Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Kasein a jiné potravinové alergie a intolerance
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=1673
Stránka 11

Autor:  MarieKorálková [ pon srp 29, 2011 12:24 pm ]
Předmět příspěvku:  Kasein a jiné potravinové alergie a intolerance

Dobrý den.
Marně sháním seznam zakázaných potravin při intoleranci kaseinu (diagnostikováno gastroenterologií, avšak výživová doporučení poskytnuta pouze ve smyslu Nejezte mléčné výrobky vůbec, časem začněte zkoušet, co Vám vadí / nevadí).
Jak tak googlim, zjišťuji, že to vůbec nebude tak jednoduché. Dočítám se, že kasein je i v hovězím mase, vajíčkách atp., což má Dr. nezmínila (dokonce mi řekla Tvaroh a máslo ano, přićemž zjišťuji, že tvaroh je tak akorát koncetrovný kasein, takže bych ho měla vynechat úplně).

Dále vůbec netuším, co s pečivem, do kterého se přidává mléko, vánoční cukroví a cukrovinky obecně (čokolády, sušenky atp.)

Problém je v tom, že současně mám alergii na sóju, a spousta produktů ze Zdravých výživ sóju obsahuje.

Cítím se tedy v pasti, a nevím kudy ven (a hlavně kde čerpat relevantní informace, protože pokud mi toto nespecifikuje gastroenterolog, tak pak už nevím kdo). Za jakoukoliv radu budu nesmírně vděčná.

Autor:  sakul [ pon srp 29, 2011 8:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kasein a jiné potravinové alergie a intolerance

Já osobně nejím téměř žádné mléčné výrobky (kromě občasného kozího nebo ovčího sýru) a také téměř žádné sojové (kromě tofu) a to nemám alergii ani intoleranci na nic z toho.

Myslím že svému zdraví prospějete když tyto dva produkty nahradíte zeleninou, ovocem, pohankou, jáhly, případně bramborami atd. Při dobré stravě a přiměřeném očisťování těla alergie i intolerance zmizí a pak když budete chtít, si občas dáte tvaroh, sýr nebo cokoli na co budete mít chuť. Dokud se ale nepročistíte tak bych je vynechal.

Já jsem ještě před rokem měl poměrně silnou alergii na mrkev, mandle, celer, syrovou bramboru apod. Hned mi otékala pusa a bolel mne žaludek. Toto létu piji litry mrkvové i bramborové šťávy a mandle chroupám skoro každý den.

Pokud ale na mléčných výrobcích budete trvat, myslím, že tibetský kefír může být OK, houba totiž kasein nějakým způsobem zpracovává

PS: K prodejnám se zdravou výživou ... jedním z největších omylů, který jsem udělal během své cesty za zdravím bylo, že jsem utrácel za blbosti jako šmakoun, sojové párky, paštiky, sojové salámy a jogurty apod. V těchto obchodech už teď nakupuji jen jáhly, pohanku, tamari a řasy a rádoby zdravým pochutinám za pekelné peníze se vyhýbám

Autor:  MarieKorálková [ úte srp 30, 2011 8:29 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kasein a jiné potravinové alergie a intolerance

Dobrý den,
tak proti tomu nemohu nic namítnout, ale problém je, že já ve skutečnosti nevím, co vlastně nesmím. Kasein je i ve vajíčkách, údajně v hovězím mase, přidává se do spousty výrobků, kde údajně na obale vůbec není uveden.
Dále jsem se dočetla, že problém je i s pečivem, kde je použito mléko atp.
To jsou otázky, na které bych potřebovala znát odpovědi, a toto bohužel nejsem schopna nikde najít (mám na mysli zejm. nějaký relevantni zdroj).

Dalším problémem je to, že hodně sportuji, a skutečně se nemůžu živit převážně zeleninou, ovocem a zrním. Hodně bílkovin se dá načerpat právě z kvalitního tvarohu, sýrů atp., čím však toto nahradit? Samozřejmě nemůžu jíst jen maso, a jak jsem uvedla, kasein je snad i v hovězím mase.

Aby toho nebylo málo, dle čínské medicíny bych se zeleninou a ovocem neměla vycpávat, neboť tyto potraviny ochlazují a to není nic pro mě.

Především hledám nějaký seznam potravin, které ano a které ne, a z čeho přijímat kvalitní bílkoviny (doposud jsem byla zvyklá i na proteinové tyčinky/nápoje, jako doplněk, k tomu ony tvarohy, sýry, maso...vyloučením kaseinu mi však zbyde jen to maso - abych to vysvětlila, jakmile pravidelně sportuji a nemám dostatečný přísun bílkovin, tak hubnu, což vážně nechci).

Nevěřím tomu, že jsem sama, kdo má tento problém.

Autor:  inzenyr [ úte srp 30, 2011 11:36 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kasein a jiné potravinové alergie a intolerance

MarieKorálková píše:
Dobrý den,
tak proti tomu nemohu nic namítnout, ale problém je, že já ve skutečnosti nevím, co vlastně nesmím. Kasein je i ve vajíčkách, údajně v hovězím mase, přidává se do spousty výrobků, kde údajně na obale vůbec není uveden.
Dále jsem se dočetla, že problém je i s pečivem, kde je použito mléko atp.
To jsou otázky, na které bych potřebovala znát odpovědi, a toto bohužel nejsem schopna nikde najít (mám na mysli zejm. nějaký relevantni zdroj).

Dalším problémem je to, že hodně sportuji, a skutečně se nemůžu živit převážně zeleninou, ovocem a zrním. Hodně bílkovin se dá načerpat právě z kvalitního tvarohu, sýrů atp., čím však toto nahradit? Samozřejmě nemůžu jíst jen maso, a jak jsem uvedla, kasein je snad i v hovězím mase.

Aby toho nebylo málo, dle čínské medicíny bych se zeleninou a ovocem neměla vycpávat, neboť tyto potraviny ochlazují a to není nic pro mě.

Především hledám nějaký seznam potravin, které ano a které ne, a z čeho přijímat kvalitní bílkoviny (doposud jsem byla zvyklá i na proteinové tyčinky/nápoje, jako doplněk, k tomu ony tvarohy, sýry, maso...vyloučením kaseinu mi však zbyde jen to maso - abych to vysvětlila, jakmile pravidelně sportuji a nemám dostatečný přísun bílkovin, tak hubnu, což vážně nechci).

Nevěřím tomu, že jsem sama, kdo má tento problém.

Muzete specifikovat, co je u Vas pravidelne sportuji, pripadne kolik je Vam let? Ja z mleka piji pouze kefir a z masa a syru a mouky vubec nic a denne rano ujedu 15 km na kole rychlosti vetsi nez 30km/hod., ujdu pro nakupy asi 4 az 5 km opravdu rychlou chuzi a zpatky s plnym batohem, ted v lete cca hodinu az tri, jakmile je hezky, ryji zahony na zahrade a vecer si sednu na pul hodiny na veslarsky trenazer. Někdy, ne moc často, si skočím i na hodinu na trénink squashe. \":-)\"
Jenom pro doplneni v breznu pristi rok mi bude 63 let, ale je fakt, ze jsem sportoval cely zivot, jakmile jsem na nejaky cas prestal, tak mne telo potrestalo bolesti.

Autor:  Jarda [ stř srp 31, 2011 6:52 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kasein a jiné potravinové alergie a intolerance

MarieKorálková píše:
Dobrý den,
tak proti tomu nemohu nic namítnout, ale problém je, že já ve skutečnosti nevím, co vlastně nesmím. Kasein je i ve vajíčkách, údajně v hovězím mase, přidává se do spousty výrobků, kde údajně na obale vůbec není uveden.
Dále jsem se dočetla, že problém je i s pečivem, kde je použito mléko atp.
To jsou otázky, na které bych potřebovala znát odpovědi, a toto bohužel nejsem schopna nikde najít (mám na mysli zejm. nějaký relevantni zdroj).

Dalším problémem je to, že hodně sportuji, a skutečně se nemůžu živit převážně zeleninou, ovocem a zrním. Hodně bílkovin se dá načerpat právě z kvalitního tvarohu, sýrů atp., čím však toto nahradit? Samozřejmě nemůžu jíst jen maso, a jak jsem uvedla, kasein je snad i v hovězím mase.

Aby toho nebylo málo, dle čínské medicíny bych se zeleninou a ovocem neměla vycpávat, neboť tyto potraviny ochlazují a to není nic pro mě.

Především hledám nějaký seznam potravin, které ano a které ne, a z čeho přijímat kvalitní bílkoviny (doposud jsem byla zvyklá i na proteinové tyčinky/nápoje, jako doplněk, k tomu ony tvarohy, sýry, maso...vyloučením kaseinu mi však zbyde jen to maso - abych to vysvětlila, jakmile pravidelně sportuji a nemám dostatečný přísun bílkovin, tak hubnu, což vážně nechci).

Nevěřím tomu, že jsem sama, kdo má tento problém.

Máte v tom evidentně docela chaos, jakákoliv alergie značí že jste napadena plísní a je třeba si o tom něco nastudovat. Jediný způsob jak se plísní zbavit je srovnání pH, nic jiného nefunguje, čili pokud budete držet správné průměrné denní pH, tak alergie zmizí, ale při velké konzumaci bílkovin to řešit nejde. Máte tedy dvě možnosti, buď přijímat pouze rozumné množství kvalitních bílkovin a tuků a pak budete bez alergie, nebo nesmyslně vyřazovat ze stravy některé potraviny, kterých bude stále přibývat, jak se budou plísně šířit díky špatné kyselosti, která vzniká ze špatného trávení bílkovin. Zjistíte to tak, že máte zapáchající stolici s vysokým pH, které přesahuje hodnotu 8 pH. Hodnota pH zdravé stolice se drží od 7 do 8 pH a na vyšší hodnotě se podílí čpavek tvořený rozpadem-hnitím bílkovin.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/