zuzis píše:
Já mám něco podobného. Ráno na lačno jsem dala 12kapek zinku (s 3,5% hcl 1k), to by mělo být tedy 60mg. To co pak se dělo, bylo na umření. Okamžitě silné pocení, šílené křeče v žaludku, do 30ti minut nastal průjem. Úleva nastala až po pěti hodinách. Zřejmě asi tolik zinku nepotřebuju nebo co, neumím si představit, když jsem v deficitu, že bych mohla dát i 180mg. To už bych asi tady zřejmě nebyla
Ja osobne som sa ustálil na 30-50mg zinku denne (chlorid zinočnatý), ostatné prijmem z potravy (zameral som sa na takú potravu...hutnú)
to Jarda : Pán Jarda, mám otázku. Je možné dostať prášok z B-vitamínov (tobolky, ktoré sa dajú rozpojiť a znova spojiť) do tela aj bez toho obalu ? Ráno si toho dávam totiž celkom dosť... a je mi viac nepríjemné hltať toľko toboliek, ako si to "napráškovať" do mrkvovo-zelerovo-cviklovej šťavy, a potom to vypiť (rozpustím to do jedného deci, vypijem, a zbytok šťavy pijem pomaly). Samozrejme sa nepýtam na to, či je to možné robiť s Laktobacilmi, to mi je jasné, že tam je to "tobolkové puzdro" dosť dôležité, a ešte viac u Betaine HCL
. Ale je nevyhnutné aj u vitamínov skupiny B ? Dúfam, že nie...
Ďakujem za odpoveď.
dieta