Jana5555 píše:
...Jen mi neni jasne, jak se ze stav do tela dostanou v tucich rozpustne vitaminy?
Nejsem odborník na vitamíny ani šťávy, pokud vím a wiki to potvrdilo, tak v tuku je rozpustné z těch nejznámějších vit.A,D,E,K
...proto dáváte do salátů ten oliváč ne...?
...a pokud navíc zařadíte do jídla i ořechové mléko, kefír, rybí tuk a budete chodit do přírody na vzduch po požití kokos,tuku, tak nebudete mít nedostatek těchto vitamínů...šťávy nechte šťávama
(vit.E je hodně ve slunečnic.semenu, mandle, avokádo...
jinak
Potravinové zdroje vitaminu K : Potraviny nejvyšší Vitamin K je zelená, listová zelenina, jako je kapusta, špenát, kapusta, brokolice, špenát, petržel, chřest, hlávkový salát, čekanka, ibišek, hořčice a zelené. Přesně, kolik živin je přítomen v každé porci je závislá na přesném druhu zeleniny a způsobu přípravy to.
Meloun obsahuje vitamín K.
Mnoho dalších druhů ovoce a zeleniny obsahují malé množství vitamínu K, včetně červené zelí, avokádo, kopr okurky, kiwi, čočka, fazole, okurky, pórek, celer, artyčoky, hrách a švestek. Malá množství vitamínu K se nachází v rajčatech, borůvky, meruňky, sladké brambory, žloutky, tofu, fazole, ananasový meloun, broskve, hrozny, jablka, banány , mrkev, a oves.
S takovou širokou škálu potravin, které nabízejí různé množství vitamínu K, je snadné vytvořit stravy bohaté na této základní živina.