Pavluša píše:
Tak tohle téma mě momentálně celkem zajímá, protože stále více a více zjišťuji, že v něm nemám asi moc jasno. Chybí mi, pokud je to vůbec možný , ňáký shrnutí, co s čím raději nekombinovat. Např. by mě zajímalo, kam děckám propašovat kokosový olej, doposud ho jedli jen tak ze lžičky, ale asi už se jim to omrzelo a teď ho odmítají. Nic jinýho než do obilný kašičky mě nenapadá, ale jak je to vlastně s kombinací sacharidy a tuky, jak jsem se dočetla, tak raději ne, ale co teda rýže s máslem (po šance)? Asi tomu moc nerozumim. Omlouvám se, možná jsou to hloupý otázky, ale člověk právě v domnění, že dělá to nejlepší, nakonec někdy zjistí, že z pouhé nevědomosti, si vlastně zadělá na problém. A jak je to s ovocem? Pouze samostatně? Domácí kefír taky prckové jen tak nesní, se sladkým ovocem jakžt takž. Jsou ňáký vyloženě zakázaný kombinace? Díky Pavluša
Tuky sou podle dělený stravy neutrální. Když je člověk zdravej a nemá přemnoženou kvasinku apod., tak kombinace se sacharidy nevadí. Nikde nic nekvasí, nic nekrmí kvasinku, člověk se nenadýmá, ... Neměly by se kombinovat bílkoviny a sacharidy. Samozřejmě ale jde i o jejich množství a poměr. Kdyby se to muselo dodržovat striktně, tak by si člověk nemoh dát ořechy, semínka nebo třeba luštěniny. Ty se tráví dost dlouho proto, že sachardy a bílkoviny vyžadujou jinou kyselost v žaludku a kyselejší roztok se s tím zásaditějším má tendenci za vzniku vody neutralizovat. Výsledná kyselina pak nemůže tak dobře trávit ani jednu složku, když je jejich poměr vyrovnanej. Pokud je ale třeba bílkoviny málo, tak žaludek snadno stráví sacharidy a pak se nejspíš pustí do bílkoviny (která už je možná nevhodně kyselým prostředím částečně natrávená). Nebo že by si tělo namíchalo směs vhodnou na trávení jedný složky a pak na trávení tý druhý?
Ovoce je opravdu dobrý konzumovat samostatně.
(Jestli sem něco špatně vydedukoval, tak mě opravte.)
kompletní sakulovaPoužívejte
MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!