Pavel Veselý píše:
Já bych měl taky otázku k zinku.Je možné že se chlorid zinečnatý vstřebává tak dobře že jsem si mohl způsobit předávkování už při dávce 50mg-10kapek?beru ho nepravidelně protože mi nedělá vůbec dobře na žaludek a zkouším různé dávky a včera se stalo to že jsem si na lačno před spaním vzal 10 kapek a za pár minut mě začala extrémě bolet hlava úplně uvnitř,pak hrozný tlukot srdce a úzkost a nakonec zvracení a křeče na záchodě.Kdybych do toho průběžne nepil kvanta vody tak se svíjím v křečích a nezvracím nic.Pak následovala půlhodinová třesavka pod peřinou ale nezpůsobená zimou-spíš šokem.Herxheimerova reakce to podle mě nebyla protože té jsem si užil dost a toto bylo uplně jiného kalibru(nyní jsem si opravdu myslel že mi přítelkyně tu záchranku zavolá).
No a teď nevím jak dál-zkusit třeba jen 3 kapky a rozdělit je během dne,nebo si to nedávat nalačno,nebo zatím dát jen jednu kapku.Jsem z toho v rozpacích.A ještě jeden dotaz-v lahvičce se udělala taková sraženina,asi stačí každý den jen pořádně protřepat že?
To se mě u zinku moc nezdá, já když jsem ho rovnal, tak jsem bral 200 mg každý den před spaním v troše kyseliny chlorovodíkové a nikdy jsem s tím neměl problém. Čili se domnívám, že při té vaší uvedené dávce a reálnému naměřenému deficitu, je předávkování nanejvýše nepravděpodobné. Nedělal jsem to pár dní, ale řadu měsíců a podle oficiálních informací jsem se tedy měl předávkovat zcela jednoznačně. Dle mého názoru to hodně záleží na vylučovacích schopnostech organizmu a co nepotřebuje, to prostě vyžene ven. Vyzkoušejte to v té kombinaci s kyselinou, jednak směs má lepší chuť, také se mnohem lépe a rychleji vstřebává a nedráždí tolik žaludek. Jinak ten roztok je cekem dost koncentrovaný, čili nějaké úsady se dají předpokládat, na závadu nijak nejsou a pokud vám vadí, tak to překapejte přes ten papírový filtr na kávu a budete mít tekutinu zcela čirou.