, jedine čoho sa asi nevzdám, je občasná konzumácia ušľachtilých syrov
Mám za sebou prvú, veľmi úspešnú, očistu hrubého čreva (Sankhapraksalana), a teraz by som potreboval detoxikovať pečeň, ktorá je síce podľa výsledkov vyšetrenia v poriadku, ale ja viem, že nie je (občasná vnútorná nervozita, výkyvy libida a sexuálnych funkcií, na jazyku ráno biely povlak a hlboké pozdĺžne ryhy pri koreni a jedna centrálna ryha takmer až k špičke, svetlejšie nechty - v minulosti som nepripisoval dôležitosť týmto prejavom). Pred dvomi rokmi som prekonal infekčnú mononukleózu a v prvých 10-tich rokoch života som trpel častými zápalmi dýchacích ciest (=častý príjem antibiotík, niekoľkokrát ročne, vyoperované nosné aj krčné mandle), problémy s imunitou som mal aj v posledných rokoch, nádchy som mával aj 4-krát ročne.
A teraz k téme: už pri liečbe mononukleózy mi bol odporúčaný čaj z ostropestreca na regeneráciu pečene (teraz už viem, že som si ním asi viac uškodil ako pomohol). Začal som jesť ostropestrec tak, ako je popisované v tomto vlákne, čo je u mňa sprevádzané určitými detoxikačnými príznakmi - skúšal som zvýšiť dávky ostropestreca na 2 polievkové lyžice denne, čo sa prejavilo prudkým zhoršením nálady, takmer až depresie, keď som vysadil, na druhý deň nálada prešla zase skoro až do eufórie
(nikdy som predtým nič také nezažil a netušil som, ako výrazne fyzická kondícia dokáže ovplyvňovať nálady). Ďalším prejavom - fyzickým, je vyrážka na predlaktí a na bruchu po fyzickej aktivite ale napríklad aj pokiaľ mám dlhšiu sprchu, do pol hodiny sa vyrážky stratia. Domnievam sa, že môže ísť o alergickú reakciu na vlastný pot, respektíve na látky v ňom obsiahnuté. Práve táto reakcia vo mne vyvoláva pochybnosti, či mám v tomto postupe zotrvať. Momentálne jem denne dve lyžičky ostropestreca (podľa návodu), negatívne psychické reakcie žiadne,možno mierne pozitívne, ale vyrážka po spotení pretrváva. Obdobné reakcie som mal, keď som jedol chlorellu a spirulinu (sladkovodné riasy, momentálne som ich príjem dočasne vysadil), aj keď v menšej miere.
Ešte by som rád dodal, že okrem spomínaných obtiaží mávam občas slabé zvonenie v pravom uchu (vnímam to v podstate len v absolútnom tichu,najmä pred spánkom) ktoré určite nie je vyvolané mechanickým znečistením zvukovodov. Dočítal som sa, že tu môže byť tiež určitá spojitosť s funkciou pečene a ďalšia vec je pukanie kolenných kĺbov, po rozcvičení tento zvuk pominie, akurát pri prvom kľaknutí je zvukový doprovod dosť značný, toto mám v podstate od detstva, tak neviem, či by aj toto mohlo mať nejakú spojitosť...
Ďakujem za prečítanie a ospravedlňujem sa, ak som nezaradil môj príspevok do najvhodnejšej témy. Chcem sa spýtať na váš názor a prípadné postrehy, podnety. Chystám sa vykonať očistu pečene s epsomskou soľou, sľubujem si od toho určité zlepšenie tohto stavu